| | | |  
September 2011
2011
  • jan-mrt
  • apr-jun
  • jul-sep
  • okt-dec
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
KNVB zilveren waarderingsspeld voor Jan en Jan

Aan het einde van de ALV op donderdagavond 29 september werden de aftredende bestuursleden Jan Beenhakker en voorzitter Jan Loopik in het zonnetje gezet door de KNVB in de persoon van Henk Visser (dagelijks bestuur KNVB Zuid 1). Jan en Jan kregen door hem de zilveren waarderingsspeld van de KNVB opgespeld.

Jan Beenhakker heeft in de jaren zeventig, begin jaren tachtig bij Arendskerke gespeeld het 1e elftal. In die periode heeft hij ook vrijwilligerswerk gedaan waaronder het wedstrijdsecretariaat. In de periode van 1999-2011 is hij lid geweest van het hoofdbestuur. Jan is lange tijd vice-voorzitter en vice-penningmeester geweest. De laatste jaren was hij ook de voorzitter van de bouwcommissie. Hij wordt getypeerd als een hele rustige, nuchtere en objectieve persoonlijkheid. Maar langs het veld kan hij positief fel zijn over het vertoonde spel.

Jan Loopik heeft vroeger ook bij Arendskerke gespeeld. Op een invalbeurt van een paar minuten na heeft hij het echter niet tot het 1e elftal geschopt. Jan is in 1990 lid geworden van het hoofdbestuur waar hij in 1995 voorzitter werd. Ook zat hij (overigens nog steeds) regelmatig op de bank als de reguliere verzorger afwezig is. Jan is altijd een enthousiaste voorzitter geweest waar de vereniging veel aan gehad heeft.
Leuke anekdote: Afgelopen seizoen promoveerde Arendskerke. Dat was de eerste keer in de periode dat Jan Loopik voorzitter was. Uitgerekend op deze dag (Hemelvaart 2011) was Jan Loopik op vakantie. Via SMS werd hij echter op de hoogte gehouden.

In zijn toespraak benadrukte Henk Visser dat er in de verenigingen heel veel onzichtbare vrijwilligers zijn die op de achtergrond taken uitvoeren maar waar de vereniging niet zonder kan. De redactie kan dat alleen maar beamen.

Tijdens de ALV traden Edwin de Kok, Pascal Baijens en Henry van Gilst toe tot het hoofbestuur. Dat betekent dat Arendskerke weer een voltallig (9 personen) bestuur heeft. En daar mogen we beste een beetje trots op zijn. De redactie wenst de nieuwe bestuursleden veel succes.

Vlnr. Henk Visser (KNVB), Jan Beenhakker en Jan Loopik

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eerste nederlaag Arendskerke

Doordat de scheidsrechter in de file had gestaan op de A58 begon de derby tegen Heinkenszand wat later dan gepland. In de beginfase lag het tempo niet al te hoog maar het voetbal was bij beide ploegen goed verzorgd. Na een klein kwartier voetbal was de 1e kans voor Heinkenszand. Maar Jeffy bracht redding. Even later was het Michel die een pass van één van de verdedigers van Heinkenszand kon onderscheppen (en dat zou niet de laatste keer zijn). Hij gaf voor op de inkomende Stefan, maar de keeper van Heinkenszand kon er net tussen komen.

Na 25 minuten was er weer een grote kans voor Heinkenszand maar weer was het Jeffy die redding bracht. Meeste balbezit was voor Heinkenszand dat vrijwel elke afvallende bal in bezit kreeg. Het veld werd door Arendskerke klein gehouden met als gevolg dat Heinkenszand steeds vaker de lange bal moest spelen. Kansen waren er aan beide kanten nauwelijks en de kleintjes die er waren kwamen voort uit dode spelmomenten.

Het leek er lang op dat beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand. Maar 5 minuten voor de rust was het dan toch raak voor Heinkenszand. Kevin Jacobusse kon vrij inkoppen.

Niels Schaier en Jeffy Geuze kunnen niet voorkomen
dat Kevin Jacobusse de 1-0 binnen kan koppen
Na de thee schroefde Arendskerke het tempo wat op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam bijna toen Frank de bal verkeerd raakte, die bijna loodrecht naar boven (en dus ook naar beneden) richting het doel ging van Heinkenszand. De bal belandde bovenop de lat.

De grootste kans kwam in de 57e minuut. Ricardo veroverde de bal op het middenveld en zag Stefan vertrekken. Met een prima pass zette hij Stefan alleen voor de keeper. Deze liet de keeper kansloos maar schoot net naast.

Hierna kreeg Heinkenszand een cadeautje van de scheidsrechter. Wat een schouderduw van Walter leek werd door de scheidsrechter gezien als een overtreding. Aangezien het binnen de zestien gebeurde werd het dus (tot ieders verbazing) een strafschop. Die werd goed benut door Van Dongen.

Een paar minuten later werd het bijna weer spannend toen Frank verwoestend uithaalde maar de bal werd uit de kruising geplukt. Avner kwam er vervolgens in voor Frank en een paar minuten later werd Stefan gewisseld door Vincent. Walter verhuisde naar de spits.

Heinkenszand gaf echter niets meer weg en kwam bijna op de 3-0 na een vlijmscherpe aanval waarbij Jeffy weer redding moets brengen. 10 minuten voor tijd kreeg Arendskerke kans toch terug te komen in de wedstrijd. Na een corner kon Heinkenszand de bal niet wegkrijgen en er ontstond een enorme kluts voor het doel. De keeper redde op de lijn.

De 3-0 viel uiteindelijk toch na knullig balverlies op het middenveld. Rick la Grand passeerde Jeffy en kon gemakkelijk de bal binnen schuiven.

Een verdiende, maar wel enigszins geflatteerde, zege voor onze buren. Heinkenszand heeft een degelijke en fysiek sterke ploeg en is net iets verder dan Arendskerke. Volgende week wacht ons de koploper: VCK. Misschien dat we dan voor een stuntje kunnen zorgen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwe tassen voor VVA 3

Zaterdag kregen de spelers van VVA 3 nieuwe sporttassen. Deze zijn gesponsord door
Dennis op 't Hof, Specialist in houten vloeren te 's-Heer Arendskerke en Stevens Allround Service, Grond- weg- en waterbouw te 's-Heer Arendskerke. Vorig jaar werd het 3e in het nieuw gestoken door sponsor (en speler) Rudi van der Sluis, Grondverzet te Lewedorp.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Derde zege op rij voor Arendskerke

Door de afwezigheid van Frank, Niels en Avner moest Serge vooraf aan de wedstrijd tegen Veere wat sleutelen aan de basis-11. Vincent op linksback, Ricardo linkshalf en Stefan in de spits. En voor de 1e keer stonden de 3 jongelingen (Gijs, Michel en Ricardo) samen in de basis.

Veere begon goed en feller aan de wedstrijd en was veel beter dan Arendskerke. Vincent moest een handelend optreden, ten koste van een gele kaart, toen een speler van Veere dreigde door te breken. Ook Jeffy voorkwam een achterstand door een vlammend schot van net buiten de zestien te keren.

Na ongeveer 20 minuten ging de storm van Veere wat liggen en trok Arendskerke langszaam de wedstrijd wat naar zich toe. Veere werd steeds vaker gedwongen om de lange bal te spelen. Ongeveer 10 minuten voor de thee schroefde Arendskerke het tempo nog wat op en kreeg het kansen. Ricardo en Wouter kregen een goede kans de score te openen maar ze misten allebei.

in de slotminuut werd Michel weggestuurd door Ricardo die vervolgens een haarfijne voorzet gaf op Stefan die de 1-0 aantekende.

Na de thee was het Arendskerke dat meteen op zoek ging om de voorsprong uit te breiden. In de 2e minuut was het al bijna raak door geklungel in de defensie van Veere. Ricardo kreeg pardoes de bal aangespeeld toen de keeper van Veere nog op de rand van de zestien stond. Ricardo twijfelde niet maar schoot de bal naast.

Even later een prima aanval over veel schijven Ricardo-Stefan-Gijs-Michel waarbij de keeper de laatste voorzet er net uit kon halen.

Weer een minuutje later een foutje van de keeper van Veere die de bal zo aan Michel geeft. Die kan echter de bal niet onder controle krijgen en geeft de keeper kans om zijn fout te herstellen.

In de 58e minuut is het wel raak als Stefan van Sabben zijn 2e van de middag maakt Uit een voorzet tikt hij de bal met de buitenkant van zijn voet in. 12 minuten later is het Ricardo die uit een vrije trap bijna de wedstrijd definitief beslist. Maar de keeper van Veere redt fraai.

Stefan van Sabben op weg naar de 2-0
Een paar minuten later valt de beslissing wel als Ricardo wordt neergelegd binnen de 16: strafschop. Deze wordt weer genomen door Walter. De keeper stopt in 1e instantie maar in de rebound is het wel raak: 3-0.

In de slotfase krijgt Veere nog een paar kleine en één grote kans, maar daar hield het ook wel mee op. Een prima en dik verdiende zege voor Arendskerke. Met name in de 2e helft liet Arendskerke prima voetbal zien. Er wordt door iedereen keihard gewerkt en het plezier straalt er van af. En de resultaten mogen er ook zijn. 9 punten uit 3 wedstrijden. Wie had dat vooraf kunnen denken?

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Poelwijck niet zwart maar rood

PZC, dinsdag 13 september 2011

's-HEER ARENDSKERKE - Te veel mensen vonden dat het nieuwe zorg- en wooncomplex Poelwijck een somber, ja zelfs wat doods gebouw zou worden.Marsaki, de projectontwikkelaar van zes woningcorporaties, heeft zich de kritiek aangetrokken. De panden krijgen een stenen beplating in 'keramisch rood', wat veel warmer zal ogen.

Het oorspronkelijke uiterlijk, in antraciet leisteen, oogstte op woonbeurzen zowel applaus als hoon. "De een vond die donkergrijze leisteen wel heel chic, de ander vond het uitermate somber. Daartussen zaten eigenlijk geen meningen. Dat is arom hebben we in overleg met architect Ernst Joosten van bureau Oomen in Breda besloten de kleur te veranderen in keramisch rood. Dat is warm bruinrood", zegt Martin van der Haven, die voor Marsaki het project Poelwijck leidt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke met 10 man langs Domburg

Op een veld waarbij het gras zo lang was dat menig mini-pupil moeite zou hebben om er boven uit te steken werd er omstreeks 14:30 uur afgetrapt in de wedstrijd Domburg-VVA. De beginfase was voor beide partijen wat voorzichtig en het baltempo was laag. Een tegenslag voor Arendskerke na 10 minuten als Frank Davidse met een liesblessure het veld moet verlaten. Avner vd Westen is zijn vervanger.

Domburg zet vervolgens wat aan en is de wat makkelijker voetballende ploeg. Echte grote kansen waren er echter niet. Alleen uit hoekschoppen en een vrije trap komt wat gevaar. Domburg kwam op voorsprong toen een bal uit een corner niet goed weggewerkt werd. Hij werd van dichtbij ingeschoten maar Jeffy leek de bal te kunnen keren. Jeffy kreeg hem echter niet klemvast en een speler van Domburg kon hem eenvoudig intikken.

Het gevaar in de 1e helft moest vooral komen uit vrije trappen en corners
Na een half uur kantelde de wedstrijd enigzins en ging Arendskerke op zoek naar de gelijkmaker. Die leek er te komen nadat Michel Harinck, die waarschijnlijk wel van alle spelers de meeste kilometers heeft gemaakt, op zijn hakkne werd getrapt binnen de zestien: strafschop. Aanvoerder Walter de Kok nam deze voor zijn rekening maar stuitte op de prima doelman van Domburg die fraai redde. 1-0 was de russtand.

In de tweede helft waren de eerste minuten voor Domburg zonder dat het grote kansen kreeg. Arendskerke stroopte de mouwen nog eens op en voerde het tempo op. De gelijkmaker werd in de 67e minuut gemaakt door Walter de Kok die een paar meter buiten de zestien uithaalde en de keeper kansloos liet.

Even later kreeg Wouter de Kort zijn 2e gele kaart en kon vertrekken. Domburg deed echter weinig met de man meer situatie, sterker nog, Arendskerke kreeg steeds meer overwicht. Ricardo Kriekaard kwam in het veld voor Avner vd Westen. Een gouden wissel zou blijken, want in de 84e minuut werd hij weggestuurd door Michel Harinck. Hij stevende alleen op de keeper af en hield zijn hoofd koel: 1-2.

Domburg zette in de slotfase nog wel aan maar het was Arendskerke dat er op los counterde en nog kansen had om de voorsprong uit te breiden. Het bleef bij 1-2 en zo is de 2e zege een feit. 6 punten uit 2 wedstrijden...wie had dat kunnen denken?

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eenderde verkeersborden verdwijnt in 's-Heer Arendskerke

PZC, woensdag 07 september 2011

'S-HEER ARENDSKERKE - De Goese wethouder Loes Meeuwisse heeft woensdagmiddag 7 september een éénrichtingsbord verwijderd uit de Oude Rijksweg in 's-Heer Arendskerke.
Dat is de eerste van 25 overbodig geachte borden die worden opgeruimd in het dorp. Er blijven er nog 50 staan.

De borden zijn bij een eerste kritische inspectie van de verkeersinrichting in het dorp als overbodig aangemerkt. Het initiatief om de verkeersbordencollectie uit te dunnen kwam van de Stichting Overlegorgaan 's-Heer Arendskerke. De palen van verwijderde borden blijven staan. Borden zijn op deze manier eenvoudig terug te plaatsen, mocht de praktijk uitwijzen dat de verkeerssituatie er slechter op is geworden.

Ook in 's-Heer Hendrikskinderen en Kloetinge ruimt de gemeente borden op. In het eerstgenoemde dorp zijn er al 15 weggehaald.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Feyenoord Soccer Schools van startFeyenoord Soccer Schools is vorige officieel van start gegaan. Vanaf vandaag kan iedereen die wil trainen op dezelfde manier als in de jeugdopleiding van Feyenoord, zich aanmelden voor de trainingsprogramma's van Feyenoord Soccer Schools. Op woensdag 7 september is de officiële kick-off op het complex van Feyenoords Amateurpartner NOAD'67 in Sint Philipsland in Zeeland. Daar worden de eerste talenttrainingen van Feyenoord Soccer Schools georganiseerd. Op zondag 18 september wordt gestart met Talenttrainingen op Varkenoord, thuisbasis van de Sportclub Feyenoord.

Feyenoord Soccer Schools is de opvolger van Feyenoord on Tour. Onder die naam organiseerde Feyenoord jarenlang talenttrainingen, clinics en voetbalkampen organiseerde. Vanaf heden zullen die activiteiten vallen onder Feyenoord Soccer Schools. Belangrijke wijziging is dat Feyenoord Soccer Schools onder auspiciën staat van de succesvolle jeugdopleiding van Feyenoord, de Feyenoord Academy. De jeugdopleiding van de club, die zowel in 2010 als in 2011 werd verkozen tot beste van Nederland, is nauw betrokken bij het trainingsprogramma dat wordt aangeboden en bij de selectie van de trainers voor de Soccer Schools.

Deelnemers aan alle programma's en activiteiten worden op dezelfde manier getraind als de jeugd in de opleiding van de club. Daarbij staat het plezier in het voetbal voorop, ongeacht het niveau of de club waarvan van de deelnemers lid zijn. Uiteraard zijn alle trainingsvormen erop gericht dat alle deelnemers daadwerkelijk stappen vooruit zullen gaan maken in hun ontwikkeling als voetballer.

De trainingen van Feyenoord Soccer Schools worden onder andere verzorgd door oud-Feyenoorders Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel en Leonardo dos Santos. Nieuw is dat Feyenoord Soccer Schools ook een speciale keeperacademy heeft. Deze staat onder leiding en training van oud-doelman Pim Doesburg.

Kijk voor meer informatie over Feyenoord Soccer Schools op; www.feyenoordsoccerschools.nl

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA start met verrassende zege op De Noormannen

De eerste competitiewedstrijd in de derde klas en meteen een verrassende overwinning. De Noormannen speelden vorig jaar nog in de tweede klas dus we wisten van tevoren dat het een zware pot zou worden. Het weer werkte ook niet mee want het was bloedheet. Bovendien was de voorbereiding onder de nieuwe trainer Serge Beulens ook niet gladjes verlopen. Veel nederlagen en doelpunten tegen. Maar op het moment dat het moest gebeuren stonden onze mannen er en met een goeie pot voetbal werd de overwinning binnengehaald.

Noormannen nam vanaf de aftrap direct het initiatief maar na vijf minuten spelen namen wij dit over. Dit resulteerde in de 10e minuut bijna tot een doelpunt als Michiel Bouwman een afstandsschot waagt. De bal gaat via de vingers van de keeper tegen de lat. In de 20e minuut een prima actie van Michel Harinck over rechts. Zijn voorzet wordt helaas door Michiel te zacht ingeschoten en belandt recht in de handen van de keeper.

Noormannen probeert het van afstand. Zo ook in de 25e minuut als Menno de Nooiijer doorgaat en gevaarlijk schiet maar Jeff is alert en pakt de bal. De gevaarlijke spits van Noormannen blesseert zich hierbij en moet het veld verlaten. Zes minuten voor de rust is Noormannen weer gevaarlijk als een speler wegdraait in de 16 maar gelukkig naast schiet. In de 42e minuut gaat Michel goed door in de 16. Hij wordt lichtjes vastgehouden en de verdediger kan net op tijd redding brengen. Zo gaan we rusten met een 0-0 stand. Noormannen is misschien wel de betere ploeg maar we geven ze prima partij en de beste kansen zijn voor ons.

Na de rust voert Noormannen de druk nog maar eens op. In de 50e minuut de eerste kans als Jeffy enigszins twijfelt bij uitkomen maar de speler tikt de bal naast. Twee minuten later ontsnappen we een strafschop als Stefan van Sabben een Noorman op de hielen loopt in de 16. Gelukkig ziet de scheids er geen strafschop in. Drie minuten later zijn ze weer gevaarlijk als en speler in de 16 verschijnt maar gelukkig voor ons het vizier niet op scherp heeft. Even later ontsnappen we weer aan een strafschop als Jeff een speler onderuit haalt.

Dan gaat bij ons het geloof komen dat er een goed resultaat inzit. De Noormannen benut de kansen niet en wij komen er toch steeds goed uit. De jeugdige supporters moedigen ons aan achter het doel en dat werkt als doping. In de 65e minuut is het raak. Frank Davidse gaat goed door over rechts. Zijn inzet wordt gestuit door de keeper maar in tweede instantie is het Michel Harinck die raakschiet, 1-0 ! Tien minuten voor tijd beslissen we de wedstrijd. Wouter de Kort gaat de 16 in en wacht op het juiste moment om de bal terug te leggen op de penaltystip. Michiel Bouwman verschijnt daar op het juiste moment en schiet hard binnen 2-0 ! Noormannnen knock-out en de eerste drie punten zijn binnen.

Volgende week naar Domburg. Wederom een zware wedstrijd maar we zullen toch gewoon iedere week vol aan de bak moeten om de punten binnen te slepen en onze doelstelling, handhaving, te realiseren.

Opvallend vandaag was toch wel het debuut van Gijs van Koeveringe in zijn eerste competitiewedstrijd voor VVA 1. Op je 15e debuteren in het eerste van je club en dan zeer verdienstelijk spelen, petje af en chapeau Gijs !!!


Gijs van Koeveringe in zijn competitiedebuut voor VVA 1

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie