| | | |  
VVA Nieuws 2015
2015
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Derde overwinning op rij voor VVA

Arendskerke boekte vanmiddag de 3e zege op rij. Tegen Veere werd het uiteindelijk 3-1. De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een grote kans op de 0-1. Na een kwartier spelen ging de strijd gelijk op.

In de 25e minuut was het Ricardo die binnen de zestien licht door de keeper van Veere werd getoucheerd. De strafschop die volgde werd koeltjes benut door Justin.

Maar een paar minuten later was het al weer gelijk na een fraaie lob over Eljo die alleen maar toe kon kijken. In de 35e minuut besloot Justin van afstand een keer uit te halen. De bal verdween zeer fraai in de linker kruising. 2-1 was de ruststand.

Na de thee probeerde Veere het nog wel maar kansen waren er nauwelijks. Arendskerke loerde op de counter. 10 minuten voor tijd besliste Marijn, de kleinste man van het veld, de wedstrijd door een prima voorzet van Justin hard in te koppen.

Een belangrijke overwinning voor de thuisploeg die zo 2015 afsluit met een plaats in het linkerrijtje.

Klik hier voor het uitgebreide wedstrijdverslag
.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Oud-voorzitter Jan de Vos overleden

Ons bereikte het bericht dat deze week op 94- jarige leeftijd Jan de Vos is overleden. Jan was in de jaren zestig voorzitter van VV Arendskerke. Hij was de eerste voorzitter na de fusie van 's-Heer Arendskerke en 's-Heer Hendrikskinderen. Het bestuur wenst de familie veel sterkte tijdens het verwerken van dit verlies.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke wint uit bij Nieuwland

Arendskerke deed vanmiddag prima zaken door een 1-3 zege op Nieuwland en stijgt op de ranglijst van de 11e naar de 7e plek. De ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse begon erg sterk en kwam na 8 minuten al op voorsprong door Ricardo. Even later was het Pieter Adema die van dichtbij binnen kon schieten. Siem leek er vervolgens 0-3 van te maken maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een half uur spelen was het Nieuwland dat meer van zich af ging bijten en kreeg een goede kans voor de aansluitingstreffer. Maar de inzet ging hoog over. Ruststand 0-2.

In de 2e helft werd (mede door de harde wind) het spel er niet beter op. De beste kansen waren voor de thuisploeg maar het was invaller Michel die in de counter (bij één van zijn eerste balcontacten) na een uur spelen de wedstrijd besliste.

Nieuwland kreeg in blessuretijd nog een penalty en zo werd het uiteindelijk 1-3. De tweede zege op rij voor Arendskerke. Volgende week zijn we al halverwege de competitie, Dan komt Veere op bezoek in Arendskerke.

Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Adriaan Nieuwenhuijse ook volgend seizoen hoofdtrainer
VV Arendskerke

Adriaan Nieuwenhuijse staat ook volgend seizoen aan het roer bij VV Arendskerke. En daar zijn we uiteraard heel erg blij om. Adriaan is nu bezig aan zijn 1e seizoen bij VV Arendskerke.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eerste thuisoverwinning Arendskerke

Arendskerke won met 3-1 van VCK en dat was de 1e thuisoverwinning van het seizoen en 3 belangrijke punten. Marijn bracht in de 1e helft Arendskerke op voorsprong met een fraai afstandschot. Voor rust kwam VCK langszij. Ruststand 1-1.

In de 2e helft was VCK een aantal keren dichtbij een treffer maar het was Michiel die 10 minuten voor tijd Arendskerke op voorsprong kopte. In blessuretijd beslistte Justin de wedstrijd. Eindstand 3-1.

Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Walcheren vergroot zorgen VVA

In de 1e helft een sterk en scherp spelend Arendskerke. Walcheren iets meer balbezit maar Arendskerke de beste kansen. In de beginfase kreeg Arendskerke al een paar goede kansen. In de 18e minuut was het Michiel die Arendskerke op een verdiende 0-1 voorsprong bracht. Walcheren was slechts 1 keer dicht bij een treffer na een heuse scrimmage voor de goal. Ruststand 0-1.

Na rust was het Walcheren dat furieus begon en een paar enorme kansen kreeg. In de 55e minuut was het uiteindelijk raak voor Walcheren. 5 minuten later probeerde Pieter een voetballende oplossing te kiezen tijdens het uitverdedigen. Maar hij speelde de bal pardoes in de voeten van een tegenstander die niet aarzelde en uithaalde: 2-1.

Arendskerke zette vervolgens aan en maar moest ook achterin wat ruimte weggegeven. Beide ploegen kregen vervolgens een paar goede mogelijkheden op een doelpunt. In de 82e besliste een scheidsrechterlijke dwaling de wedstrijd. Na geklungel in de defensie van Arendskerke kregen 2 spelers van Walcheren vrije toegang richting het doel van Eljo. De doelpuntenmaker kreeg de bal vervolgens aangespeeld door zijn ploeggenoot, maar stond in buitenspel positie. Pascal vlagde wel maar de scheidsrechter had daar lak aan. Toevallig was iemand net aan het filmen. Uit de beelden bleek duidelijk dat het doelpunt afgekeurd had moeten worden. Eindstand 3-1.

Weer een nederlaag voor Arendskerke in een wedstrijd waar zeker meer in had gezeten.

Klik hier voor een uitebreid wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Thomas van Hese nieuw bestuurslid

Tijdens de algemene ledenvergadering is Thomas van Hese toegetreden tot het hoofdbestuur. Hij neemt de plek in van Frits Bolle die dit jaar aftredend was. Zo blijft Arendskerke een voltallig bestuur houden. De redactie wenst Thomas veel succes.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Geflatteerde nederlaag VVA TEGEN Arnemuiden

In de 1e helft ging de strijd gelijk op en beide ploegen kregen een paar kleine kansen. Maar gescoord werd er niet. Ruststand 0-0.

Na de thee kwam Arnemuiden op voorsprong uit een corner. Arendskerke stroopte de mouwen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. En kreeg 2 enorme kansen, maar het nodige geluk ontbrak. Waar Arendskerke verzuimde om te scoren deed Arnemuiden dat wel uit een vrije trap vlak buiten de 16.

Na deze treffer probeerde Arendskerke het nog wel maar moest achterin de nodige risico's nemen. Dat resulteerde vervolgens in de 0-3, 0-4 en 0-5. Een verdiende overwinning van Arnemuiden, al is de einduitslag wel wat geflatteerd.

Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA wint van hekkensluiter MZVC

Arendskerke won vanmiddag moeizaam met 2-5 bij MZVC. In de 1e helft een hoog tempo maar beide ploegen slordig aan de bal. Beide ploegen gelijkwaardig en kleine kansjes over en weer. Nadat MZVC een enorme kans om zeep hielp was het Arendskerke dat op voorsprong kwam door een kopbal van Justin. Ruststand 0-1.

In de eerste minuten na de thee stond de paal een gelijkmaker in de weg. Even later was het Michiel die de voorsprong verdubbelde. Een korte tijd leek het of Arendskerke volledig de controle kreeg. MZVC gaf echter niet op en kwam terug op 1-2 waarbij de defensie van Arendskerke er niet goed uit zag. Vervolgens was het Michiel die voor Arendskerke scoorde en zo was de marge weer 2. De ploeg uit Middelburg stroopte de mouwen nog een keer op en bracht de spanning weer terug: 2-3. MZVC zette nog wat aan waardoor de spitsen van Arendskerke wat meer ruimte kregen. Na een voorzet van Justin leek Dennis de 2-4 in te tikken, maar een speler van MZVC was hem voor. Met nog 10 minuten te spelen was het verzet van MZVC gebroken. Jeroen bepaalde uiteindelijk de 2-5 eindstand. Een belangrijke zege voor Arendskerke. Volgende week wacht koploper Arnemuiden.

Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

ZUre nederlaag Arendskerke

Arendskerke ging vanmiddag op eigen veld ongelukkig onderuit tegen Kruiningen. In een leuke wedstrijd ging waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Kansen waren er in de 1e helft genoeg. De grootste voor Michiel die hard op de lat schoot, de bal stuiterde terug het veld in. Wel of niet over de lijn...we zullen het nooit weten.

In de tweede helft, minder kansen maar wel spannend. Na een dik uur spelen kreeg Kruiningen een makkelijk gegeven strafschop: 0-1. Arendskerke gooide alle schroom van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kruiningen bleef levensgevaarlijk in de omschakeling.

Arendskerke was een paar keer dichtbij een doelpunt maar het ontbrak aan het nodige geluk. Maar ook Kruiningen kreeg een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen. Gescoord werd er niet meer. Zo staat Arendskerke in eigen huis nog op nul punten. Een zure nederlaag voor de blauw-witten

Klik hier voor een uitgebreid verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke 3e bij de Ko de Winter Fairplay Cup

Tijdens de goed bezochte avond in Wemeldinge, georganiseerd door de scheidsrechtervereniging Noord- en Zuid Beveland, is Arendskerke op de 3e plaats geëindigd in het seizoen 2014/2015. Kloetinge was de goede 2e en SSV'65 mocht de beker mee naar huis nemen.
De Ko de Winter Fairplay Cup wordt elk jaar uitgereikt. Meer info op de site van de SVNZB.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Belangrijke overwinning VVA in Domburg

Arendskerke pakte vanmiddag 3 belangrijke punten in het uitduel tegen Domburg. Na 3 minuten liepen de blauw-witten al achter de feiten aan toen Domburg scoorde. Een onrustig Arendskerke kon in het eerste kwart weinig brengen. Pas na een half uur kreeg het wat grip op de wedstrijd, maar grote kansen waren er niet. Tot vlak voor rust toen Justin ontsnapte aan zijn directe tegenstander en de bal hard voorgaf. Siem stond op de juiste plek en maakte de toen verdiende gelijkmaker.

Na de thee een gelijkopgaande strijd maar het was Domburg dat (in de 55e minuut) weer op voorsprong kwam. Arendskerke moest weer op zoek naar een doelpunt maar kreeg weinig ruimte van Domburg dat loerde op de counter. In de 78e een domme overtreding door een speler van Domburg. Marc werd licht vastgehouden binnen de zestien. Een penalty dus. Justin benutte dit buitenkansje.

Een paar minuten later beslistte invaller Dennis de wedstrijd die van dichtbij in kon schieten toen de keeper van Domburg de bal niet klemvast kon pakken. Het geluk was deze keer aan de kant van Arendskerke in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Maar niemand bij Arendskerke die daar om zal malen. Volgende week Kruiningen thuis.

Klik hier voor een uitgebreid verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kapelle te sterk voor VVA

Arendskerke kon vanmiddag het goede resultaat van vorige week geen vervolg geven. Het verloor op eigen veld met 2-3 van Kapelle. De ploeg van coach Adriaan Nieuwenhuijse kwam binnen 3 minuten al op voorsprong door Michiel Bouwman. Maar een minuut later was het al weer gelijk. Kapelle was de betere voetballende ploeg en kwam uiteindelijk vlak voor rust op 1-2.Na de thee probeerde Arendskerke druk te zetten maar Kapelle leek de wedstrijd na 10 minuten te beslissen door de 1-3 binnen te schieten. Beide ploegen kregen vervolgens genoeg kansen waarbij Kapelle voor de meeste dreiging zorgde.

In de slotfase werd het nog even spannend toen Siem Corstanje de 2-3 binnenschoot. Maar de aansluitingstreffer kwam te laat en is het Kapelle die de punten verdiend mee naar huis neemt.

Klik hier voor een uitgebreid verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eerste punten voor VVA na overwinning op Jong Ambon

Arendskerke pakt zaterdag de eerste punten van het seizoen. Uw vaste verslaggever was deze keer niet aanwezig, dus een compleet wedstrijdverslag zal er niet komen. Jong Ambon werd op eigen veld met 1- 3 verslagen. De ploeg uit Middelburg kwam in de 1e helft op voorsprong. Maar enkele minuten later was het al weer gelijk door een benutte penalty van Justin. Ruststand 1-1.

Na rust een gelijkopgaande strijd. Maar het was uiteindelijk Arendskerke dat met enig fortuin (maar niet onverdiend) de 3 punten mee naar huis nam door doelpunten van Michiel en Siem. Goed gedaan, mannen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Kapelle dat met ruime cijfers won van Veere.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Yerseke wint met ruime cijfers van Arendskerke

Arendskerke kon geen potten breken tegen koploper Yerseke. Binnen de minuut liep al het achter de feiten aan door en doelpunt van Arjen de Koeijer. 10 minuten laten verdubbelde dezelfde Arjen de Koeijer de voorsprong. Arendskerke kreeg in de 1e helft slechts 1 kans. Frank Davidse schoot de bal uit een voorzet net naast.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Yerseke sterker en Arendskerke dat het wel probeerde maar het zat er gewoon niet in. De bezoekers scoorden nog 2x en zo eindigde deze wedstrijd in een duidelijke 0-4 overwinning voor Yerseke. Na 3 wedstrijden staat Arendskerke nog steeds op 0 punten. Volgende week de uitwedstrijd tegen Jong Ambon. Ook die ploeg heeft nog geen punt weten te halen, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Arendskerke had grote moeite om Arjen de Koeijer van Yerseke af te stoppen.
De spits van Yerseke was goed voor 2 doelpunten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke in slotfase onderuit tegen Krabbendijke

Arendskerke verspeelde vanmiddag in en aantrekkelijke wedstrijd een 2-0 voorsprong tegen Krabbendijke. Het eerste half uur was Arendskerke sterker dan de gasten. Dat resulteerde in 2 fraaie doelpunten met het hoofd van Michiel (1-0) en Robin (2-0).

Na een half uur spelen kreeg Krabbendijke wat meer de overhand en Arendskerke mocht blij wezen dat het met een 2-0 voorsprong de rust in kon gaan.

In de tweede helft ging het fysiek sterkere Krabbendijke op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam deze ook in de 80e minuut. Een paar minuten later stond de gelijkmaker al op het bord. Na de 2-2 kon het beide kanten op, maar tot overmaat van ramp scoorde Krabbendijke in blessuretijd nog een keer en zo staat Arendskerke weer met lege handen.

Een toch wat zure nederlaag voor de blauw-witten. Volgende week wacht koploper Yerseke.

Vier Corstanjes: de gebroeders en pupil vd week Romi Corstanje

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke verliest nipt van Serooskerke

Arendskerke verloor vanmiddag de competitie ouverture met 3-2 van Serooskerke. Beide ploegen maakten er een aantrekkelijk en boeiend duel van. In de 1e helft waren beide ploegen in evenwicht. Een hoog tempo, goed voetbal en een aantal goede kansen voor beide partijen..

Na 24 minuten kwam Serooskerke op voorsprong. Ricardo kopte 5 minuten later de verdiende gelijkmaker binnen. Ruststand 1-1.

Nadat Arendskerke uit een vrije trap de paal raakte was het in de 53e minuut Frank die met een droge knal net binnen de 16 de 2-1 op het bord zette. Serooskerke ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die uiteindelijk ook in de 67e minuut. Een uitstekende voorzet en dito kopbal betekende 2-2.

Na deze gelijkmaker was het Seroos dat er een schepje bovenop deed en de druk op de defensie van Arendskerke opvoerde. Toch was het Arendskerke dat bijna scoorde. Een harde knal van Marijn, ruim buiten de 16. Maar de paal stond de 2-3 in de weg. 7 minuten voor tijd strafte Serooskerke een foutje achterin af: 3-2.

En paar minuutjes later moest Jasper het veld verlaten met een knieblessure. Laten we hopen dat het meevalt. Omdat er al 3x gewisseld was moest Arendskerke met 10 man verder. Gescoord werd er niet meer en zo eindigde deze wedstrijd in 3-2 voor Serooskerke. Jammer mannen..een puntje had verdiend geweest.

Klik hier voor een compleet wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Succesvolle cursusavond pupillenscheidsrechter bij
VV Wolfaartsdijk

Onder de bezielende leiding van KNVB arbiter Harry Wisselink werd op donderdagavond op 3 september een cursusavond pupillenscheidsrechter gehouden. Arendskerke was hierbij goed vertegenwoordigd met 7 deelnemers (2 volwassenen en 5 jeugdleden). Tijdens deze avond werden verschillende facetten van het fluiten van pupillen behandeld. Van de spelregels tot het omgaan met de ouders aan de zijlijn.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA kan hoge tempo aan maar krijgt les in effectiviteit

De ploeg uit Zierikzee kende een vliegende start en stond binnen 5 minuten met 0-1 voor. Nadat Arendskerke van de schrik bekomen was ging het mee in het hoge tempo van MZC'11 en golfde het spel op en neer. Beide ploegen kregen een paar kansen maar het was MZC'11 dat na zo'n 35 minuten de voorsprong verdubbelde.

Na rust gooide Arendskerke alle schroom van zich af en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Het was daar een paar keer dichtbij en zette MZC'11 vroeg onder druk. Toch was het de ploeg uit Zierikzee die na een half uur scoorde en zo de wedstrijd besliste. Even later een vrije trap van MZC'11. Eljo was nog bezig de muur neer te zetten toen de bal al in het net lag. Eindstand 0-4.

Zo kreeg Arendskerke (onder overigens barre omstandigheden) een lesje in effectiviteit van een hele goede ploeg. Door deze nederlaag is Arendskerke uitgeschakeld in de beker.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Thomas van Hese

Thomas van Hese is vanaf dit seizoen de nieuwe jeugdwedstrijdsecretaris van VV Arendskerke. Hij volgt hiermee Rinus Nagelkerke op. De redactie wenst Thomas heel veel succes in zijn nieuwe functie en bedankt Rinus voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke vergeet te winnen tegen Steenbergen

In de 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het tempo lag vrij hoog en het voetbal was verzorgd. In de 25e minuut was het Justin die de openingstreffer maakte.

Aan het einde van de 1e helft zette Steenbergen wat meer druk en moest Eljo een paar keer redding brengen.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. In de 62e minuut profiteerde Michiel van een foutje van de keeper die de bal zomaar door zijn vingers liet glippen waardoor Michiel vrij in kon koppen. Een paar minuten later stond het ineens 2-1. Spanning was weer terug. Weer een paar minuten later een penalty voor Steenbergen waardoor de stand weer gelijk was.

Na de 2-2 kreeg Arendskerke een aantal enorme kansen, maar het vizier stond niet op scherp en de keeper van Steenbergen maakte zijn eerder gemaakte foutje een aantal keren goed. En zoals vaak, als je het zelf niet afmaakt, was het Steenbergen die vlak voor tijd in een spaarzame aanval de 2-3 binnenschoot.

Zo verliest Arendskerke haar 1e bekerwedstrijd waar een overwinning of minimaal een gelijkspel een terecht zou zijn geweest.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Contributie 2015/2016

Voor het komende seizoen zijn de contributie als volgt vastgesteld:

Contributie seizoen 2015/2016

 
Heel jaar
Half jaar
Senioren:
€ 128,50
€ 64,25
Geb.datum 1-1-1997 t/m 31-12-1998
€ 93,00
€ 46,50
Geb.datum 1-1-1999 t/m 31-12-2000
€ 82,00
€ 41,00
Geb.datum 1-1-2001 t/m 31-12-2002
€ 77,00
€ 38,50
Geb. datum na: 1-1-2003
€ 62,00
€ 31,00
Niet spelend lid:
€ 27,00

Vanaf het 3e spelende lid uit één gezin, wordt voor het 3e en volgende lid 50% van de verschuldigde contributie in rekening gebracht. Betaling van de contributie is alleen mogelijk via automatische incasso.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd overhandigt cheque aan Stichting Jayden

Tijdens het jeugdkamp in Arendskerke werd een cheque van €1000,- overhandigt aan Stichting Jayden. Dit mooi bedrag werd tijdens de laatste penalty-sponsor-bokaal bij elkaar geschoten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA viert 85-jarig jubileum - een kort verslag

85-jaar is formeel geen echt jubileum jaar, maar geheel in de traditie van VV Arendskerke werd deze gelegenheid wel aangegrepen om er feestje van te maken. En het zat zaterdag 6 juni allemaal heel erg mee.

Het weer was geweldig, niet te warm en niet te koud, Er was een enorme opkomst bij de sponsor-penalty-bokaal waarbij een prachtig bedrag van ruim €2900,- bij elkaar werd geschoten (€1000,- gaat naar Stichting Jayden). En veel ouders die tijdens de ouder-kind wedstrijden hun voetbalkunsten konden laten zien. Op het kunstgras stonden een paar opblaasbare speeltoestellen waar dankbaar gebruik werd gemaakt door de kinderen.

Vervolgens een geslaagd handicap toernooi waarbij (toch enigszins verrassend) de veteranen van het 4e de titel pakte. En daarna de barbecue met ruim 200 personen. Het eten was prima (met dank aan de Slager op Wielen - barbecue specialist). De avond werd uiteindelijk afgesloten met een feestavond in de kantine met medewerking van het duo J&J.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Mede dankzij de evenementen commissie die de organisatie voor rekening heeft genomen van de festiviteiten en het jeugdbestuur voor de organisatie van de penalty-sponsor-bokaal.

Klik hier voor meer foto's

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA B1 pakt het kampioenschap na winst op SSV'65 B1

VVA B1 pakte maandagavond 18 april definitief het kampioenschap door een 3-2 zege op SSV'65 B1. Een uitstekende prestatie van een goed voetballend en zeer talentvol elftal. Er werd dit seizoen maar 1x verloren en 2x gelijkgespeeld. Uiteraard wordt ook VVA B1 weer bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Peter van Reenen topscoorder 2014/2015

Peter van Reenen is VVA topscoorder geworden van het seizoen 2014/2015. De speler van VVA 2 nam het stokje over van Henry van Gilst die deze titel vorg seizoen pakte.

# Naam Gescoord VVA 1 VVA 2 VVA 3 VVA 4 Totaal
Eindstand x2,5 x(22/26) x2 x1,5 x1
1 Reenen, Peter van 24 48,0
2 Kamstra, Peter 25 25,0
3 Kriekaard, Ricardo 11 23,3
4 Gilst, Henry van 11 22,0
5 Bouwman, Michiel 10 21,2
6 Sabben, Stefan van 4 5 15,5
7 Jonge, Danny de 7 14,0
8 Harinck, Michel 6 12,7
9 Berg, Kay van de 6 12,0
10 Westen, Avner van 6 12,0

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke neemt afscheid van trainer Serge Beulens

Tijdens de einde seizoen barbecue werd door het bestuur en selectie formeel afscheid genomen van trainer Serge Beulens die na 4 seizoenen vertrekt als hoofdtrainer bij VV Arendskerke. Serge werd namens het bestuur een Arendskerke shirt aangeboden. En uiteraard een mooie bos bloemen voor echtegenote Judith.
De selectie trakteerde Serge op een setje Arendskerke sokken, een foto-collage op canvas en een dinerbon.Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA sluit seizoen af met een gelijkspel tegen MZVC

De laatste wedstrijd van het seizoen en we hadden ons voorgenomen om in ieder geval deze wedstrijd nog eens winnend af te sluiten na de moeizame afgelopen weken. Helaas, we komen niet verder dan een gelijkspel en dat was toch enigszins teleurstellend. Maar goed, we moeten het ermee doen en sluiten in ieder geval niet af met een nederlaag.

De eerste kans is voor ons in de 10e minuut als Ricardo alleen op de keeper mag afgaan na een fout in de verdediging van MZVC. Hij schiet helaas voorlangs. MZVC scoort enkele tellen later wel maar Pascal laat zien dat hij wel scherp aan de wedstrijd is begonnen. Hij staat met de vlag omhoog als een bal vanaf de rechterkant bij de tweede paal wordt binnen gewerkt. De scherpte en de wil om te winnen is er in het veld de eerste helft duidelijk niet want enkele minuten na deze buitenspel goal een identieke situatie. Weer wordt de bal door een MZVC speler vanaf rechts voorgegeven en net bij de tweede paal neergelegd. De bal wordt binnengekopt en telt deze keer wel, 0-1. Even later kan Eljo met een knappe redding op een afstandsschot de 0-2 voorkomen.

In de 24e minuut hebben we de kans om wat terug te doen. Frank zet via de linkerkant van onze verdediging de aanval op. Justin komt uiteindelijk vrij en zet voor op Ricardo die uit de draai net over schiet. Twee minuten later weer een goeie aanval van achteruit maar de voorzet van Justin wordt door de keeper onderschept.

Met nog vier minuten voor de rust leiden we balverlies aan de linkerkant van onze verdediging. Eljo staat iets voor zijn goal en twee of drie balcontacten later ligt de bal achter hem in het netje, 0-2. Zo gaan we met 0-2 de rust in en staan we voor een onmogelijke opgave zo lijkt het. Aanvoerder Frank uit in de rust zijn ongenoegen over ons spel. En gelijk heeft hij want het lijkt af en toe nergens op. Ballen die meters van de voet springen bij de aanname, passen die niet aankomen en duels die worden verloren. Hetzelfde beeld als de afgelopen weken en we lijken maar niet te beseffen dat er echt meer bij komt kijken als we willen winnen.

Na de rust is de inzet gelukkig stukken beter en laten we zien dat we er wel degelijk voor kunnen knokken. Niet dat dit direct tot resultaat leidt want de beste kansen zijn voor MZVC maar die maken het niet af. Eerst na een kwartier spelen na balverlies op het middenveld. Gelukkig weet Eljo knap redding te brengen. In de 70e minuut spelen ze het slecht uit anders hadden we in kunnen pakken bij een 0-3 stand. Maar dit gebeurt niet en zo kunnen we toch wat terug doen. Een mislukt schot van Siem komt bij Ricardo die het keurig afmaakt, 1-2. Vijf minuten voor tijd krijgt Jasper de kans om uit te halen maar raakt de bal helaas niet  goed. Een minuut later kopt Ricardo een vrije trap van Siem binnen en staat het 2-2.

In de slotfase hebben beide ploegen nog de kans om de volle winst te pakken. Eljo weet met een prachtige redding een vrije trap uit zijn doel te houden. Dennis wordt bijna matchwinnaar als hij de bal krijgt teruggelegd van Justin maar de bal helaas via de voet van een MZVC speler net naast gaat. Zo blijft het 2-2 en gaan we nog enigszins met een goed gevoel het veld af na een dramatische eerste helft.

Deze wedstrijd betekende meteen ook de laatste competitiewedstrijd voor Serge. Hij heeft vier seizoenen voor de groep gestaan en had graag zijn laatste seizoen afgesloten met een plaats in het linker rijtje. Hier hebben we ook bijna het hele seizoen gestaan alleen de laatste wedstrijden kwam de klad er een beetje in waardoor we wat plaatsjes zakten. Toch kunnen we met volle tevredenheid terugkijken denk ik. Het eerste seizoen in de derde klas hebben we het ook prima gedaan. Het tweede seizoen degradeerden we doordat we uiteindelijk slechts één punt te kort kwamen. Vervolgens heeft hij een verjonging doorgevoerd wat ons geen windeieren heeft gelegd.

Het hoogtepunt was de promotie terug naar de derde klas en dit jaar een uitstekende eerste seizoenshelft. Weer heeft Serge een aantal jonge spelers aan het eerste elftal laten ruiken. Jeroen van Iwaarden heeft de tweede seizoenshelft 11 maal in de basis gestaan en dan kan je toch zeggen dat ook hij na Mark, Siem en Jasper vorig jaar, hij definitief is doorgebroken. Ook Dennis Goedegebure, Robin Goedegebure en Jasper de Jonge hebben de laatste wedstrijden diversen keren meegedaan waarvan er voor Dennis ook een aantal keren een basisplaats was. Kortom, de basis voor een succesvolle toekomst voor de VVA is gelegd. Het is nu aan onze nieuwe trainer Adriaan om dit verder uit te bouwen. Serge bedankt voor de mooie jaren en we zien je vast nog wel een keer langs het veld om te kijken hoe het ons vergaat.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA d1 kampioen voorjaarsreeks

VVA D1 pakte zaterdagochtend de voorjaarstitel na een 3-1 zege op Jong Ambon D1. Uiteraard is VVA D1 bijgeschreven in de Galerij de Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Overlijden Toos Bouwman

Ons bereikte het droevige bericht dat onverwachts is overleden

Toos Bouwman

oma van 1e elftal speler Michiel Bouwman en trouwe supporter van VV Arendskerke. Vrijwel elke thuiswedstrijd was Toos te vinden langs de lijn. Daarnaast had ze een eigen kijk op het voetbal zoals te lezen is in het interview dat ze onlangs gaf voor ons clubblad. We zullen de aanwezigheid van Toos gaan missen.

We wensen Michiel en familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bestuur en leden VV Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nederlaag VVA met duidelijke cijfers

Een pijnlijke nederlaag met duidelijke cijfers op een weiland met alle soorten kleuren gras. Een voetbalveld onwaardig maar laten we het daar maar niet op steken. Het was bij ons wel een erg “slappe hap” vandaag, zeker de eerste helft. Misschien waren we toch wat onder de indruk van het plotseling overlijden op vrijdag van één van onze trouwe supporters bij onze thuiswedstrijden, Toos Bouwman! Oma van Michiel en altijd bereid om ons een hart onder de riem te steken als ze aanwezig was door het “eerste rondje” voor haar rekening te nemen wanneer we de wedstrijd winnend zouden afsluiten. We zullen haar missen! Michiel was er wel gewoon bij vandaag en dat was erg dapper moet ik zeggen. We hadden hem graag een betere wedstrijd gegund maar het zat er totaal niet in vandaag.

Het eerste half uur zijn de beste kansen voor Walcheren. Eljo weet er eerste nog een paar uit zijn doel te houden maar in de 26e minuut gaat hij helaas in de fout. De bal wordt uit een corner ingekopt en Eljo laat de bal door zijn handen glippen, 1-0. Vijf minuten later staan ze bijna op 2-0 na een goed lopende aanval maar Eljo staat op de juiste plaats.
Langzamerhand beginnen we dan wat terug te doen. Dennis kopt uit een hoekschop net naast en Jasper krijgt na een diepe pal van Pieter recht voor de goal ook een kans om te scoren maar raakt de bal niet lekker. Het slotakkoord in de eerste helft is helaas voor Walcheren. Een diepe bal van achteruit. De spits is meteen weg en lobt de bal over Eljo in het doel, 2-0. Zo gaan we de rust in met al een schijnbaar onmogelijke opgave voor de tweede helft. Het is ook allemaal veel te slap ook en er zit geen greintje beleving in zo lijkt het wel. Ballen springen soms 2 meter van de voet bij de aanname, ballen komen niet aan, duels worden verloren en ga zo maar door.  

Na de rust willen we er toch nog wel wat van maken maar het wordt al snel 3-0 na een vloeiende combinatie. In de 65e minuut wordt het zelfs 4-0 na weer een vloeiende aanval. Walcheren krijgt nog kansen genoeg op meer maar gelukkig blijft de schade beperkt tot vier! Vlak voor tijd krijgen we nog een unieke kans op een tegengoal als Justin alleen op de keeper mag afgaan maar te besluiteloos is waardoor een verdediger toch nog redding kan brengen. Michiel heeft het even daarvoor nog van afstand geprobeerd en met een kopbal maar ook hem lukt het vandaag niet om te scoren. Jasper de Jonge krijgt ook nog een mogelijkheid maar ook zijn kopbal gaat naast de goal.

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Ik hoop toch dat we het nog één keer kunnen opbrengen om vol voor de drie punten te gaan tegen MZVC waardoor we het seizoen toch  nog waardig afsluiten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd overhandigt cheque aan Stichting Vrienden
van het Sophia

Op woensdag 29 april 2015 is de opbrengst van de penaltybokaal van onze vereniging overhandigd aan de Stichting Vrienden van het Sophia.
De cheque ter waarde van € 1.550,00 is door onze E2 speler Kian overhandigd aan de Stichting die werd vertegenwoordig door Eline.

Bij Eline werd in december 2012 leukemie geconstateerd. Zij heeft gedurende haar behandeling lange tijd doorgebracht in het Sophia kinderziekenhuis.
Zij heeft zelf ervaren dat de vrijwilligers een wezenlijke bijdrage leveren aan het zo aangenaam mogelijk maken van een noodzakelijk verblijf in het Sophia kinderziekenhuis. Dat geldt niet alleen voor de patiëntjes zelf maar ook voor de ouders, broertjes, zusjes en verdere familie. Eline is nog steeds onder behandeling maar het gaat gelukkig steeds beter. Als alles goed blijft gaan is ze eind dit jaar klaar met de behandeling.
Met onze gift helpen wij direct mee aan de verbetering van de zorg en het verblijf voor de patiëntjes in het Sophia Kinderziekenhuis en de begeleiding van hun ouders, broertjes en zusjes. Het Sophia Kinderziekenhuis is zeer actief in het ontwikkelen van projecten om dit mogelijk te maken. Een team van artsen, onderzoekers en vrijwilligers zet zich dagelijks in om de kinderen een zo goed mogelijke behandeling te geven. Voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden, onderwijs en ontspanning van de kinderen en begeleiding van de ouders zijn en blijven echter aanvullende middelen nodig.

www.vriendensophia.nl

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA kan geen vuist maken tegen kampioen FC Axel

Vandaag tegen kampioen FC Axel. We hebben ons kranig verweerd maar uiteindelijk heeft een puntje of meer er nooit ingezeten. Dan moeten we de spaarzame kansen die we kregen benutten maar dat gebeurde niet. Axel speelde hoofdzakelijk op onze helft en de overwinning was dan ook volkomen verdiend.

De eerste tien minuten is Axel al gevaarlijk met een kopbal die net over gaat en een schot uit de draai dat eveneens net over gaat. In de 13e minuut een snelle balverplaatsing van links naar rechts, een back die erover heen komt, voorzet, en de spits die het prachtig afmaakt. Wij spelen te slordig want de keren dat we in balbezit komen wordt de bal veel te snel ingeleverd. Zo blijven we de eerste helft voortdurend onder druk staan. Justin doet een poging van veraf als hij even vrij komt en de keeper wat voor zijn goal staat maar de lob mist de juiste snelheid. Er komen dan nog wat kansen voor Axel maar we weten de schade tot de rust beperkt te houden tot een 0-1 achterstand.

Dus hebben we na de rust toch nog een klein beetje hoop op een mooi resultaat. Het is tenslotte altijd nog maar 0-1. En direct na rust komt er ook een uitstekende kans op de gelijkmaker voor Justin. Justin zet zijn lichaam er goed in bij een hoge bal. Via Dennis komt de bal opnieuw bij Justin maar die schiet tegen de keeper op. Axel neemt het dan direct weer over en creëert weer wat kansen maar de bal wil er niet in. Bij momenten spelen zij toch ook wat slordig en dringen ze niet echt aan. Ze hebben een strafschop nodig in de 69e minuut om de score uit te breiden. Een onnodige overtreding van Frank gaat hieraan vooraf en de scheidsrechter besluit een strafschop toe te kennen. Eljo zit er nog bij met de vingertoppen maar weet de bal niet te keren, 0-2.

In de 72e minuut een uitstekende kans voor Siem als hij na een bal vanaf links volledig vrij komt voor de goal maar de bal gaat helaas naast. Axel krijgt dan nog een paar open kansen op de 0-3 maar ze weten de bal niet in het doel te werken en Eljo verricht nog een prachtige redding als een speler alleen op hem af komt als de buitenspelval ontweken wordt. Even daardoor was er ook nog een kans voor Marc in de 16 maar zijn inzet is te zacht waardoor de keeper geen problemen heeft om de bal te pakken.

Zo blijft het bij de 0-2 en kunnen we ons opmaken voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Eerst zaterdag uit naar Walcheren en dan op 9 mei nog een keer thuis tegen MZVC. Hopelijk kunnen we toch nog een paar puntjes pakken en toch nog in het linker rijtje eindigen. De plaats waar we heel het seizoen gestaan hebben maar na een week van drie wedstrijden en slechts 1 punt deze plaats verspeeld hebben.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Voorjaarstitel voor nog ongeslagen VVA C2

Door een 4-1 zege op Domburg C2 is VVA C2 voorjaarskampioen geworden. Met nog 2 wedstrijden te gaan is VVA C2 niet meer te achterhalen door de concurentie. VVA C2 is nog ongeslagen en kan zelfs zonder puntenverlies de competie eindigen. Natuurlijk word VVA C2 opgenomen in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA kan schade in Domburg niet repareren

Een wedstrijd in twee gedeelten. De eerste helft speelden we op 21 maart 2015 en eindigde in 1-0 nadat de scheidsrechter wegens een blessure niet verder kon. Dinsdag 21 april 2015 spelen we de tweede helft en het lukt ons helaas niet op de opgelopen achterstand ongedaan te maken.

De eerste helft waren wij de betere ploeg en hadden de beste kansen. In de eerste minuut soleert Michel al door de verdediging maar schiet de bal op het uitgestoken been van de keeper. In de 14e minuut zet hij Jasper vrij voor de keeper maar weet de keeper weer met de voet te redden. Een minuut later is Domburg gevaarlijk na een misser in de verdediging maar Jeroen steekt net op tijd zijn been uit en brengt redding. Dan na een half uur spelen is het Martijn Minderhoud van Domburg zie zich vrijspeelt, makkelijk de 16 in mag, en raak schiet, 1-0. Op dat moment tegen de verhouding in maar je ziet het vaak als je de kansen niet benut valt de goal aan de andere kant. Dit is ook de ruststand en dan besluit de scheidsrechter er wegens een kuitblessure mee te stoppen. Wij balen, want we zaten goed in de wedstrijd en het lag voor de hand dat we dit na de rust recht zouden trekken.

Een maand later is echter alles anders als we voor de tweede helft moeten aantreden. We missen twee van onze voorhoedespelers, Justin en Michel, en dat scheelt een slok op een borrel. Toch gaan we er vol voor maar in ons enthousiasme en ijver gaat er nogal eens wat mis. Het eerste half uur zijn er geen kansen. Domburg is misschien wat gevaarlijk met corners die indraaien maar Eljo weet daar wel raad mee.

Dan met nog een kwartier te spelen een spits erbij en een verdediger eruit om alles of niets te spelen. Robin komt in het veld voor Dennis en het lijkt bijna effect te hebben als hij in de 39e minuut een voorzet van Jasper prima inkopt maar de keeper weet de bal net over de lat te tikken. Even daarvoor heeft Siem ook nog een schietkans gekregen als een vrije trap van Jasper door Michiel naar de vrijstaande Siem gekopt wordt. Het schot is echter te zacht en de keeper heeft geen moeite om de bal te pakken. Diezelfde Jasper lijkt vlak voor tijd toch nog een punt binnen te slepen als hij zich door de verdediging worstelt maar de bal wil niet goed voor zijn voet rollen om in te schieten. De scheidsrechter telt dan nog een aantal minuten bij maar we zijn te gehaast en te slordig om nog wat te forceren. Zo verliezen we helaas weer drie punten en gaat Domburg over ons heen in de stand.

We zakken nu af naar het rechterrijtje terwijl we een heel seizoen in het linker rijtje gestaan hebben. We hebben nog drie wedstrijden om dat recht te trekken. Zaterdag komt kampioen Axel op bezoek dus dat wordt wel een hele lastige!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke veilig na gelijkspel tegen Nieuwland

Weer lukt het niet om te winnen vandaag van Nieuwland. Blijft toch een lastige tegenstander voor ons. Maar goed, we pakken een punt en daarmee zijn we volgend jaar ook weer derdeklasser. En daar moet je dan ook tevreden mee zijn. We kwamen in de tweede helft nog een paar keer goed weg maar ook hadden we pech toen Robin Goedegebure op de lat kopte in de laatste minuut.

We begonnen goed aan de wedstrijd en de eerste kansen zijn dan ook voor ons. Eerst in de 9e minuut als Siem aan de rechterkant de bal krijgt en meteen voorzet. Michiel neemt aan, speelt zich vrij, maar raakt de bal niet goed waardoor de keeper de bal makkelijk kan pakken. Twee minuten later wordt een vrije trap van Justin door Ricardo goed ingekopt en door de keeper ternauwernood uit zijn doel gehaald. In de rebound gaat de bal via een verdediger naar het doel. De hoekschop van Justin wordt dan nog weggewerkt maar Dennis brengt de bal met de kop opnieuw in de 16 bij Frank die keurig voorgeeft op Michiel die snoeihard binnenschiet, 1-0.

We proberen dan door de drukken en in de 15e minuut een goeie kans voor Ricardo. Frank stuurt Justin de diepte in die meteen voorgeeft op Ricardo. Die krijgt de bal in de 16 niet goed onder controle met een verdediger in de buurt die net op tijd redding weet te brengen. Even later doet Nieuwland wat terug als ze van dichtbij kunnen inschieten maar Eljo weet tot twee keer toe redding te brengen en bij de derde poging schieten ze de bal in het zijnet.

Het is het moment dat de wedstrijd wat lijkt te kantelen want twee minuten later is Nieuwland weer gevaarlijk als Eljo een strakke bal wat op een voorzet lijkt niet kan pakken maar Jeroen de bal van de lijn haalt. In de 24e minuut zijn wij weer aan de beurt. Een vrije trap van Pieter wordt op de kop van Michiel gelegd die de bal voor de goal kopt waar Justin staat maar een verdediger is hem net te snel af. Zo ontstaan er kansen over en weer want even later schampt een voorzet van een Nieuwland speler de lat als de bal vanaf de zijkant over Eljo heen gaat.

In de 37e minuut komen wij er snel uit na een goeie aanval. Frank komt vrije op links en heeft de keuze om zelf te schieten of de bal voor te geven op Michiel die geheel vrij voor de goal staat. Helaas schiet hij de bal precies in de voeten van een Nieuwland speler. Één minuut later is het Ricardo die uit de draai net over schiet. Vlak voor rust krijgen we echter het deksel op de neus door onze kansen niet te benutten. Dennis krijgt een voorzet niet lekker weggewerkt in de verdediging en Nieuwland profiteert. Een ongelukkig moment maar het is wel 1-1. Toch komen wij in de blessuretijd van de eerste helft terecht op voorsprong. Mark verstuurd een prachtige pass op Ricardo die de bal over de keeper in de verre hoek lobt, 2-1. Het is zaak dit na rust vast te houden en loeren op de kansen die ongetwijfeld nog komen.

Het loopt echter anders. We krijgen de tweede helft niet veel kansen meer en het is Nieuwland dat steeds gevaarlijker wordt. Ze speler met veel passie en strijd en daar hebben we toch moeite mee. Direct na rust nog wel een mogelijkheid voor ons als Frank een voorzet van Justin over het doel kopt. Justin komt ook nog een keer goed door op links en kan de bal terugleggen echter precies in de voeten van een Nieuwland verdediger.

In de 66e minuut komt Nieuwland op gelijkte hoogte als een bal niet goed weggewerkt wordt. Eljo staat te ver voor zijn doel en de van ver ingeschoten bal verdwijnt over hem heen in de goal, 2-2. Nieuwland ruikt dan de overwinning. Bij ons wordt het allemaal wat onzeker en daardoor ontstaan er wat kansen voor Nieuwland. Een snoeihard afstandsschot gaat gelukkig net naast en drie minuten later gaat een bal voorlangs onze goal na weer slecht uitverdedigen. Bijna pakken wij dan toch nog de volle winst maar hebben daarbij geen geluk. Robin wurmt zich bij de tweede paal tussen twee verdedigers om te koppen maar helaas gaat de bal net tegen de lat. Jammer, maar helaas! Op basis van de eerste helft hadden we Nieuwland op de knieën kunnen krijgen als we de kansen beter benut hadden. Gebeurt dat niet dan weet je dat zij voor een goed resultaat blijven vechten en heb je het gewoon moeilijk tegen ze.

Dinsdag spelen we het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Domburg. We beginnen met een 1-0 achterstand. Zaterdag komt kampioen Axel op bezoek. Moeilijke wedstrijden maar in voetbal is niets onmogelijk. Het is zaak om nog wat puntjes te pakken en het seizoen op een positieve manier af te sluiten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA jeugd geniet van leuke wedstrijd in Tilburg

Rond de klok van half 10 vertrok een dubbeldekker met 84 personen (VVA jeugd en leiders) uit Arendskerke naar de wedstrijd Willem II-Feyenoord. Na een zeer voorspoedige reis kwamen we aan bij het Koning Willem II stadion. Daar werden we hartelijk ontvangen door een "man in een pak" en kregen meteen de kaartjes uitgedeeld. Een prima ontvangst dus. Tot onze verbazing waren het kaartjes voor de business seats. Helaas bleek dat een foutje te zijn en moesten we deze kaartjes weer inleveren. Maar gelukkig kregen we niet veel later de goede kaartjes.

Een paar minuutjes later arriveerde de spelersbus van Feyenoord. Een paar Arendskerkenaren maakten van deze gelegenheid gebruik om met een speler van Feyenoord op de foto te gaan. Vervolgens het stadion in en er werd genoten van een leuke wedstrijd in een sfeervolle ambiance. Het was (met name in de 1e helft) wel wat frisjes maar dat mocht de pret niet drukken. De wedstrijd Willem II-Feyenoord eindigde in 2-2. Een zeer geslaagde dag met dank aan het jeugdbestuur.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arjen de Koeijer maakt het verschil bij Yerseke-VVA

Onterechte nederlaag vandaag waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Maar ja, Yerseke heeft Arjan de Koeijer en die maakte weer eens het verschil door beide doelpunten te maken. Wij hebben Michiel en die maakte er ook weer twee met de kop. Er werd er alleen één onterecht afgekeurd.

Yerseke is direct gevaarlijk in de eerste minuut als een gevaarlijke bal via een Arendskerke speler net naast de paal gaat. De daaropvolgende hoekschop wordt naast gekopt. In de 13e minuut krijgen wij een vrij trap aan de linkerkant van het veld vlakbij de achterlijn. Siem zet zich achter de bal die via één van onze spelers de doellijn dreigt de passeren maar net op tijd wordt weggehaald door een Yerseke speler. De bal wordt opnieuw ingebracht door Robin en door Michiel laag bij de grond binnengekopt. Helaas wordt het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht zo blijkt later.

Yerseke slaat dan toe in de 15e minuut. Wouter lijdt balverlies op de helft van Yerseke. Jasper grijpt ook niet goed in en de Koeijer wordt de diepte ingestuurd. Achterin staan we ook nog even te meuren en de Koeijer werkt de bal met de punt van de schoen onder Eljo door, 1-0. Net op het moment dat we sterker werden, valt dus het doelpunt aan de andere kant.

In de 24e minuut zet Jasper een combinatie op met Justin die teruglegt op de linker van Jasper die hard uithaalt. De keeper staat echter precies goed en stompt de bal weg. Dit was ook ons laatste wapenfeit van de eerste helft. Ruststand 1-0.

Na de rust is de eerste 100% kans voor ons in de 56e minuut. Wouter zet goed door op links en past de bal op Frank die even vrijkomt maar helaas net naast de paal schiet. Dit was een uitstekend moment om direct na rust op gelijke hoogte te komen. Maar vier minuten later is het Yerseke dat op 2-0 komt. Een hoekschop vanaf links wordt door ons door twee man gemist en weer staat de Koeijer op de juiste plaats om van dichtbij binnen te tikken. Dit lijkt de beslissing in de wedstrijd.
Een verfrissend buitje in de tweede helft moet dan het tij doen keren. Eerst is het Arjan de Koeijer die nog een keer knap op de paal kopt na een voorzet vanaf links. In de 75e minuut een kopkans voor Michiel maar die kopt helaas dit keer enkele metertjes naast. Uit een hoekschop in de 80e minuut kopt hij uit een hoekschop van Justin weer wel prachtig raak, 2-1. Met nog tien minuten op de klok en wat blessuretijd gaat het misschien toch nog lukken. Michel, eigenlijk geblesseerd, wordt toch nog ingebracht en moet aanzet geven tot een slotoffensief. Het komt er echter niet van. In plaats van opportunistisch te gaan spelen en de bal in de pot te gooien wordt er te veel gepield en gebreid en krijgen we geen kansen meer op de 2-2. Jammer, maar helaas!

Volgende week komt Nieuwland op bezoek. Tegen die ploeg hebben we nog wat goed te maken na de blamerende nederlaag in de uitwedstrijd. Toen hadden ze slechts 6 punten. Inmiddels zijn dat er 22 en hebben ze er dus  heel wat bij gesprokkeld. Het zal dus niet meevallen maar ik reken op een getergd Arendskerke dat zich met een driepunter definitief veilig speelt!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke blij met puntje tegen Veere

Een puntje. Dit was eigenlijk het maximaal haalbare vandaag. Hoewel we goed begonnen aan de wedstrijd en het eerste half uur het betere van het spel hadden, zakten we daarna ver terug en waren de beste kansen misschien wel voor Veere. Daarom het puntje koesteren want zo blijft Veere toch op 10 punten staan en schoten zij er niet zoveel mee op.

We begonnen dus goed aan de wedstrijd op deze tweede Paasdag. In de eerste minuut geeft Justin al voor op Michel die de bal ineens uit de lucht op doel schiet maar de bal gaat enkele meters naast. In de 13e minuut wordt een prima aanval opgezet van achteruit. De voorzet vanaf links lijkt door Siem ingekopt te worden maar die mist de bal helaas. Justin komt dan ook nog gevaarlijk door op rechts maar in plaats van met zijn choco te schieten produceert hij een zwak puntertje.

Veere probeert het veelal met lange ballen van achteruit. Een centrale verdediger moet er binnen het half uur al af met een blessure maar de speler die erin komt gaat centraal op het middenveld spelen en blijkt absoluut geen verzwakking. Ze komen juist beter in de wedstrijd. In de 35e minuut zijn ze voor het eerst gevaarlijk maar gelukkig gaat de bal net naast. Twee minuten later komen ze er weer snel uit en wordt de bal net naast getikt bij de tweede paal. Wij zijn het dan helemaal kwijt en Veere ruikt bloed. In de 40e minuut wordt een hoekschop verlengd door Frank en bij de tweede paal bijna nog binnen gekopt. In de blessuretijd van de eerste helft nog een vrije trap voor Veere die in eerste instantie stijlvol uit de hoek geplukt wordt door Eljo maar bij het neerkomen lost hij de bal. Deze wordt opnieuw ingebracht maar gelukkig net voor de doellijn weggeschoten door onze verdediging. Zo halen we ongeschonden de rust.
Na de rust wordt het er niet beter op. De tweede wedstrijd in twee dagen begint zijn tol te eisen zo lijkt het. In de rust is speciaal Cees van Iwaarden nog opgetrommeld die samen met Lianne de spiertjes nog wat los kan maken maar met name Michel is niet fit meer en moet er dan ook af na verloop van tijd. Ook Justin heeft op dat bankje gelegen en is ook onzichtbaar de tweede helft. Zo zijn we van voren nagenoeg machteloos en weten geen kansen te creëren.

In de 50e minuut een slippertje van Frank maar Eljo is op tijd uit zijn doel en brengt redding. Vier minuten later krijgen we een strafschop tegen als Frank een Veere speler onderuit haalt in de 16. De penalty, de derde tegen in twee dagen, wordt feilloos binnengeschoten, 1-0. Enkele minuten later is Veere dichtbij de 2-0 maar de vrije trap gaat via de vingertoppen van Eljo via de lat over het doel.

Maar als het dan voetballend niet lukt, hebben we altijd ons geheime wapen nog. In de 77e minuut een vrije trap van Siem. Die legt de bal gevaarlijk in de doelmond waar Pieter en Wouter klaar staan om de bal in te koppen maar als een duveltje uit een doosje springt daar Michiel naar de bal en kopt binnen, 1-1. Langs de kant bij Veere balen ze verschrikkelijk. Ze hebben maar één wapen, ze hebben maar één wapen roepen ze!! Daar doen ze ons wel een beetje tekort mee vind ik maar die bal ligt toch lekker tegen dat netje! We proberen nog voor de winst te gaan maar ineens is het duel klaar als de heer Boer voor het einde blaast. In de eerste helft trok hij nogal wat blessuretijd bij maar in de tweede helft vindt hij dat niet meer nodig.

Aanstaande zaterdag weer een uitwedstrijd. Nu naar Yerseke. Er wacht ons daar weer een zware pot maar we gaan voor de drie punten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Grote nederlaag VVA bij Nieuwdorp

Een grote nederlaag vandaag terwijl dit er in het eerste half uur niet naar uit zag en juist een verassing in de lucht hing. We kwamen op een 0-2 voorsprong met zelfs nog een grote kans op de 0-3 maar door twee strafschoppen kort achter elkaar kantelde de wedstrijd volledig.

In de 9e minuut is het al raak als Jasper een vrije trap neemt en deze keurig in de doelmond legt. Daar staat Michiel die prachtig binnenkopt, 0-1. Zes minuten later is het Michel die alleen op de keeper af mag gaan nadat hij zichzelf vrijgespeeld heeft. Zijn schot wordt door de keeper gekeerd en een tweede inzet wordt van de lijn gehaald. Uit de hoekschop die volgt tikt de keeper de bal net over het doel en bij de daaropvolgende hoekschop wordt een inzet van Ricardo weggetrapt bij de tweede paal voordat deze de doellijn passeert.

Nieuwdorp heeft dan wel het meeste balbezit maar wij zijn het gevaarlijkst. In de 23e minuut komen we op 0-2. Dennis gaat het duel aan halverwege de helft van Nieuwdorp aan de linkerkant van het veld. De bal komt bij Justin die meteen voor geeft. Bij de eerste paal is Michiel opgedoken en die heeft een neusje voor dit soort ballen. Opnieuw kopt hij prachtig binnen! Een verassing hangt in de lucht maar het is nog heel lang. Te lang zo blijkt.

Nieuwdorp schakelt een tandje hoger en wij hebben moeite om daar in mee te gaan. In de 30e minuut een ongelukkig moment van Jeroen die net de laat komt en de scheidsrechter legt de bal terecht op de stip. De strafschop wordt feilloos binnengeschoten, 1-2. Twee minuten later opnieuw een strafschop als een kopbal tegen de handen van Michiel aan gekopt wordt. De scheidsrechter ziet er weer een strafschop in. Oké, maar om dan ook nog een gele kaart te geven is wel een beetje overdreven. Weer wordt de strafschop feilloos binnengeschoten. De twee strafschoppen betekenen wel het keerpunt in de wedstrijd want we komen er daarna niet meer aan te pas.
Op slag van rust krijgt Nieuwdorp nog 2 kansen maar Eljo staat steeds op de juiste plaats. Echter, in de blessuretijd van de eerste helft is het wel raak als een bal vanaf rechts strak voorgezet wordt en de bal bij de tweede paal door de spits van Nieuwdorp met een snoekduik prachtig wordt binnengekopt, 3-2. Zo gaan we met een achterstand de rust in en lijkt er nog niets aan de hand.

Echter, het eerste kwartier na de rust maakt Nieuwdorp aan al onze illusies een eind. In de 49e, 55e en 58e minuut scoren ze drie keer en is het ineens 6-2. Wedstrijd gespeeld en bij ons wordt gevreesd voor een nog grotere nederlaag. Gelukkig neemt Nieuwdorp dan wat gas terug. Krijgen nog wel wat kansen maar deze schieten ze naast of over de ballenvanger. Als je terugkijkt op de wedstrijd verliezen we die eigenlijk in een tijd van een half uur. Dit is natuurlijk ook de verdienste van Nieuwdorp want dit is gewoon een goeie ploeg en staan niet voor niets tweede achter de FC Axel.

Gauw vergeten deze wedstrijd. Maandag wacht Veere en hebben we de kans om deze nederlaag van ons af te spelen. Toch wil ik er nog een positief puntje  uithalen deze middag. We eindigen de wedstrijd met drie A-junioren en twee B-junioren terwijl er vier van deze jongens in de basis startten! Een leerzame middag denk ik. En wie de jeugd heeft, heeft de toekomst zeggen ze toch!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Bijzonder doelpunt

In de met 2-1 gewonnen wedstrijd van VVA C1 tegen Yerseke C1 werd een bijzonder doelpunt gemaakt.

Keeper Tom Antonisse opende in de wedstrijd de score door in de 1e helft direct vanuit een uittrap, gedragen door de wind en met 2x een stuit, waarvan 1 net voor keeper, te scoren.

Doelpunt is gemaakt op 1 april...maar een grap is het zeker niet.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA verrast Serooskerke

Knappe prestatie vandaag tegen de nummer 2 van de ranglijst. Serooskerke speelde vorig jaar nog in de tweede klasse en had deze competitie nog maar twee keer verloren. En dat alleen tegen de aanstaande kampioen Axel. Dus vooraf wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden om de punten te pakken maar het tactische plan van trainer Serge werd prima uitgevoerd. Er werd zeer gedisciplineerd gespeeld en dan zie je dat we het iedere tegenstander in deze klasse zeer lastig kunnen maken.

Serooskerke heeft het meeste balbezit maar dat laten wij ook toe door steeds in te zakken en op de juiste momenten eruit te komen. Serooskerke is toch ook wat angstig voor onze snelle spitsen want ze houden de eerste helft bijna steevast vijf man achterin. In de 10e minuut deelt Ricardo een eerste speldenprik uit als hij na een goede actie net naast de paal schiet. Één minuut later is het Ricardo die net niet bij de bal kan om te koppen vlak voor de goal na een goede voorzet van Michel. Na een kwartier spelen is het echter wel raak. Michel speelt zich knap vrij op links. Z’n voorzet gaat echter achter iedereen langs. Justin weet de pal nog op te pikken en zijn voorzet wordt door onze specialist Michiel tegendraads binnengekopt, 1-0.

Dit is een enorme opsteker en een stimulans om vol voor de overwinning te gaan. Seroos is in de 22e minuut bijna gevaarlijk na een slippertje in de verdediging maar Eljo werpt zich op tijd voor de bal. Zo houden we stand tot de rust. Serooskerke heeft dan verder geen kans meer gecreëerd terwijl wij toch steeds wat gevaarlijker zijn als we eruit komen. Met een beetje meer precisie voel je dat er toch nog een goaltje bijgemaakt kan worden.

Na de rust hetzelfde beeld als voor de rust. Serooskerke heeft het meeste balbezit maar creëert nauwelijks kansen. Even zijn ze in de 50e minuut gevaarlijk als een kopbal net naast gekopt wordt. Maar in de 65e minuut slaan wij toe. Een afgeslagen corner wordt toch Ricardo buiten de 16 teruggelegd op Jasper die vanaf een metertje of 20 ongenadig hard uithaalt. De bal slaat als een granaat tegen de touwen. De keeper heeft het alleen horen suuzen, 2-0!
Twee minuten later heeft Serooskerke de kans om de marge te verkleinen. Een corner wordt door Eljo weggetikt maar bij de tweede paal opnieuw ingekopt. Siem brengt echter redding op de doellijn. Serooskerke probeert het dan nog wel maar het staat bij ons als een huis vandaag. We komen niet meer in de problemen en spelen de wedstrijd gedisciplineerd uit.

Volgende week een inhaalprogramma. Eerst gaan we zaterdag op bezoek in Nieuwdorp en Tweede Pasen gaan we op bezoek bij Veere. Wanneer we zo spelen als vandaag liggen er zeker weer mogelijkheden voor de punten.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwe tassen voor VVA 2

Zaterdag 28 maart kregen de spelers van VVA 2 nieuwe tassen uitgereikt. Met dank aan de sponsoren HvG Installatie Techniek en DRV Accountants.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eindstand VVA Voetbalquiz 2015

Strijd Trouw Eerlijk En Nobel. Dat was de enige juiste afkorting van STEEN, die gevraagd werd in de tweede editie van de voetbalquiz. Geen enkel duo had ‘m goed. En dat Goes de enige Zeeuwse club is die zijn competitiewedstrijden in district West II speelt, was eveneens een hersenkraker.

Na al in de voorronde ruim op de eerste plaats te zijn geëindigd, greep het duo Justin/Eljo ook in de finale de eerste plaats. Vijf van hun negen behaalde punten haalden ze binnen door vijf (van de zes) doelpuntenmakers in de halve finales van het WK 2010 te noemen. Het bleek doorslaggevend. Marco en Vincent eindigden op de tweede plaats nadat ze ‘op doelsaldo’ de finale gehaald hadden. Zij vulden de benaderingsvraag iets beter in dan Wouter en Frank, die daarmee net buiten de boot vielen. Plaats drie in de finale was voor Pieter en Robin, die in de voorronde als een van de weinigen de vraag over de Nederlanders van Manchester United (vraag 40) goed hadden.

Barry en Serge wisten als enige finale duo twee voormalige Vlissingse amateurclubs te noemen (van de drie): Libery en SV Ritthem. Hoewel de naam van die laatste anders doet vermoeden, speelde die ploeg zijn thuiswedstrijden aan het Baskensburgplein in Vlissingen. De derde ploeg die we zochten was overigens Dostana. Vijfde in de finalepoule werd de nummer twee van vorig jaar: Vincent en Walter. Zij wisten als enige dat Volendam de ploeg was met de meeste tegendoelpunten in de eredivisie in één seizoen.

Eindstand finale (te behalen punten: 18)
1 Justin en Eljo  9
2 Marco en Vincent   7
3 Pieter en Robin 6
4 Barry en Serge 6
5 Vincent en Walter   4

Voorronde (te behalen punten: 83)
1 Justin en Eljo 60 14 Frank en Pedro 45
2 Pieter en Robin 53 15 Siem en Marco 45
3 Barry en Serge  52 16 Adrie en Leo 44
4 Vincent en Walter  52 17 Wim en Ferdi 44
5 Marco en Vincent 52 18 Lennard en Danny 44
6 Wouter en Frank 52 19 Raoul en Pieter 43
7 Thomas en Peter 50 20 Jeroen en Ricardo  41
8 Andre en Marcel 48 21 Wim en Peter 39
9 Hubert en Teun 48 22 Daan en Adri 36
10 Marc en Jasper 47 23 Stefan en Rudi 36
11 Patrick en Danny 47 24 Sander en Rick 35
12 Dominic en Dejan 46 25 Ronald en Johan 33
13 Robin en Dennis 46 26 Hans en Raymon 21

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Koppel Eljo/Justin winnaar 2e editie VVA Voetbalquiz

26 koppels streden zaterdagavond in de 2e editie van de VVA voetbalquiz om de prijzen. De vragen waren (volgens velen) beduidend moeilijker dan vorig jaar. Na de voorronden gingen 5 koppels door naar de finaleronde die uiteindelijk gewonnen werd door Eljo en Justin. De avomd was weer zeer geslaagd. Met dank aan de organisatie. Volgend jaar hopelijk weer!

De winnaars van 2015: Justin (l) en Eljo (r)

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Moeizame zege VVA op Noormannen

Arendskerke pakte vanmiddag met moeite 3 punten tegen Noormannen. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-1 door 2 doelpunten van Ricardo en een eigen doelpunt.

In de 1e helft ging, op een moeilijk bespeelbaar veld, het spel gelijk op. Beide teams kregen een paar goede kansen. Na een half uur kopte Erwin Pouwelse de 0-1 binnen. Tevens ruststand.

Direct na de thee pakte Arendskerke het initiatief en zette Noormannen vast op eigen helft. De ploeg uit Westkapelle kwam er in die fase niet aan te pas. De 1-1 van Ricardo was dan ook dik verdiend. In de periode die kwam verzuimde Arendskerke het karwei af te maken.

Halverwege de 2e helft was het Noormannen die de mouwen nog eens opstroopte. Zowel Arendskerke als Noormannen gingen voor de winst en kregen genoeg mogelijkheden. Het was uiteindelijk Ricardo die 10 minuten voor tijd zijn 2e van de middag maakte. Enkele minuten later besliste Rens de Visser van Noormannen de wedstrijd. Hij tikte de bal achter zijn eigen doelman.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nipte thuisnederlaag Arendskerke tegen VCK

Net als tegen Kapelle, Domburg en Walcheren weer een nipte thuisnederlaag terwijl we niet minder waren en minimaal een punt verdiend hadden. We geven echter te vaak de doelpunten te makkelijk weg terwijl we het van voren ook niet af kunnen dwingen om thuis de overwinning te pakken. De gemiddelde leeftijd vandaag was 22 jaar. Laten we het maar op onervarenheid houden. Er komt vast een periode dat het balletje wel aan de goede kant valt.

In de eerste helft zijn er wat kansen over en weer. VCK is vooral gevaarlijk met vrije trappen. De eerste in de 9e minuut wordt door Eljo keurig tot hoekschop verwerkt. In de 20e minuut zeilt de bal net naast de kruising. Vijf minuten daarvoor hebben wij een unieke kans om de score open te breken via Ricardo en Justin maar de keeper kan het schot van Justin gemakkelijk pakken.

In de 24e minuut komt VCK op voorsprong. Een hoekschop gaat over Eljo heen en bij de tweede paal kan een speler ongehinderd van dichtbij inkoppen, 0-1. Twee minuten later komen we bijna op gelijke hoogte. Ricardo mag door gaan op links, zet voor op Michel die z’n punt van de schoen tegen de bal zet. De keeper redt echter in tweede instantie. Dan weer 2 minuten later is het wel raak als Ricardo gevloerd wordt in de 16 en Justin de strafschop benut, 1-1.

Wij worden dan wat sterker maar het is VCK dat vijf minuten voor de rust bijna op voorsprong komt. Na een goeie combinatie wordt de bal vanaf de rand van de 16 in de draai in één keer ingeschoten. Eljo redt echter uitstekend. VCK krijgt ook nog een vrije trap in de 45e minuut. Gelukkig gaat deze via de muur net naast de paal. Zo gaan we rusten met een 1-1 stand.

Na de rust zijn wij direct gevaarlijk in de 48e minuut als Michiel de bal verovert op het middenveld. Stoomt de 16 in en zet de bal voor. De keeper laat de voorzet los maar kan net op tijd de bal opnieuw pakken voordat een Arendskerke speler er eerder bij is. Het spel gaat dan op en neer maar het is VCK dat op voorsprong komt. Een vrije trap wordt slecht weggewerkt en na een rommelige situatie voor de goal wordt de bal van dichtbij binnengeschoten in de 65e minuut, 1-2.
Serge doet dan direct wat omzettingen om proberen de druk op VCK op te voeren. Helaas lukt het ons niet om VCK op eigen helft vast te pinnen en zo voldoende kansen af te dwingen. We zijn nog wel enigszins gevaarlijk via een harde vrije trap van Jasper in de 71e minuut die de keeper tot een uiterste redding dwingt. De beste kans is misschien nog wel voor Michiel wanneer een vrije trap van Jasper door een VCK verdediger op de eigen doellat gekopt wordt en de terugspringende bal door Michiel hard over geschoten wordt. We zitten dan in de 85e minuut en het lukt ons de resterende tijd niet meer om nog gevaarlijk te worden. Jammer, maar helaas.

Toch waren er vandaag ook weer positieve punten. Jeroen van Iwaarden maakte zijn debuut in de basis als centrale verdediger en speelde een uitstekende partij. Pieter mocht ook weer eens zijn schoenen onderbinden na maanden van blessureleed. Het geeft Serge weer wat meer mogelijkheden maar zeker voor Pieter is het te hopen dat hij voorlopig van die vervelende blessure verlost blijft.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kapelle en Arendskerke delen de punten

Weer wilde het niet lukken vandaag om van Kapelle te winnen. De kansen waren aanwezig maar we konden het niet afmaken. Aan de andere kant kwamen we in de slotfase nog goed weg en hadden we voor hetzelfde geld met lege handen gestaan. Kortom de 1-1 was wel een terechte uitslag.

In de eerste minuut direct al een grote kans voor Justin uit een corner van Michel. Van dichtbij schiet hij de bal helaas over het doel. In de 16e minuut lijkt Michiel alleen op de keeper af te gaan. Michiel wordt min of meer op tijd gestuit maar de bal komt nog bij Ricardo die de bal tegen de keeper schiet. De openingsfase is dan ook voor ons maar in de 22e minuut is het Kapelle dat op voorsprong komt. Een middenvelder speelt de spits aan die Raymond zijn hielen laat zien en de bal langs Eljo in het doel speelt, 1-0. Op dat moment tegen de verhouding in en het brengt Kapelle beter in de wedstrijd. Ze hebben vervolgens wat meer balbezit maar gevaarlijk worden ze niet.

Vlak voor rust komen we op gelijke hoogte. Een vrije trap van Frank wordt door een Kapelle speler over zijn eigen doelman gekopt en Michiel heeft de bal maar voor het intikken, 1-1. Bijna maakt Kapelle in blessuretijd nog de 2-1 maar gelukkig schieten ze in het zijnet. Zo sluiten we een winderige eerste helft af met een 1-1 stand. De wind staat dwars over het veld en dat komt het spel van beide kanten niet ten goede. De bal vliegt zodoende nogal eens over de zijlijn.
Na de rust een sterker Arendskerke. In de 55e minuut is het Michel die na een goeie actie op links de 16 ingaat. De bal voor de goal legt waar een Kapelle speler de bal ternauwernood over zijn eigen doel schiet voordat één van ons de bal binnenschiet. In de 69e minuut een prima aanval die niet bekroond wordt met een doelpunt. Via een aantal schijven komt de bal bij Ricardo net over de middenlijn. Ricardo stuurt Justin weg die op de keeper afgaat. Zijn lob gedragen door de wind belandt helaas op de lat. We krijgen dan nog een aantal gevaarlijke corners via Justin die ze steeds indraaiend bij de eerste paal legt. In de 75e minuut kunnen twee Kapelle verdedigers met gevaar voor eigen leven voorkomen dat de bal erin gaat.

In de slotfase komen we nog goed weg. Eerst is er een corner van Kapelle die gevaarlijk voor het doel langsgaat en even later wordt een harde lage voorzet net naast de paal gewerkt. Zo eindigt de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en daar mogen beide ploegen uiteindelijk best tevreden mee zijn. Volgende week weer een lastige tegenstander als VCK op bezoek komt. Uit werd dan wel met 0-3 gewonnen maar dat was toch enigszins geflatteerd. Zij zullen ongetwijfeld op revanche uit zijn.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA in blessuretijd langs Wemeldinge

In blessuretijd alsnog de winst vandaag na een niet al te beste wedstrijd van onze kant. Het was ook meer dan 2 maanden geleden sinds de laatste competitiewedstrijd op echt gras. We hebben dan wel diverse oefenwedstrijden gespeeld maar deze waren allemaal op kunstgras. Vandaag op een zwaar en hobbelig veld is dat toch even wat anders. En dat was te zien ook want er ging nogal eens wat mis al dan niet door de toestand van het veld.

In de 10e minuut de eerste kans voor Justin als Michel een bal achter de verdediging van Wemeldinge legt en Justin mag doorgaan. Hij lobt de bal over de keeper maar ook over het doel. Een minuut later is het wel raak. Wouter stoomt op en stuurt Justin weg op links. Die zet de bal laag voor. Michel is voor zijn man gekomen. omspeelt gelijker tijd de keeper, en kan eenvoudig de bal binnen schuiven, 1-0. Vanaf de aftrap maakt Wemeldinge echter weer al gelijk. De beste speler van Wemeldinge krijgt te veel ruimte en prikt de bal in de verre hoek achter Eljo, 1-1.In de 24e minuut is er een kans voor Mark. Zijn schot wordt geblokt maar de bal springt naar de tweede paal waar Justin de bal net niet over de doellijn krijgt. Direct daarop komen we echter op achterstand. Frank levert de bal zomaar in bij Niels Kole die dit buitenkansje niet laat liggen, 1-2. Twee minuten trekken we de stand weer al gelijk. Ricardo kopt een vrije trap van Justin prachtig binnen, 2-2. Tien minuten voor de rust een kans voor Michel. Michiel kopt een bal terug op Ricardo die doorkopt op Michel die de bal net niet langs de keeper kan tikken. In de 45e minuut een niet te missen kans voor Justin als hij na een prima actie van Ricardo de bal op een presenteerblaadje krijgt om in te schieten. Hij schiet echter naast de goal. Polletje zeker? Even daarvoor heeft de scheidsrechter niet gezien dat de bal wel achter de doellijn is geweest na een ingeschoten bal van Justin. Zo gaan we rusten met een 2-2 stand maar hebben we nog alle tijd om de volle winst te pakken.
Na de rust zetten we Wemeldinge direct vast op eigen helft. Echte grote kansen komen er echter niet de eerste 25 minuten na de rust. In de 64e minuut een vrije kop kans van Michiel na een corner van Jasper maar Michiel kopt over het doel. Een kopbal van Wouter wordt van de lijn gehaald in de 70e minuut en daar blijft het even bij. Wemeldinge komt dan wat onder de druk uit. Eljo begint ineens wat te grabbelen waardoor het even allemaal onzeker wordt achterin. Toch weten we nog even aan te zetten. Eerst is het Justin die in de 85e minuut op links gevaarlijk voorzet. Een Wemeldinge verdediger weet de bal ternauwernood over zijn eigen doel te werken. Uit de hoekschop kopt Walter net naast de kruising.

En dan de blessuretijd. Michiel en Ricardo veroveren gezamenlijk de bal halverwege de helft van Wemeldinge. Ricardo gaat door over links en zet perfect voor op Michel die van dichtbij binnenschiet, 3-2. Toch een verdiende overwinning! Het spel was dan wel niet altijd goed maar slecht spelen en toch winnen is ook niet verkeerd. Volgende week de uitwedstrijd naar Kapelle.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verslag en eindstanden jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi

Vijf dagen lang was het Goese Omnium het domein van de voetballende jeugd uit de gemeente Goes (G.O.E.S., Arendskerke, Kloetinge, Robur, SSV en Wolfaartsdijk),'s_Gravenpolder (Apollo) en Kamperland (Bevelanders). Daar werd in alle leeftijdscategorieën gestreden om de finaleplaatsen. In de 748 gespeelde wedstrijden werden 1945 doelpunten gemaakt. Daarvan namen de meisjes, die in 3 poules speelden, er 130 voor hun rekening. Het 1000e doelpunt werd maandagmiddag gescoord door Romy de Jonge van Apollo F1; zij kreeg een bal van de organisatiecommissie.
Alle ruim 1300 deelnemers kwamen op minimaal 2 dagen in actie. Er zijn voor zover bekend geen zware blessures opgelopen; wel werden enkele spelers door de aanwezige verzorgers doorverwezen naar de huisarts.
Het was tijdens het toernooi gezellig druk; vooral op zaterdag, toen het erg slecht weer was zochten velen de warmte in Omnium op. Het drukst was het in de kleinere zaal 4, waar de F- en mini-pupillen hun wedstrijden speelden.
De deelnemers aan het toernooi konden tegen een gereduceerde prijs gaan zwemmen in het zwembad of op ontdekkingstocht gaan in het tropisch bos.
Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Omnium, een flinke subsidie van de gemeente Goes en steun vanuit het bedrijfsleven in de gemeente Goes en omgeving.

A-junioren B-junioren C-junioren
1.Kloetinge 1 1. Goes 1 1. Kloetinge 2
2.Kloetinge 2 2. Kloetinge 1 2. Bevelanders 1
3.Arendskerke 2 3. Goes 2 3. Kloetinge 4
4.SSV 1 4. Kloetinge 4 4. SSV 2
5.Apollo1 5. Kloetinge 5 5. Bevelanders 2
6.Kloetinge 3 6. Kloetinge 9 6. Arendskerke 3
Meisjes A/B Meisjes C  Meisjes D
1.SSV2 1.Kloetinge 1                    1.Bevelanders 1
2.SSV 1 2.Kloetinge 3                    2.Kloetinge 1
3.Goes 2 3.Goes 1   3.Goes 1
4.Bevelanders 1 4.Kloetinge 2                     4.Bevelanders 2
5.Wolfaartsdijk 1 5.Wolfaartsdijk 1             5.Wolfaartsdijk 1
6.Goes 1 6.Goes 2     
D-pupillen E-pupillen F-pupillen
1. Kloetinge 1 1.Kloetinge 1 1.Kloetinge 2
2. Wolfaartsdijk 1 2.Apollo 1 2.Bevelanders 1
3. Arendskerke 1 3.Kloetinge 10 (F1) 3.SSV 1
4. Kloetinge 9 4.Arendskerke 1 4.Apollo 1
5. Wolfaartsdijk 2 5.Bevelanders 2 5.Goes 1
6. SSV 5 6.Kloetinge 7 6.Arendskerke 1
Mini-pupillen
Poule 1 Poule 2 Poule 3
1.Bevelanders 1 1.Apollo 3                        1.Apollo 4
2.Apollo 1 2.Wolfaartsdijk 1 2.Arendskerke 1
3.Apollo 2 3.SSV 1   3.Goes 2
4.Goes 1 4.Kloetinge 2  4.SSV 2
                      5.Kloetinge 1

Sponsoren Jeugdkerstzaalvoetbaltoernooi 2014
Hoofdsponsor: OMNIUM Gemeente Goes
De Bruine Hypotheken en Verzekeringen, Goes
Bouman Kantoortotaal, Goes
Supermarkt Clement C1000, Kamperland
Bison International, Goes
Z.V.V. De Bevelanden, Goes
Installatiebedrijf Zuid (IBZ), Kamperland
Aannemingsbedrijf Van Sabben, 's-Heer Arendskerke
Faberij De Jonge Juweliers, Goes
Krijger Koerier Post, Kloetinge
De Volkswinkel, Goes
Bakkerij 'De Gouden Korenaar', Goes
Glashandel/Slijperij Melieste, Goes
Van Bruggen Adviesgroep Midden-Zeeland, Goes
The Read Shop, De Bussel, Goes
De Drie Notarissen, Goes
Garagebedrijf Kees van der Endt, Goes
Haringman Betonwaren, Goes
Vergo Sport, Vlissingen
Bowlland Goes
Drukkerij Zeeland Voorstad Goes
Bouwbedrijf Van de Linde, Goes
Schildersbedrijf Roegiers De Koeijer, Heinkenszand
Eeterij – Spelerij VierLinden, Goes
Bouwbedrijf Breas en Zn, Goes
Katsman Rondhout en Tuinhout, Goes
Meulenberg Woninginrichting, Kamperland
Supermarkt Dirk van den Broek, De Bussel, Goes
HTAB, Wim Hazelaar
Stichting Vrienden van Robur
Snackbar 't Hapje, De Bussel, Goes
Frank de Kok Schilderwerken, 's-Gravenpolder
Café Snackbar De Brandpit, 's-Gravenpolder
Covra
Den Dekker Bouw, 's-Gravenpolder
Faktor Civil Engineering
Fysiotherapiepraktijk "De Clavers
Lamb Weston Meijer, Kruiningen
ITM 's-Gravenpolder
Sponsorstichting Apollo
Zeeuwse Asfaltonderneming, Middelburg
Agrimarkt Goes
De Kaasboer
Özgan Teken en Ontwerp Buro 'sHeerenhoek
Autodemontagebedrijf Otte, 's Heer Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

RenE Kloet verrast met gouden waarderingsspeld KNVB

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kreeg René Kloet de KNVB gouden waarderingsspeld uitgereikt door KNVB afgevaardigde Joep Timmermans. René heeft 27 jaar in het bestuur gezeten en staat regelmatig achter de bar in de kantine. Vroeger is hij leider geweest van het zaalvoetbalteam van Arendskerke. Ook heeft hij nog een aantal jaren in het 4e gespeeld. In 2014 heeft hij zijn bestuursfunctie neergelegd. Gezien zijn staat van dienst heeft het bestuur toen contact gezocht met de KNVB om hem eens goed in het zonnetje te zetten. René blijft actief als kantinemedewerker. Klik hier om meer te lezen over René Kloet
Overigens was (net als voorgaande jaren) het weer erg druk en gezellig tijdens de nieuwjaarsreceptie. Ook de jaarlijkse verloting was een groot succes. Met dank aan het jeugdbestuur, de sponsoren en uiteraard de kopers van de lootjes

Corstanje Assurantien
De Nooijer makelaarskant. Arnemuiden
Delta automatisering B.V.
Douglas
Drukkerij Capello
DRV accountants
Duifhuizen
Erik intersport
Feijtel Fruit
Fietshandel Melse
Formido Heinkenszand
Foto Verschore
GEA Goedhart BV
Gemeente Borsele
Gert Bakker
Goese lederwarenhuis
Groenrijk Middelburg
Haar- en Bewegingsstudio Carola
Haringman Betonwaren B.V.
Heftruckservice De Vlieger
HVG Installatietechniek
Micro Electro
Omnium Goes
Paard van Troije
PHGR communicatie
Piet van der Meer
Rabobank Oosterschelde
Reijnhout Electro B.V.
Schoonheidsspec Marchella
Skania
Sportinfrabouw
t Klokuus
Vakgarage Blankensteijn Goes
Verswinkel Huisson
WEA Zuid-West
Wolter & Dros
Zebra Industrial prodjects
Zeelandia zierikzee
Zeeuwse vlees centrale: René Visser
ZLM

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie