| | | |  
Juni 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Zonen te sterk voor moeders

Afgelopen vrijdagmiddag speelde F2 een vriendschappelijke wedstrijd op het kunstgras tegen hun moeders. De moeders van Menno, Bobbie, Nick, Michael , Sem en Jaron, aangevuld met Romy, de zus van Sem, durfden het aan om deze wedstrijd te spelen. Het team van de moeders stond onder leiding van de ervaren coach Bertine van Marwijk (de moeder van Tom) en als assistent Francien de Boer (de moeder van Dmitri).

Om ongeveer 16.00 uur begon F2, bestaande uit Jaron, Bobbie, Nick, Michael, Sem, Menno, Dmitri en onze keeper Tom, aan deze wedstrijd.
De aftrap was voor de moeders maar al snel ging F2 in de aanval. Dit resulteerde nog niet gelijk in een doelpunt, maar er kwamen we enkele kansen voor Michael en Menno. Ook de moeders deden het in deze eerste helft erg goed en maakten het F2 niet echt gemakkelijk.

Toch was het eerste doelpunt voor F2. Michael kreeg de bal, legde deze rustig neer en schoot de bal vervolgens prima binnen (1-0). Even later stonde de verdediging van F2 even niet goed op te letten en Romy profiteerde daar prima van door de bal langs Tom te schieten (1-1). Toch was dit nog niet de ruststand. Door een verkeerde pass kreeg Menno de bal voor het doel en schoot in de korte hoek onberispelijk raak (2-1). Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ging F2 door wat ze de eerste helft ook al deden en dat was goed voetballen. Bij de moeders ging het kaarsje langzaam uit en dan zie je dat de zonen nu al over een prima conditie beschikken. Dit bleek ook wel uit de vele doelpunten in de tweede helft. Sem zorgde voor het derde doelpunt, Nick scoorde het vierde, Tom de vijfde, Dmitri de zesde en uiteindelijk Jaron de zevende. Tussendoor zorgde Romy nog voor het tweede doelpunt voor de moeders. Eindstand 7 – 2 in het voordeel van F2.

Na afloop was iedereen erg tevreden over de wedstrijd en is het wellicht voor herhaling vatbaar. Misschien dat enkele moeders de andere dag wel wat stijven spieren hadden, maar dat mocht de pret over de wedstrijd niet drukken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VV Arendskerke weer succesvol in Grathem

16e Ambrastoernooi 2011 bijzonder geslaagd !
Bron: www.vvgrathem.nl

Op vrijdagavond barste het 16e Ambrastoernooi los met de komst van maar liefst 28 voetbaleftallen naar Grathem. Vanaf 18.00 uur waren de teams van harte WELKOM. In de grote feesttent bracht DJ Michel er de juiste feeststemming in. Gaandeweg de avond stroomden alle teams (nat) binnen. Het werd drukker en drukker en de stemming was perfect. Er werd tot het einde uitbundig door gefeest.

Na een stevig ontbijt op de zaterdagochtend begonnen om 09.30 uur de poule-wedstrijden. Met een kleine onderbreking van 15 à 20 minuten konden alle poule-wedstrijden (tot 19.00 uur) afgewerkt worden. Aansluitend een heerlijk Chinees buffet en de grote feestavond met DJ Michel en muziekband The Richards.

Aan het begin van de avond was het bijzonder druk in de feesttent; jammer maar we moeten constateren dat het later op de avond wat minder druk was. De stemming zat er echter wel goed in. De "blijvertjes" hadden zeker geen spijt !! (Suggesties voor volgend jaar ????). Na het ontbijt (tussen 08.30 - 10.00 uur) werden vanaf 09.30 uur de finale-wedstrijden gespeeld. Om 11.00 uur werd er zelfs gefilmd op de accommodatie door de plaatselijke, regionale TV. Nivo Sparta 5 (3 wedstrijden) en USV 3 (1 westrijd) wisten zich te onderscheiden door extra vriendschappelijke wedstrijden te spelen (overigens 2 willekeurig gevraagde teams, die allebei direct met een spontaan JA reageerden !!).

Vriendschappelijk en sportief was het gedurende alle 98 wedstrijden. De scheidsrechters (en organisatie) hadden dan ook een groot compliment voor de toernooigangers. In de finale-poule werd door De Veluwe Boys, NSV'46, RKVV Roosendaal 4 en FC Zwaneven gestreden voor de eerste plaats en tevens de wisselbeker. Tot op het laatst hadden nog 3 van deze teams alle kans om 1e te worden. RKVV Roosendaal 4 werd knap vierde. FC Zwaneven moest de laatste wedstrijd tegen NSV'46 winnen, maar verloor...... ! FC Zwaneven werd hierdoor prima derde. De Veluwe Boys waren afhankelijk bij de laaste wedstrijd en moesten bovendien zelf ruim winnen. De Veluwe Boys won (maar niet ruim genoeg) en bovendien eindigde de andere wedstrijd niet gelijk.

Met 5 punten behaalde De Veluwe Boys opnieuw een meer dan keurige tweede plaats tijdens dit 16e Ambrastoernooi. Geweldig ! De Veluwe Boys haalden in totaal al 4 tweede plaatsen en 2 derde plaatsen. Door alle resultaten ging de wisselbeker zeer verdiend naar NSV'46 uit Noorden. Ze draaiden met een 0-0 gelijkspel tegen de Veluwe Boys warm op de zondagochten om vervolgens 2x met 2-0 te winnen ! We FELICITEREN NSV'46 van HARTE met de EERSTE PLAATS en de AMBRASCUP (wisselbeker).

Opmerkelijk was de eerste plaats, die 's Heer Arendskerke 4 behaalde in poule 6. Voor het vijfde jaar op rij gingen ze met een eerste prijs beker naar huis !!

Grote Hulde was er voor s.c. Westervoort 8 dat voor de 5e keer deelnam en voor VV Hoogkerk en De Veluwe Boys, die maar liefst 10 keer deelnamen. De Velewe Boys hadden een mooi presentje voor de organisatie, waarvoor onze bijzondere dank ! Buiten deze jubilea was Kaaise Boys voor de 13 keer te gast en VV Tiendeveen voor de 12 keer en dat zegt toch ook wel wat ! De prestigieuze sportiviteitsbeker - waarbij de top 8 bijzonder kort bij elkaar lag - werd gewonnen door U.S.V. 3 uit Nieuwleusen. US.V. 3 GEFELICITEERD ! HET WAS WEER BIJZONDER GESLAAGD !!

We bedanken alle TOERNOOIGANGERS voor JULLIE bijdrage aan een FANTASTISCH GESLAAGD 16e AMBRASTOERNOOI. Tevens HARTELIJK DANK aan alle medewerkers / vrijwilligers (van jong tot oud) en de verenigingen Jong Nederland Grathem, Schutterij St. Severinus, Tennisclub TC De Koel, de EHBO, afdeling Grathem-Kelpen-Oler, de (hoofd)-sponsor, adverteerders en begunstigers; de buurt; DJ Michel en De Richards, de scheidsrechters, inclusief de scheidsrechtersvereniginig Weert e.o., de beide fotograven en al die anderen, die hun steentje hebben bijgedragen !! IEDEREEN HARTSTIKKE BEDANKT

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wemeldinge is de beste maar heeft niets

Bron: Rudy's Blog, donderdag 9 juni 2011

Hoedekenskerke, Bevelanders en 's-Heer Arendskerke zijn dit seizoen gepromoveerd naar de derde klasse. Alledrie kwamen ze uit in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal, alledrie kregen ze het niet voor elkaar om Wemeldinge te verslaan, maar die ploeg bleef vierdeklasser. Daarom kan Wemeldinge de grootste verliezer van het seizoen genoemd worden.

De vier genoemde clubs maakten dit seizoen de dienst uit in de vierde klasse A. In de onderlinge wedstrijden heeft Wemeldinge zich veruit de beste getoond: 6 gespeeld, 4 keer winst, 2 keer gelijk. Een klassementje van de onderlinge duels van de top vier toont eveneens aan dat Wemeldinge ook als enige een positief doelsaldo heeft.

Hoedekenskerke werd niettemin kampioen, terwijl 's-Heer Arendskerke en Bevelanders via de nacompetitie zijn gepromoveerd. Wemeldinge redde het echter niet en speelt volgend seizoen 'gewoon' weer in de vierde klasse. Met name het puntenverlies in de slotfase van de competitie tegen de zogenaamde kleintjes MZVC (gelijk) en Borssele (verlies) kwam de ploeg duur te staan.

Eén punt kwam Wemeldinge tekort voor het kampioenschap, één doelpunt kwam Wemeldinge tekort voor promotie via de nacompetitie, maar het was wel de beste topper in de vierde klasse.

club wd w-g-v pt saldo
Wemeldinge 6 4-2-0 14 17-8
Hoedekenskerke 6 2-2-2 8 10-11
‘s-H Arendskerke 6 1-3-2 6 12-13
Bevelanders 6 0-3-3 3 7-14

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Afscheid Paulus Poortvliet en Pascal (als leider/vlagger)

Tijdens de gezellige en goed bezochte barbecue ter afsluiting van het seizoen werd tevens afscheid genomen van trainer Paulus Poortvliet en Pascal Baijens als leider/vlagger van het 1e.

Als eerste werd Pascal bedankt voor zijn leiderschap bij het 1e. Van de 7-seizoen dat hij leider was heeft hij de laatste 4 jaar ook nog met de vlag in de hand gestaan. Pascal kreeg een bierpakket en een fotocollage aangeboden. Volgend seizoen is hij de nieuwe wedstrijdsecretaris senioren en heeft hij zich beschikbaar gesteld voor een bestuursfunctie.

Paulus werd vervolgens namens de selectie verrast met iets wat hij volgens de spelers goed kan gebruiken: een TomTom. Hij blijkt soms tijdens de ritjes naar uitwedstrijden de weg wel eens kwijt te raken. Dat zal nu niet meer gebeuren. Verder kreeg hij nog een doosje sigaren en een fotocollage.

Het bestuur bedankte Paulus voor de zeer prettige samenwerking met als hoogtepunt natuurlijk de behaalde promotie op Hemelvaartsdag. Paulus kreeg een speciaal voor hem gemaakt VVA trainingspak aangeboden.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Degradatie doet veel pijn in Spui

door Roeland van Vliet, PZC vrijdag 03 juni 2011

's-HEER ARENDSKERKE - Na de 72e minuut, waarin Michiel Bouwman op prachtige wijze de 2-0 binnenschoot tegen Spui, voetbalde 's-Heer Arendskerke opeens frank en vrij.
De gespannen mannen van de Bevelandse dorpsclub wisten zich op dat moment pas echt verzekerd van promotie naar de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De Zeeuws-Vlamingen realiseerden zich dat degradatie niet meer af te wenden was.

Arendskerke kwam sinds 2006 uit in de vierde klasse A. Steeds hikte de ploeg aan tegen een topklassering, maar elke keer werd er naast de prijzen gegrepen. Dit seizoen haalden de blauw-witten wel weer eens de nacompetitie en meteen profiteerden ze van dat buitenkansje. In de driekamp versloegen ze Kruiningen op 21 mei (0-1) en gisteren waren ze op eigen veld te sterk voor Spui (2-0).

Het elftal van trainer Paulus Poortvliet was van begin af aan beter dan Spui, dat bij winst behouden zou blijven in de derde klasse. De thuisploeg voetbalde meer, had de verdediging beter op orde en was aanvallend scherper. De Zeeuws- Vlaamse opponent deelde ook nog flink wat prikken uit, maar doelman Jeffy Geuze was talloze keren een goede sta-in-de-weg.

Dat Arendskerke de bovenliggende partij was, werd in de 21e minuut in de stand zichtbaar. Verdediger Pieter Adema krulde een vrije trap over een viermansmuurtje van Spui heen. De met rechts geschoten indraaiende bal leek nog getoucheerd te gaan worden door Stefan van Sabben, maar die kwam er met zijn hoofd niet meer aan. De bal verdween dus rechtstreeks in het doel. Spui-goalie Jeroen Bottinga, die drie minuten eerder nog een strafschop van Walter de Kok had gestopt, was op het verkeerde been gezet door Van Sabben: 1-0.

Daarna drongen de Zeeuws-Vlaming, met vooral Veli Eryürük als gevaarlijke man, aan. In de 34e minuut leverde die aanvalsgolf een ietwat makkelijk gegeven strafschop op. Die werd door Ludwig Kalisvaart echter op de handen geschoten van Geuze, die daarna ook nog bij de rebound kordaat optrad. "Zo'n kans op de gelijkmaker mag ik natuurlijk niet laten liggen", zei de aanvoerder schuldbewust. "Ik had graag al mijn eerdere doelpunten ingeruild voor een rake penalty in deze wedstrijd."

Na de misser leek er iets te knakken bij de ploeg van trainer Marc de Kunder. Er volgden in de tweede helft nog twee aardige kansen (volley van Veli Eryürük en kopbal van Emiel Goudzwaard), maar Spui legde zich al haast neer bij degradatie. "We hebben het hele seizoen het spel niet kunnen maken en nu lukte dat weer niet", analyseerde Kalisvaart, één van de weinige spelers uit Spui zelf. "Het doet pijn dat we nu na één jaar alweer degraderen."

Hoewel het verzet van de opponent al lang gebroken was, durfde men bij Arendskerke pas echt te juichen na de 2-0. Michiel Bouwman, die al een dot van een kans gemist had, lobde de bal prachtig over de uitkomende Bottinga heen. Via de onderkant van de lat plofte de bal achter de doellijn.

's-Heer Arendskerke-Spui 2-0 (1-0). 21. Pieter Adema 1-0, 77. Michiel Bouwman 2-0. Scheidsrechter: M. de Zwarte (Vlissingen). Gele kaart: Wouter de Kort ('s-Heer Arendskerke), Ludwig Kalisvaart (Spui).

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA promoveert naar de 3e klasse

Prachtig weer, veel sfeer, speciale Arendskerke gebakjes, veel toeschouwers, een sportieve wedstrijd met veel kansen over en weer en Arendskerke dat het feestje compleet maakte door met 2-0 te winnen van Spui. Volgend seizoen speelt Arendskerke weer in de 3e klasse. Extra leuk voor trainer Paulus Poortvliet bij zijn allerlaatste wedstrijd voor Arendskerke. Een prachtig afscheid.

Met fakkels, vaandels en spandoeken werden de spelers ontvangen door de supporters. Na de aftrap werd er door beide partijen vrijuit gevoetbald en was er voor beide doelen veel te beleven. Hoofdrollen waren er voor beide keepers. Eerst stopte de keeper van Spui een penalty. Na de 1-0 van Pieter Adema was het Jeffy Geuze die hetzelfde deed aan de andere kant. Jeffy keepte misschien wel de beste wedstrijd uit zijn gehele voetbalcarrière en leek deze wedstrijd niet te kloppen. Vlak voor rust schoot Frank Davidse nog loeihard op de paal.

Na de thee was het Spui dat aandrong en verschillende kansen kreeg. Maar ook Arendskerke had verschillende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 72e minuut toen Michiel Bouwman met een prachtige lob de keeper van Spui te passeren. De spanning leek weg en Arendskerke voetbalde de wedstrijd eenvoudig uit.

Na het eindsignaal de ontlading, de bloemen en de champagne. Daarna feest in de kantine die voor deze gelegenheid iets langer openbleef dan normaal.

Leuke anekdote:
Paulus Poortvliet trok na de wedstrijd het Arendskerke shirt van Frank Davidse (nr. 7) aan en feestte daarmee de hele middag en avond. Naar het schijnt werd hij daar 's-ochtends ook in wakker...!!Veel toeschouwers en sfeer tijdens de wedstrijd.


Uit een vrije trap scoort Pieter Adema. Stefan van Sabben kopt net onder de bal door
en verrast de keeper van Spui.


Dolle vreugde bij de spelers van Arendskerke. Eindelijk weer een promotie.


In zijn allerlaatste wedstrijd flikt maarschalk Paulus (de titel generaal en kleine-generaal zijn al vergeven) het dan toch. Promotie naar de 3e klasse. Het 'Paulus bedankt' klinkt vele malen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie