| | | |  
VVA Nieuws 2016
2016
Nieuws archief

Nieuws archief
Bijzondere gebeurtenissen

Van de bestuurstafel
WedstrijdverslagenWWW ARENDSKERKE.NL
Vlissingen verslaat GOES in finale Kerstzaalvoetbal

Vlissingen was de niet geheel onverwachte winnaar van het 45e Corstanje Assurantiën kerstzaalvoetbal toernooi. n de finale werd GOES met 5-2 verslagen. De verliezend finalist van vorig jaar, RCS, eindigde op de 5e plek. De Souburgers versloegen in de strijd om de 5e en 6e plek, Nieuwdorp. Arendskerke eindigde op de 14e plek.

De organisatie kan weer terugkijken op eenr geslaagd toernooi. Met dank aan de sponsors, het Omnium, scheidsrechters en alle vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk gemaakt hebben

Lees verder

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kunstgrasvelden van rubbergranulaat zijn veilig

Dinsdagochtend 20 december heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend gemaakt dat uit onderzoek blijkt dat sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. De onzekerheid die er was om - in het geval van de gemeente Goes - te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg.

Voetballers, ouders, clubs, de KNVB en de gemeente kunnen nu verder. Het sein staat op veilig. Veilig en gezond Het RIVM meldt vandaag dat er in rubbergranulaat heel veel verschillende stoffen zitten, maar dat deze slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrijkomen. Het schadelijke effect op de gezondheid is praktisch verwaarloosbaar. De KNVB (een belangrijke partner in dit dossier) en de gemeente Goes hebben vertrouwen in dit overheidsonderzoek en volgen daarom de richtlijnen en adviezen van het RIVM.

Wethouder Derk Alssema (portefeuille Sport): “Samen met de besturen van VV Kloetinge, SSV’65, VV GOES en VV Arendskerke, de voetbalclubs in onze gemeente die een kunstgrasveld hebben van rubbergranulaat, hebben we vanmiddag afgesproken begin januari om tafel te gaan om het onderzoek en de acties gericht op de lange termijn te bespreken.”

Klik hier voor het bericht dat het RIVM dinsdagochtend heeft gepubliceerd n.a.v. het onderzoek.

Vragen?
Heeft u vragen, neem dan contact op met Ronald van Velzen, adviseur Sport bij de gemeente Goes. Zijn telefoonnummer is (0113) 249 734.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Belavond groot succes

De belavond om nieuwe vrijwilligers voor VV Arendskerke te werven heeft 33 enthousiaste reacties opgeleverd. De mensen die we niet hebben kunnen bereiken worden op een later tijdstip nog een keer gebeld.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA sluit 2016 af met nederlaag tegen VCK

Arendskerke sloot vanmiddag 2016 af met een nederlaag tegen VCK. In de 1e helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Met een paar kansen over en weer. Een onhandige overtreding van de keeper van VCK betekende een penalty voor Arendskerke. Justin wist wel raad met dit buitenkansje en zette zo Arendskerke op voorsprong. Vlak voor rust kon een speler van VCK op de rand van de 16 vrij uithalen en liet Jan kansloos. Ruststand 1-1.

Vlak na rust leidde slordig balverlies op het middenveld de 2-1 voor VCK in. Hierna probeerde Arendskerke het wel, maar was aanvallend onmachtig en verdedigend kwetsbaar. VCK was levensgevaarlijk in de omschakeling en maakte nog de 3-1 en 4-1. Ondanks deze nederlaag staat Arendskerke nog steeds 4e maar ziet wel de concurrentie dichterbij komen. De winterstop is een feit. Op 28 januari gaat het hele circus weer beginnen met een thuiswedstrijd tegen Kapelle.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Derde nederlaag op rij voor Arendskerke

In de 1e helft had Arendskerke weinig in te brengen tegen een fel en hardwerkend Kruiningen. Arendskerke probeerde in hetzelfde tempo mee te gaan met Kruiningen maar was te onrustig aan de bal. De gasten kregen een paar goede kansen maar gescoord werd er niet.

Na de rust een meer gelijkopgaande strijd. De krachten van de spelers van Kruiningen leken wat weg te vloeien en Arendskerke kreeg steeds meer het overwicht. Tot in de 72e minuut een speler van Kruiningen ineens vrij in kon koppen. Deze goal viel uit het niets en gaf Kruiningen weer extra energie.

Arendskerke schroefde het tempo op en was dicht bij de gelijkmaker. Een schot belandde op de paal en kwam voor de voeten van Dejan. Die had de bal voor het intikken, maar tot 2x toe wist de keeper redding te brengen. In de 85e minuut viel nog de 0-2 en was de 3e nederlaag op rij van Arendskerke een feit.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Verklaring gemeente Goes over het kunstgras

Kunstgrasvelden van rubbergranulaat
Via de media komen de laatste dagen verschillende uitslagen van onderzoeken (ondermeer VACO) naar buiten over rubbergranulaat. Het televisieprogramma Zembla heeft op 5 oktober aandacht besteed aan het gebruik van rubbergranulaat in kunstgrasvelden bij sportverenigingen. Bepaalde stoffen in de korrels worden ter discussie gesteld door een aantal deskundigen. Deze is volgens hen kankerverwekkend.

In de gemeente Goes bestaan 4 velden uit (onder andere) rubbergranulaat. Het materiaal Rubbergranulaat is fijngemalen rubber. Dit wordt veelal gemaakt van oude rubberproducten zoals versnipperde autobanden, die op deze wijze herbruikt worden. De stof waar het over gaat, wordt gebruikt bij het produceren van autobanden. Het geeft rubber stevigheid en elasticiteit. Deze stof zit in heel veel dingen die we dagelijks gebruiken, bijvoorbeeld in elastiekjes. De stof is recent toegevoegd aan de lijst van stoffen die mogelijk kankerverwekkend zijn.

Onderzoek
Op verzoek van het ministerie van VROM is in 2008 door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) onderzoek gedaan naar de veiligheid van rubbergranulaat. Uit de beoordeling bleek dat de korrels geen risico's met zich meebrengen voor de gezondheid van mensen die sporten op kunstgrasvelden. Door de Europese Commissie is aan het EHCA (European Chemicals Agency) opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten hiervan op de gezondheid van mensen. Voor Kerst hoopt het RIVM resultaten te presenteren van 200 voetbalvelden, en een literatuuronderzoek naar de schadelijkheid van de stoffen.

De situatie in Goes

In Goes ligt op de volgende velden kunstgras met rubbergranulaat:
- veld 2 Schenge
- veld 2 Kloetinge
- trainingsveld Kloetinge
- trainingsveld s- Heer Arendskerke.
De andere kunstgrasvelden zijn kokos-, zand- of watervelden.

Vervolg
In dit proces is het belangrijk zoveel als mogelijk samen op te trekken. Dit betekent dat wij zoals eerder gemeld contact onderhouden met belangrijke partners in dit dossier: KNVB, ministerie en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Gezamenlijk houden we de lijn vast dat we het onderzoek van het RIVM, in opdracht van het ministerie, afwachten en op basis daarvan opnieuw kijken naar de stand van zaken. We willen voorkomen dat we overhaaste en ad hoc beslissingen nemen door te reageren op de vele verschillende onderzoeken met diversiteit aan uitkomsten die afgelopen periode zijn uitgevoerd. Als uit het onderzoek door het RIVM blijkt dat er onacceptabele risico’s zijn, zullen de eisen worden aangepast. Zo ver is het nog niet. Uiteraard willen wij ook graag duidelijkheid.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Ronald van Velzen, adviseur Sport bij de gemeente Goes, telefoonnummer 0113-249734.

Met vriendelijke groet,
Wethouder Derk Alssema
Gemeente Goes

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Doelpuntenfestijn en nederlaag in Oost-Souburg

In een doelpuntenfestijn ging Arendskerke zaterdag met 8-4 onderuit tegen koploper RCS.Het leek wel of Arendskerke aan Sinterklaas deed want het merendeel van de tegendoelpunten waren cadeautjes waar de gretige en snelle spitsen van RCS wel raad mee wisten. Binnen de minuut liep Arendskerke al achter de feiten aan na een foutieve terugspeelbal. Daarna drong Arendskerke aan maar in de eerste beste counter van RCS was het meteen raak. Dat was in de 19e minuut. Twee minuten later kon een speler van RCS vrijuit binnenkoppen uit een vrije trap en leek de wedstrijd beslist maar vlak voor rust maakte Justin er 3-1 van.

Vroeg in de 2e helft liep Jasper tegen zijn 2e gele kaart aan en moest Arendskerke met 10 man verder. Ondanks de man minder was het echter Arendskerke dat brutaal de aanval zocht en in de 53e minuut bracht Michiel de spanning terug. Na een uur spelen een wat lucky goal voor RCS en was de marge weer 2. Een paar minuten later stond het al 5-2. Marijn schoot vervolgens de 5-3 binnen maar in de 73e minuut was het weer RCS dat scoorde en in de 78e minuut passeerde Stef zijn eigen doelman. In de 78e stond het dus 7-3. Ricardo maakte er 5 minuten voor tijd er 7-4 door een penalty te benutten. Slotakkoord was voor RCS. Eindstand in een knotsgekke wedstrijd: 8-4

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Adriaan nieuwenhuijse verlengt contract

Adriaan Nieuwenhuijse is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij VV Arendskerke. Adriaan is momenteel bezig aan zijn 2e seizoen en we zijn blij dat hij er nog een jaar aan vast plakt.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Onderzoek rubbergranulaat trainingsveld Arendskerke

"Geen reden om te stoppen met sporten op deze velden", aldus Minister Schippers onlangs. Desondanks laten we als vereniging voor de zekerheid het rubbergranulaat op het kunstgrasveld onderzoeken. Zodra de onderzoeksresultaten bekend zijn worden deze bekendgemaakt.

Naar aanleiding van de aflevering van Zembla op 5 oktober jl. zijn er ook door de Tweede Kamer vragen gesteld over dit onderwerp aan Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Enige tijd geleden heeft zij de Kamerleden beantwoord over dit onderwerp. Uit de tientallen wetenschappelijke onderzoeken die tot op heden zijn gepubliceerd, concludeert Schippers met het RIVM dat er geen reden is om aan te nemen dat sporten op kunstgras met SBR-rubbergranulaat schadelijk is voor de gezondheid.

Er kan gewoon gesport worden op deze kunstgrasvelden.

In december verwacht Minister Schippers de uitslag van het vervolgonderzoek van het RIVM binnen te hebben. In de komende periode zal u na bemonstering van uw velden ook uw resultaten ontvangen. Wij verwachten dat u binnen twee tot drie weken na aanmelding benaderd wordt voor de afspraak van de bemonstering (indien dit nog niet gebeurd is) en dat de doorlooptijd van het gehele onderzoek van uw veld ongeveer zes weken is. Alle antwoorden van Minister Schippers kunt u vinden op www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen

Hiernij een selectie van de vragen van Kamerleden en de bijbehorende antwoorden van Minister Schippers: Antwoord op vragen van de leden Remco Dijkstra en Rudmer Heerema over onderzoek naar de gezondheidsrisico’s van kunstgrasvelden

Deelt u de mening dat er geen twijfel mag bestaan over de risico’s die kinderen kunnen lopen als zij sporten op kunstgrasvelden?
Alle gebruikers van consumentenproducten dienen beschermd te worden tegen onaanvaardbare risico’s. Hierbij geldt dat kwetsbare groepen in de samenleving zoals kinderen extra bescherming verdienen. Het is echter onmogelijk om alle risico’s uit te sluiten. In dit specifieke geval heeft het RIVM aangegeven dat de toepassing van rubbergranulaat op kunstgras op basis van de huidige inzichten geen risico oplevert voor de volksgezondheid en dat er nu geen reden is om te stoppen met sporten op deze velden.

In hoeverre klopt het dat autobanden en rubbergranulaat kankerverwekkende stoffen bevatten zoals zink, lood, benzeen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en klopt het dat dit granulaat op kunstgrasvelden wordt toegepast waar dagelijks duizenden kinderen op sporten?
Autobanden en rubbergranulaat van autobanden bevatten PAK’s, deze stoffen worden als kankerverwekkend geclassificeerd. Ook benzeen is een kankerverwekkende stof, maar er zijn tot op heden bij het RIVM geen recente analyses bekend waarbij benzeen werd aangetoond. Granulaat bevat daarnaast ook zink en, lood. Deze stoffen zijn niet aangemerkt als kankerverwekkend. Het RIVM neemt deze en vele andere stoffen mee in de analyse van de samenstelling van het rubbergranulaat.
Volgens de KNVB liggen er in Nederland ongeveer 1800 kunstgrasvelden, waarop dagelijks gesport wordt.

Deelt u de mening dat het RIVM een nieuw, representatief en vooral volledig - met een grotere onderzoeksgroep, inclusief kinderen - onderzoek moet uitvoeren? Kan een dergelijk onderzoek een conclusie bieden of rubbergranulaat en andere gebruikte stoffen op kunstgrasvelden, gevaarlijk of ongevaarlijk zijn voor de volksgezondheid van onze jeugd? Deelt u de mening dat dit onderzoek ook effecten op langere termijn moet kunnen weergeven?
Er is de afgelopen 10 jaar een aantal onderzoeken gedaan naar de samenstelling van-, de blootstelling aan- en de mogelijke gezondheidseffecten van rubbergranulaat. Hierbij is nadrukkelijk ook gekeken naar de gezondheidrisico’s op lange termijn. Ik heb het RIVM gevraagd de in de literatuur beschikbare informatie van deze onderzoeken te bestuderen. Het is nog te vroeg om te bepalen of een nieuw onderzoek zinvol is. Dit hangt mede af van het literatuuronderzoek en de metingen die het RIVM uit zal voeren. Antwoord op vragen van de leden Van Nispen en Smaling over het bericht dat het sporten op kunststofgrasvelden mogelijk gevaarlijk is voor de gezondheid Hoe groot is het risico op gezondheidsproblemen met betrekking tot het sporten op kunststofgrasvelden met rubbergranulaat? Bent u bereid dit uit te zoeken en de Kamer hierover te informeren? Zo neen, waarom niet? Het RIVM heeft eerder geconcludeerd dat blootstelling aan granulaat op basis van de huidige inzichten niet tot gezondheidseffecten leidt. Bij navraag voor en na de uitzending van Zembla heeft het RIVM aangegeven bij deze conclusie te blijven.

Deelt u de mening dat er geen enkel risico genomen mag worden met de gezondheid van onze kinderen en zo ja, wilt u dan zo spoedig mogelijk een verbod instellen voor rubbergranulaat kunstgrasvelden?

Ik ben van mening dat er geen onaanvaardbaar risico genomen mag worden met de gezondheid van kinderen. Uit de informatie die tot op heden bekend is blijkt volgens het RIVM niet dat gebruik van rubbergranulaat in kunstgrasvelden tot onaanvaardbare risico’s leidt en ik zie geen reden om nu een speelverbod op kunstgras in te stellen. Antwoord op vragen van de leden Tanamal en Van Dekken over het ziek worden van sporten op kunstgrasvelden

Onderschrijft u de zorgen dat er onvoldoende onderzoek is gedaan naar de mogelijk kankerverwekkende rubbergranulaatkorrels die gebruikt worden op kunstgrasvelden? Zo ja, bent u bereid om het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) alsnog onderzoek te laten doen naar de gevolgen van het gebruik van rubbergranulaatkorrels? Zo nee, waarom niet?
Het RIVM heeft eerder geconcludeerd dat gebruik maken van het veld niet leidt tot gezondheidsrisico’s als gevolg van blootstelling aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (pak’s). Bij navraag voor en na de uitzending van Zembla heeft het RIVM aangegeven nu bij deze opinie te blijven. Omdat de uitzending de nodige onrust in de samenleving heeft veroorzaakt heeft de minister van VWS het RIVM gevraagd om een technisch literatuuronderzoek te doen. Voorts is het RIVM gevraagd een representatief onderzoek te doen op deze kunstgrasvelden naar de concentraties van pak’s en andere stoffen in het granulaat die mogelijk een effect hebben op de gezondheid van spelers.

Kunt u toelichten of sporters die op kunstgrasvelden met rubbergranulaatkorrels hun sport beoefenen mogelijk een verhoogde kans hebben op ziekte als gevolg hiervan?
Zoals ik ook vermeld in mijn antwoord op vraag 2 heeft het RIVM eerder geconcludeerd dat blootstelling aan het granulaat niet tot gezondheidseffecten leidt. Bij navraag voor en na de uitzending van Zembla heeft het RIVM aangegeven nu bij deze opinie te blijven. Er is daarom nu geen reden om te stoppen met sporten op deze velden.

Is er onderzoek gedaan naar de mogelijke gevolgen van de blootstelling aan rubbergranulaatkorrels voor sporters die veelvuldig in aanraking komen met deze korrels?
Er is de afgelopen 10 jaar een aantal onderzoeken gedaan naar de mogelijke gevolgen van de blootstelling aan rubbergranulaatkorrels voor sporters die veelvuldig in aanraking komen met deze korrels. Voorts heb ik in mijn antwoord op vraag 2 al aangegeven dat ik het RIVM gevraagd heb aanvullend onderzoek te doen naar de samenstelling van het granulaat en naar informatie in de literatuur over gezondheidsrisico’s.

Antwoord op vragen van het lid Bruins Slot over kankerverwekkende stoffen in rubbergranulaat op kunstgrasvelden

Op basis van welke wetenschappelijke onderzoeken baseert u uw uitspraak dat barbecueën gevaarlijker is voor de gezondheid dan spelen op een kunstgrasveld?
Mensen worden dagelijks blootgesteld aan risico's. De beoordeling van risico's wordt bepaald door de ernst van mogelijke negatieve gevolgen en de kans op dergelijke gevolgen. Het RIVM heeft mij laten weten dat er meer wetenschappelijke onderbouwing is voor de beoordeling van risico's van barbecueën dan voor de beoordeling van het spelen op een kunstgrasveld. Dat betreft de blootstelling aan pak's als gevolg van het eten van verbrand vlees, de kans op voedselvergiftiging als gevolg van onvoldoende gaar vlees en de bootstelling aan dampen van de barbecue en fijn stof.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Leden VVA kiezen voor aanpassing en uitbreiding
kleedaccommodatie

Tijdens de ALV werd er gesproken over de toekomst van de huidige accommodatie. De afgelopen jaren is het ledenaantal van vereniging hard gegroeid waardoor er wekelijks bezettingsproblemen zijn met de huidige kleedaccommodatie. Ook het aantal meisjes is fors toegenomen waardoor de problemen nog groter zijn geworden. Uitbreiding van de kleedaccommodatie (wel of niet tijdelijk) is daarom noodzakelijk.

Het hoofdbestuur legde de leden daarom 3 opties voor:

1. (Tijdelijk) plaatsen van 2 portocabins
2. Aanbouw van 2 vaste kleedkamers
3. Volledige nieuwbouw

Na een inhoudelijk discussie besloten de leden uiteindelijk te gaan voor optie 2. De aanbouw van 2 vaste kleedkamers. Het hoofdbestuur gaat deze optie verder uitwerken.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Frank Davidse en Dennis op't Hof treden toe tot het
hoofdbestuur

Het hoofdbestuur verwelkomt 2 nieuwe leden: Frank Davidse en Dennis op't Hof. Zij nemen de plaats in van Henry van Gilst en Marco Jansen die zijn afgetreden. Het bestuur blijft hierdoor voltallig. De redactie wenst beide mannen veel succes in hun nieuwe bestuursfunctie.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Zure nederlaag Arendskerke tegen Yerseke

Arendskerke verloor zaterdag met 1-2 van Yerseke en zakte hierdoor een plaatsje op de ranglijst. Binnen 2 minuten was Arendskerke dicht bij een treffer. Maar Michiel kon de bal na een strakke voorzet van David net niet goed genoeg raken. Vervolgens had Yerseke het betere van het spel en kreeg het aantal goede kansen. Maar Jan keepte vanmiddag een prima wedstrijd en hield achterin de nul. Vlak voor rust was het Siem die uit een spaarzame aanval bijna de 1-0 binnen kon tikken, maar de bal ging over.

Na de thee een meer op gelijkopgaande strijd en kreeg ook Arendskerke een paar kansen. Het was echter Yerseke dat na bijna een uur spelen op voorsprong kwam. 10 minuten later maakte Ricardo op fraaie wijze de gelijkmaker. Hij kapte een paar meter buiten de 16 zijn tegenstander uit en schoot de bal in de kruising. Vanaf dat moment was Yerseke even de weg kwijt en ging Arendskerke op zoek naar de voorsprong. Die kwam er echter niet en de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Tot vlak voor tijd toen Frank een overtreding maakte binnen zijn eigen strafschopgebied. Een terechte strafschop die werd benut. Dat betekende de 1-2 en was tevens de eindstand.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA in slotfase langs Jong Ambon

Arendskerke won zaterdag met 3-0 van Jong Ambon. Ietwat geflatteerd want alle doelpunten vielen in het laatste kwartier. Doelpuntenmakers waren Michiel, David en Dejan. De wedstrijd tegen Jong Ambon was het 500e duel voor Adriaan Nieuwenhuijse als hoofdtrainer. Hij is daarmee de meest ervaren coach van het Zeeuwse voetbal.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

161104
VVA jeugd in het nieuw; Willy Loopik in het zonnetje gezet

Vrijdagavond 4 november is de gehele jeugd van Arendskerke in nieuwe tenues gestoken. De komende jaren loopt de jeugd van Arendskerke er dus weer prachtig bij.

Met dank aan de volgende sponsors: Reijnhout Electro B.V., Bouman KantoorTotaal B.V., Adfranse Automatisering B.V., Keuken Montage Tolhoek, Rudi van der Sluis Betratingen, Autodemontagebedrijf Otte, Transportbedrijf Ronald Korstanje, De Slager op Wielen V.O.F., Photography Patrick van Iersel, Fraanje Aannemingsbedrijf B.V., Regiobank Heinkenszand, Corstanje Assurantien BV en Sportinfrabouw N.V.

Rond 18:00 uur verzamelden de jeugdleden, jeugdleiders en sponsoren zich in het Arendshuis. Ze werden daar verwelkomd door de sponsorcommissie. De teams kregen allen van Martin Corstanje, de voorzitter van de sponsorcommissie, een doos met hun nieuwe tenues uitgereikt. Daarna showden de teams om de beurt het nieuwe tenue op het podium. Uiteraard nog een dankwoord voor de sponsoren en sponsorcommissie die het weer mogelijk hebben gemaakt dat onze jeugdteams allemaal in het nieuw zijn gestoken.

Verder werd er tijdens deze toch wat regenachtige novemberavond ook nog iemand door het jeugdbestuur in het zonnetje gezet. Willy Loopik heeft besloten om na meer dan 20 jaar het beheer van ons jeugdhome onder haar hoede heeft gehad om m.i.v. dit seizoen hiermee te stoppen en dit was natuurlijk wel iets om even bij stil te staan. Het is natuurlijk zo dat niet enkel onze huidige jeugdleden hier hun wekelijkse vertier en aankoop van een lekker snoepzak hebben genoten, maar ook menig inmiddels al in de senioren spelend lid kan zich dit nog wel goed herinneren. Willy nogmaals bedankt voor jou vele jaren inzet voor de VVA. Hierna kregen alle kinderen, ouders en sponsoren nog een bakje friet, snack en wat te drinken en daarna werd deze succesvolle avond rond 20.00 afgesloten.

Klik hier voor de foto's


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA niet langs 9 man van GPC

Arendskerke vergat zaterdag 3 punten mee te nemen uit Vlissingen. GPC kwam vroeg in de 1e helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Stef. Maar voor de rust stelde Arendskerke orde op zaken. Michiel en Justin waren de doelpuntenmakers en Arendskerke ging zo met een 1-2 voorsprong de rust in. Dat leek ook lang de eindstand te worden, zeker toen GPC met 9 man kwam te staan door een blessure en een rode kaart. Toch kwam GPC vlak voor het eindsignaal langszij en eindigde het duel in 2-2. Door dit gelijkspel gaat Arendskerke in de stand Yerseke voorbij in de stand en staat nu 3e.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Justin schiet Arendskerke naar winst op Krabbendijke

Justin was vanmiddag met zijn 3 treffers de gevierde man in de wedstrijd tegen Krabbendijke. In een aantrekkelijke wedstrijd speelde Arendskerke een prima 1e helft was de bovenliggende partij. In de 41e minuut benutte Justin een penalty nadat een speler van Arendskerke binnen de 16 werd gehaakt. Vlak voor rust stond het echter weer gelijk nadat een speler van Krabbendijke werd vastgehouden. Ook dat gebeurde binnen de 16. Penalty dus en een 1-1 ruststand.

Na de thee golfde het spel in een hoog tempo op en neer. Na 10 minuten spelen een lange uittrap van Jan. De bal stuiterde en Justin kopte over de iets te ver voor zijn goal staande keeper van Krabbendijke. Even later was het weer Justin de de stand op 3-1 bracht. Hierna gaf Krabbendijke wat gas bij maar grote kansen waren er niet. Tot een kwartier voor tijd toen de gasten ineens op 3-2 kwamen en de spanning weer helemaal weer terug was.

Arendskerke kreeg het steeds moeilijker en kwam in de slotfase een paar keer goed weg. Krabbendijke dacht nog een keer te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, al dachten de Krabbendijkenaren daar anders over. Eindstand 3-2. Een lekkere overwinning op een hele goede tegenstander. Door deze overwinning stijg Arendskerke naar de 4e plek. Volgende week is er een inhaal/bekerprogramma. De spelers van VVA 1 hebben dan een vrij weekend.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag
Justin met hatrick belangrijk voor Arendskerke

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arnemuiden bezorgt VVA 1e nederlaag van het seizoen

Arnemuiden bezorgde vanmiddag Arendskerke de 1e nederlaag van het seizoen. In de beginfase was het de thuisploeg dat het initiatief nam en vrij goedkoop een penalty kreeg die benut werd. Een paar minuten later was het al 2-0 toen uit een vrije trap een speler van Arnemuiden helemaal vrij in kon koppen. Dit speelde zich allemaal af binnen 10e minuten en een afstraffing dreigde.

Niets was echter minder waar. Arendskerke rechtte de rug en in het verloop van de 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. In een hoog tempe golfde het spel op een neer en waren aan beide kanten goede kansen te noteren.

Na 25 minuten spelen scoorde Jelmer na een fraaie aanval de aansluitingstreffer en was Arendskerke weer helemaal terug in de wedstrijd. De 2-1 leek ook de ruststand te worden. Toch was het Arnemuiden die vlak voor rust op 3-1 kwam. Pascal vlagde wel voor buitenspel maar uiteindelijk werd de treffer wel goed gekeurd.

Na rust was Arendskerke de bovenliggende partij maar verzuimde zichzelf te belonen. Het kreeg een paar goede kansen maar het beetje geluk ontbrak. Arnemuiden was levensgevaarlijk in de omschakeling maar de verdediging van Arendskerke stond prima. 10 minuten voor tijd liep Ricardo tegen zijn 2e gele kaart aan en moest Arendskerke mer een man minder verder. Maar ook toen was het Arendskerke dat het dichtst bij een doelpunt was.

Gescoord werd er dus niet meer. Ondanks deze nederlaag zal Arendskerke toch het nodig zelfvertrouwen hebben getankt. Met name in de 2e helft liet Arendskerke zien voetballend goed mee te kunnen met de top in deze klasse. En kan vol vertrouwen uit zien naar volgende week als Krabbendijke op bezoek komt. Krabbendijke snoepte vandaag een punt af van mede-koploper Yerseke. Belooft een boeiend duel te worden.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Kunstgrasvelden van rubbergranulaat

Het televisieprogramma Zembla besteedde op 5 oktober aandacht aan het gebruik van rubbergranulaat in kunstgrasvelden bij sportverenigingen. Een bepaalde stof in de korrels wordt ter discussie gesteld door een aantal deskundigen. Deze is volgens hen mogelijk kankerverwekkend. In de gemeente Goes bestaan 4 velden uit (onder andere) rubbergranulaat.

Het materiaal

Rubbergranulaat is fijngemalen rubber. Dit wordt veelal gemaakt van oude rubberproducten zooals versnipperde autobanden, die op deze wijze herbruikt worden. De stof waar het over gaat, wordt gebruikt bij het produceren van autobanden. Het geeft rubber stevigheid en elasticiteit. Deze stof zit in heel veel dingen die we dagelijks gebruiken, bijvoorbeeld in elastiekjes. De stof is recent toegevoegd aan de lijst van stoffen die mogelijk kankerverwekkend zijn.

Onderzoek
Door de Europese Commissie is aan het EHCA (European Chemicals Agency) opdracht gegeven om onderzoek te doen naar de samenstelling van de stoffen van rubbergranulaat en de effecten hiervan op de gezondheid van mensen. De uitkomst daarvan is nog niet bekend, de resultaten van het onderzoek worden rond februari 2017 verwacht.

Op verzoek van het ministerie van VROM is in 2008 door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) onderzoek gedaan naar de veiligheid van rubbergranulaat. Uit de beoordeling bleek dat de korrels geen risico's met zich meebrengen voor de gezondheid van mensen die sporten op kunstgrasvelden.

De situatie in Goes
In Goes ligt op de volgende velden kunstgras met rubbergranulaat:
- veld 4 Schenge
- veld 2 Kloetinge
- trainingsveld Kloetinge
- trainingsveld s- Heer Arendskerke.

De andere kunstgrasvelden zijn kokos-, zand- of watervelden.

Vervolg
Als uit het onderzoek door de Europese commissie blijkt, dat er onacceptabele risico's zijn, dan zullen de eisen worden aangepast. Zo ver is het nog niet. Ook de gemeente Goes ziet de resultaten van de Europese commissie met veel belangstelling tegemoet. Ook wij willen uiteraard graag weten hoe het precies zit.
Heeft u vragen, neem dan contact op met Ronald van Velzen, adviseur Sport bij de gemeente Goes, telefoonnummer 0113-249734. Er kan ook contact opgenomen worden met VVA voorziiter Edwin de Kok of secretaris Peter Wijts

Met vriendelijke groet,
Wethouder Derk Alssema
Gemeente Goes

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Weer 3 punten voor VVA

Een droomstart van een scherp startend Arendskerke. Binnen 2 minuten was het al raak toen Justin raakte kopte uit een vrije trap van Ricardo. Arendskerke leunde wat achterover en liet het initiatief aan Walcheren dat 2x dicht bij een gelijkmaker was, maar steeds op de prima keepende Jan stuitte.

Na een half uur een cruciaal moment van de wedstrijd. Een domme overtreding van een speler van Walcheren op de op volle snelheid liggende Michel. De speler bood meteen zijn excuses aan maar kon wel met rood vertrekken. Walcheren dus verder met 10 man.

Na de thee was het Walcheren met het meeste balbezit maar kansen waren er niet. Arendskerke kon de overtal situatie ook niet uitbuiten en kreeg maar geen grip op de wedstrijd. Na slordig balverlies op het middenveld was Walcheren ineens toch dicht bij de gelijkmaker. De bal kon echter op de lijn gekeerd wordend door Jan. Al dachten daar de spelers van Walcheren anders over.

In de 65 minuut weer een beetje lompe overtreding op Pieter. De speler van Walcheren liep op hem door toen de bal al weg was. Weer direct rood en de wedstrijd leek beslist. Toch gaf Walcheren het niet op en bleef met 9 man goed voetballen.

Arendskerke kreeg in de slotfase steeds meer ruimte en vlak voor tijd besliste Michiel de wedstrijd door, na een voorzet van David, feilloos in te koppen. Weer 3 punten erbij. Volgende week wacht de koploper Arnemuiden. Misschien kan Arendskerke daar voor een verrassing zorgen.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA na rust langs Lewedorpse Boys

Het was een wonder dat het na 45 minuten nog steeds 0-0 stond. In een open wedstrijd golfde het spel heen en weer en kregen beide teams een groot aantal kansen. Maar het vizier stond bij de spitsen niet op scherp.

In de 2e helft was het Arendskerke de betere ploeg, maar enorme kansen zoals in de 1e helft bleven uit. Het was Ricardo die Arendskerke in de 70 minuut toch op voorsprong bracht. Lewedorpse Boys verdedigde ongelukkig uit en Ricardo was er als de kippen bij om de bal in te koppen.

Lewedorpse Boys probeerde aan te zetten en Arendskerke kreeg hierdoor meer ruimte wat uiteindelijke resulteerde in een fraaie treffer van Michiel die een voorzet van Michel kon inkoppen. Zo blijft Arendskerke deze competitie ongeslagen en houdt het na lange tijd ook weer eens de nul. Dat was sinds 28 maart 2015 in competitieverband niet meer voorgekomen. Toen werd er met 2-0 gewonnen van Serooskerke.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA pakt in slotfase punt tegen VC Vlissingen

De wedstrijd begon 35 minuten later doordat de KNVB geen scheidsrechter had aangesteld. Gelukkig was Kees Toorenaar uit Heinkenszand bereidt om de leiding om zich te nemen zodat de wedstrijd toch door kon gaan. Klasse. Arendskerke opende zeer sterk en kwam na 7 minuten op voorsprong door een knappe voorzet van Frank waardoor Michel vrij kon inkoppen.

In de 16e minuut kwam VC Vlissingen uit het niets langszij. Na deze gelijkmaker ging de strijd gelijk op. Na bijna een half uur spelen kwam VC Vlissingen ineens op voorsprong uit een corner. In de 2e helft was VC Vlissingen de bovenliggende partij. Arendskerke kon maar geen grip krijgen op de snelle en behendige spelers van VC Vlissingen. De gasten kregen 2x een kans om de voorsprong uit te breiden maar Jan kon zijn doel verder schoon houden.

Een kwartier voor tijd stroopte Arendskerke de mouwen nog eens op en ging op zoek naar de gelijkmaker maar grote kansen bleven uit, Tot in de 85e minuut toen VC Vlissingen de bal maar niet weg kreeg en Michel plots de bal kreeg. Die aarzelde niet en zo stond het ineens 2-2. De energie leek een beetje weg bij de spelers van VC Vlissingen. Arendskerke ging vol voor de overwinning en was een paar keer dicht bij een treffer. De beste kans was echter vlak voor tijd voor de gasten. Maar de vingertoppen van Jan en de paal stonden een doelpunt in de weg.

Zo pakt Arendskerke een punt tegen een sterk VC Vlissingen en zal daar uiteindelijk zeer tevreden over zijn. Door dit punt stijgt Arendskerke nog een plaatsje op de ranglijst ook en staat nu knap 4e.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA moeizaam langs Colijnsplaatse Boys

Na 20 minuten ging de verdediging van Arendskerke in de fout en kwam Colijnsplaatse Boys tegen de verhouding in op voorsprong. In het vervolg van de 1e helft had Arendskerke meer balbezit maar kon daar weinig mee doen. Colijn was in de duels feller dan Arendskerke en counterde er vrolijk op los. De gasten kregen een paar enorme kansen en Arendskerke mocht blij zijn dat het met de rust maar 0-1 stond. Ook in het begin van 2e helft was het Arendskerke dat een paar keer goed wegkwam. Na een dik uur spelen ging Arendskerke wat meer gas geven.

In de 75e minuut kopt Michiel de gelijkmaker binnen uit een vrije trap van Ricardo. Vanaf dat moment was het over en uit voor Colijn dat er niet meer uitkwam. De winnende treffer kwam van de voet van Ricardo die uit vrije trap scoorde. Hij schoot niet eens zo hard, maar iedereen sprong over de bal heen die pardoes in de verre hoek belandde. Eindstand 2-1. Met enig fortuin pakte Arendskerke dus de 3 punten. Maar niemand zal daar bij Arendskerke om malen. Niet al te best spelen, maar toch winnen is ook een kwaliteit.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke wint eindelijk weer eens van Kapelle

Arendskerke is het seizoen prima gestart met een zege op Kapelle. Voor de rust was het spel aan beide kanten vrij slordig. Veel balverlies en weinig kansen. Arendskerke optisch gezien de iets betere maar de beste kans was voor Kapelle.
Na de thee was het Arendskerke dat het betere van het spel had en Kapelle vastzette op eigen helft en er kwamen kansen. In de 67e minuut kwam Arendskerke verdient op voorsprong door een doelpunt van Justin.
Arendskerke kreeg vervolgens binnen een paar minuten een paar grote mogelijkheden om verder afstand te nemen maar het nodige geluk ontbrak. Een kwartier voor tijd ging Kapelle een tempo hoger spelen en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Maar juist op het moment dat Kapelle wat sterker werd, een prima pass van Jelmer die Michel wegstuurde. Die aarzelde geen moment en schoot fraai over de iets voor zijn goal staande keeper van Kapelle.
Daarna leek Arendskerke de wedstrijd eenvoudig uit te kunnen spelen, maar uit het niets werd het ineens 1-2 en was de spanning weer volledig terug. Kapelle kreeg vervolgens nog een grote kans op de gelijkmaker, maar een verwoestende uithaal van Justin in blessuretijd maakte aan alle onzekerheid een eind. Een lekkere en verdiende overwinning op Kapelle. Dat was wel eventjes geleden.

Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Contributie seizoen 2016/2017

Net als afgelopen jaren heeft VV Arendskerke de contributieverhoging tot een minimum te beperken. De bedragen voor het volgend seizoen zijn als volgt:

 
Heel jaar
Half jaar
Senioren:
€ 131,00
€ 65,50
Geb.datum 1-1-1998 t/m 31-12-1999
€ 95,00
€ 47,50
Geb.datum 1-1-2000 t/m 31-12-2001
€ 84,00
€ 42,00
Geb.datum 1-1-2002 t/m 31-12-2003
€ 78,50
€ 39,25
Geb. datum na: 1-1-2004
€ 63,50
€ 31,75
Niet spelend lid:
€ 28,00

Vanaf het 3e spelende lid uit één gezin, wordt voor het 3e en volgende lid 50% van de verschuldigde contributie in rekening gebracht. Betaling van de contributie is alleen mogelijk via automatische incasso.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Hubert van Sabben winnaar 1e VVA dartcompetitie

Jaarlijks organiseert de EVC een erg leuk darttoernooi. Zo leuk dat een aantal van de deelnemers graag wat vaker wilde darten. Zo was het plan geboren om ook op de donderdagavonden in de kantine een dartcompetitie voor VVA-leden op te starten. Het kostte dan ook geen enkele moeite om daar deelnemers voor te vinden, in no time hadden zich 20 enthousiastelingen aangemeld. En zo zijn we gestart in twee poules van 10 mannen. De beste 4 van iedere poule mochten daarna op donderdag 9 juni de finale avond spelen. Met als uiteindelijke winnaar Hubert van Sabben!

Het was een zeer geslaagde competitie en dat vraagt natuurlijk om een vervolg. Daarom gaan we ook volgend seizoen weer een nieuwe competitie opstarten. In welk format weten we nog niet. Dit is mede afhankelijk van het aantal opgaves voor de nieuwe competitie. Dus iedereen die lid is van VVA, 18 jaar of ouder is en minimaal eens in de twee weken op donderdagavond tussen 21.00 en 23.00 beschikbaar is om te spelen, kan zich tot 1 september opgeven bij Marco Jansen, marjansen@zeelandnet.nl.

Eindstanden van de poules Finale avond donderdag 9 juni
Groep 1 saldo voor tegen
Marco Jansen 10 17 7 QF Marco Jansen John Stam
Wouter de Kort 9 15 6
Alex de Visser 7 15 8 QF Wouter de Kort Ronald Jansen
Hubert van Sabben 3 12 9
Eljo Dooge 2 12 10 QF Peter van Reenen Hubert van Sabben
Dennis Goedegebure 1 13 12
Wim Capello -6 8 14 QF Teun Stevens Alex de Visser
Marc Tange -7 7 14
Marijn Corstanje -9 6 15 HF Marco Jansen Teun Stevens
Vincent van Eenenaam -10 6 16
HF Wouter de Kort Hubert van Sabben
Groep 2 saldo voor tegen 3/4 Wouter de Kort Marco Jansen
Peter van Reenen 13 17 4
Teun Stevens 12 16 4 F Teun Stevens Hubert van Sabben
Ronald Jansen 4 13 9
John 2 12 10
Henri van Gilst 0 11 11
Walter de Kok 0 10 10
Raymon van Belzen -4 8 12 1. Hubert van Sabben
Robin Goedegebure -5 8 13 2. Teun Stevens
Stefan van Sabben -8 7 15 3. Marco Jansen
Jasper Westplate -14 4 18 4. Wouter de Kort

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA 4 neemt afscheid van Jaap Wisse

Jaap Wisse heeft na het handicaptoernooi zijn voetbalschoenen op een plaats gegooid waar niemand meer bij kan: bovenin de ballenvanger. Daar zullen ze voorlopig wel blijven hangen.

Het laatste memorabele voetbalmoment van Jaap Wisse in het shirt van VV Arendskerke was een penalty in de slotseconden van het handicaptoernooi waar hij uiterekend tegenover zijn zo'n Arno kwam te staan. Normaal gesproken geen probleem voor Jaap, maar dit keer liep het anders en ging de bal er niet in.

Na het fluitsignaal deed Jaap zijn schoenen uit en verliet door een erehaag van spelers het veld. Vervolgens werd er van hem afscheid genomen door teammanager Marcel Beenhakker en ploeggenoot Peter Kamstra.

Normaal gesproken is het afscheid nemen van spelers zaak voor het team zelf maar in dit bijzondere geval had ook voorzitter nog een speciaal woordje voor Jaap. Die deed dat via een live-verbinding met Barcelona waar hij op dat moment verbleef. Ook een woordje voor William Harinck, die net als Jaap er mee stopt, maar op deze dag niet aanwezig kon zijn.

Klik hier voor meer foto's

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Henry van Gilst topscoorder seizoen 2015/2016

Henry van Gilst mag zich dit seizoen VVA topscoorder noemen. Met 23 doelpunten had hij een belangrijk aandeel in het kampioenschap van VVA 2. Ook het vernoemen waard zijn de 27 doelpunten van onze veteraan Jaap Wisse die daarmee in dit seizoen in totaal de meeste doelpunten heeft gemaakt.

# Naam VVA 1 VVA 2 VVA 3 VVA 4 Totaal
  x2,5
x(22/26)
x2 x1,5 x1
1 Gilst, Henry van 23 46,0
2 Loopik, Robin 17 34,0
3 Wisse, Jaap 27 27,0
4 Le Conte, Justin 12 25,4
5 Kamstra, Peter 22 22,0
6 Harinck, Michel 8 16,9
7 Sabben, Stefan van 7 1 15,5
8 Bouwman, Michiel 7 14,8
9 Kriekaard, Ricardo 7 14,8
10 Jansen, Ronald 9 1 14,5

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Doelpuntrijk gelijkspel VVA in slotduel tegen VCK

De laatste wedstrijd van het seizoen. Voor beide teams stond, behalve de eer, er niets meer op het spel. Maar het zou leuk zijn om in het linkerrijtje te eindigen. Een overwinning op VCK was dan wel nodig. Na 10 minuten liep Arendskerke echter al achter de feiten aan toen VCK op voorsprong kwam. Het was de eerste beste aanval van de thuisploeg.

Arendskerke ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en zette VCK vast op eigen helft. In de 18e minuut kwam Arendskerke al weer langszij door Ricardo die de keeper van VCK onder druk zette, Deze was daar zo van onder de indruk dat hij tegen Ricardo aanschoot en de bal zo in het doel zag verdwijnen. Niet de mooiste goal van het seizoen, maar die tellen ook.

Na de gelijkmaker een goede fase van Arendskerke met een paar vloeiende aanvallen en de voorsprong hing in de lucht. Ricardo was een paar keer dichtbij zijn tweede treffer van de middag. Ook Justin en Dennis waren er dichtbij. Het was echter Marc die vlak voor rust de verdiende 1-2 op het bord zette. Een voorzet van Justin werd teruggelegd door Ricardo op Marc die de bal zo binnen kon schuiven. Ruststand 1-2.

Na de thee was het VCK dat het heft in handen nam. Arendskerke had moeite om de bal in de ploeg te houden. Toch was de beste kans in de 68e minuut voor Arendskerke. Na een goede actie van Michel aan de linkerkant kwam Michel oog in oog te staan met de keeper. Maar het schot mistte kracht. Afleggen op de vrijlopende Dennis was overigens een betere optie geweest.

Hierna kreeg VCK een paar goede kansen en de de gelijkmaker hing in de lucht. Maar daar het in de 83e minuut uiteindelijk wel de hulp van de scheidsrechter voor nodig die, na een lichte overtreding van Frank in het strafschopgebied, een penalty gaf. 2-2.

VCK zette er nog een tandje bij en Arendskerke werd eventjes overlopen. De 3-2 kon niet uitblijven en kwam vlak voor tijd dan ook. Een nederlaag hing in de lucht, maar daar dacht Dennis anders over want in de blessuretijd dribbelde hij de 16 binnen en passeerde de keeper. Met deze fraaie treffer bepaalde hij de eindstand: 3-3. Een uitslag waar beide ploegen wel mee kunnen leven. Door dit gelijkspel eindigt deze competitie Arendskerke op de 8e plek. Waarbij opvalt dat er meer doelpunten geincasseerd worden dan er gemaakt worden.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jaap Wisse en William Harinck hangen voetbalschoenen
in de wilgen

De wedstrijd VVA 4-Borssele 2 (5-3) was de laatste wedstrijd waarin Jaap Wisse en William Harinck te bewonderen waren. Beide heren stoppen als speler van VV Arendskerke. Mannen..bedankt voor vele jaren van sportieve inzet.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

ARnendskerke worstelt zich naar gelijkspel
tegen Nieuwland

Arendskerke verzuimde voor rust afstand te nemen van Nieuwland. Sterker nog, na 45 minuten stond er 1-2 op het bord. Arendskerke begon sterk en zette Nieuwland onder druk. Het was echter Nieuwland dat na 12 minuten op voorsprong kwam na een te korte terugspeel pass op Eljo. Het was Justin die rond de 20 minuut al weer gelijk maakte.

Arendskerke kreeg daarna genoeg kansen op een doelpunt maar kreeg vlak voor rust de deksel op de neus toen Nieuwland uit een vrij trap, vlak buiten de zestien, wel deed wat Arendskerke al de hele tijd had moeten doen.

Na rust ging het wat onrustig spelede Arendskerke op zoek naar de gelijkmaker. Nieuwland kon rustig afwachten en loeren op de counter. Een kwartier voor tijd kwam Nieuwland zelfs op 1-3.

Wedstrijd leek beslist maar daar dachten de spelers van Arendskerke anders over. Het tempo werd opschroeft en 2 minuten later bracht invaller Robin de spanning terug. Justin schoot vervolgens de gelijkmaker binnen. Vanaf dat moment lag alles open en kregen zowel Arendskerke en Nieuwland nog een paar grote kansen. Maar het bleef 3-3. Arendskerke eindigde met 10 man omdat Hubert vlak voor tijd tegen zijn 2e gele kaart aan liep.

Door dit gelijke spel is Arendskerke nu definitief veilig en speelt ook volgend seizoen in de 3e klasse.

Klik hier voor het complete verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Geen stunt Arendskerke tegen koploper

Koploper Serooskerke had vorige week van Krabbendijke verloren en zag Yerseke tot op één punt naderen. Arendskerke kon helaas vandaag Serooskerke geen pijn doen omdat het al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam en daarna veel te weinig kansen creëerde om Serooskerke uit balans te brengen.
Arendskerke liep al na 5 minuten achter de feiten aan toen een speler van Seroos van dichtbij vrij in kon koppen. Vlak daarna was Michel Harinck dicht bij de gelijkmaker maar hij schoot in het zijnet.  Beste kans in de 1e helft was voor Michiel Bouwman maar die schoot op de paal.

In de 2e helft veel strijd maar weinig kansen. Seroos leunde achterover en gaf nauwelijks iets weg. Met nog 20 minuten te spelen strafte de koploper een defensief foutje achterin af en was de wedstrijd beslist.

Klik hier voor het complete verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA 2 kampioen en promoveert naar 2e klasse

Door een 4-0 zege op SKNWK 2 pakt VVA 2 de titel en komt volgend seizoen uit in de 2e klasse. Uiteraard wordt VVA 2 ook weer bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA stelt teleur in Veere

Arendskerke verloor zaterdag door defensieve fouten met 2-1 van Veere. In een van beide partijen matige wedstrijd was het Veere dat na 10 minuten op voorsprong kwam na geklungel in de verdediging van Arendskerke.

Na een half uur spelen kwam Arendskerke verdiend op gelijke hoogte na een fraaie aanval en dito afgerond door Justin. Maar nog geen 2 minuten betekende simpel balverlies de 2-1 voor Veere. Tevens ruststand.

In de 2e helft probeerde Arendskerke het nog wel maar was steeds de eindpass niet voldoende en grote kansen waren er niet. Veere bleef eenvoudig overeind en pakte uiteindelijk (op basis van inzet) de verdiende overwinning.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

VVA D1 en VVA E2 pakken voorjaarstitel

Zowel VVA D1 en VVA E2 werden zaterdag kampioen in de voorjaarsreeks. VVA D1 versloeg Bevelanders met 2-5 en VVA E2 won met ruime cijfers van Kapelle E3. Het werd daar 8-0. De teams worden uiteraard weer bijgeschreven in de Galerij der Kampioenen.

En natuurlijk was er weer de traditonele zegetocht door het dorp.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Mooi bedrag van de Rabobank Clubkas Campagne

De Rabobank Clubkas Campagne heeft voor VV Arendskerke het mooie bedrag van € 448,31 opgebracht. Hartelijk bedankt aan iedereen die gestemd heeft op VV Arendskerke.

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Doelpuntrijk gelijkspel VVA tegen Walcheren

Arendskerke hield vanmiddag een punt over aan het duel tegen Walcheren. Het werd uiteindelijk 3-3. In een van beide partijen matige eerste helft kwam Walcheren op een 0-2 voorsprong door foutjes in de defensie van Arendskerke af te straffen. Vlak voor rust kopte Frank de aansluitingstreffer binnen. Ruststand 1-2.

Na rust een ander Arendskerke dat met veel inzet op zoek ging naar de gelijkmaker. Maar had in het begin van de 2e helft het geluk dat een schot van Walcheren op de lat belandde. Na ongeveer een uur spelen was het weer Frank die de verdiende gelijkmaker binnen kopte. Arendskerke voerde de druk verder op en de 3-2 hing in de lucht. Maar het was Walcheren dat slordig balverlies in de 70e minuut op het middenveld afstrafte en op 2-3 kwam.
Een minuut later stond het gelukkig al weer gelijk na een dribbel van Michel die de bal keurig langs de keeper van Walcheren plaatste. Daarna waren beide ploegen gelijkwaardig. Beste kans in de slotfase was voor Walcheren waarbij Eljo de bal uit de kruising moest halen. Eindstand dus 3-3. Een uitslag waar beide ploegen gezien het spelbeeld wel vrede mee kunnen hebben.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arnemuiden in slotfase langs Arendskerke

Lang leeg Arendskerke een puntje over te houden aan het duel tegen Arnemuiden. Zeker toen Arnemuiden na een dik uur met 10 man kwam te staan. Toch was het de thuisploeg die in de slotfase de volle winst pakte.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Eenvoudige zege VVA op MZVC

Arendskerke boekte vanmiddag een vrij eenvoudige overwinning op MZVC. De ploeg uit Middelburg kwam na 9 minuten op voorsprong door een zeer ongelukkige eigen doelpunt van Pieter. Maar twee minuten later was het Michel die met een fraaie kopbal de stand al weer gelijk trok. In de 32e minuut dachten de spelers van MZVC dat de bal over de achterlijn zou gaan, maar de bal kon toch voorgegeven worden. Ricardo tikte beheerst binnen. Ruststand 2-1.Na de thee probeerde MZVC wel wat terug te doen, maar Arendskerke stond achterin prima en kansen werden er niet weggegeven. Na een uur spelen een botsing tussen Dennis en Alexander Bom van MZVC met een zware bloedneus voor de laatst genoemde. Betekende wel einde wedstrijd voor Alexander. Laten we hopen dat het allemaal meevalt.

Een kwartier voor tijd maakt Ricardo zijn 2e doelpunt van de wedstrijd. Een vrije trap zeilde zo de linkerbovenhoek in. Daarna kreeg Arendskerke nog 3 enorme kansen, maar de doelman en de lat stonden een grotere voorsprong in de weg. Eindstand 3-1.

Weer niet de nul gehouden, maar wel 3 lekkere punten en een solide overwinning van Arendskerke dat nu 10 wedstrijden niet verloren heeft.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke vergeet te winnen in kruiningen

Arendskerke vergat zaterdag de 3 punten mee naar huis te nemen in de wedstrijd tegen Kruiningen. In de 1e helft een licht optisch overwicht voor Kruiningen, maar de beste kansen waar voor Arendskerke. Gescoord werd er echter niet.

In de 2e helft waren de blauw-witten de bovenliggende partij. Kruiningen kwam er niet meer uit en Arendskerke kreeg een paar 100% kansen. Michel schoot van een paar meter over en Justin had de bal voor het intikken maar schoot tegen de paal.

Uit een vrije trap, in de 80e minuut, was het uiteindelijk toch Arendskerke dat verdiend op voorsprong kwam met Justin als de doelpuntenmaker. Kruiningen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar je had het gevoel dat de 0-2 eerder zou vallen.

In de 89e minuut stond plotsklaps toch de 1-1 op het scorebord toen Kruiningen eigenlijk zijn eerste grote kans in de 2e helft kreeg. Daarna lag het spel helemaal open en ging het bijna nog helemaal mis ook. Grootste kans was echter voor Arendskerke. Frank leek de bal uit een vrije trap binnen te koppen maar de bal werd door een speler van Kruiningen van de lijn gehaald. Meer het bleef bij 1-1.

Teleurstelling op de gezichten van de spelers van Arendskerke na het laatste fluitsignaal. Een overwinning was hier zeker verdiend geweest. Volgende week wacht MZVC.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Frank en Sander winnen voetbalquiz

Ruben en John de Jager, Mikey Parami en Pascal Baijens: zomaar wat namen die voorbij kwamen in de derde editie van de voetbalquiz. In een spannende finale kroonden vader en zoon Frank en Sander Goedegebure zich tot winnaars, terwijl het duo Eljo/Justin net te kort kwam voor titelprolongatie.

Liefst dertig koppels streden voor zeven plaatsen in de finale, en kregen een rits vragen voor de kiezen. Wat waren de negen clubs van Royston Drenthe? Hoe heet de Zeeuwse voetballer van Sparta? Waar speelt Victor Valdes? Wie was de laatste speler die een hattrick maakte op een WK?

Voor het eerst mochten jeugdspelers ook meedoen aan de quiz. Met hulp van hun ouders presteerden Dian en Merijn Mol, Daan Weststrate en Ivar van Eenenaam heel behoorlijk. Ze kregen na afloop dan ook een welverdiende prijs.

Eindstand finale (maximaal 20 punten)

1. Frank/Sander 8* wint na benaderingsvraag
2. Eljo/Justin 8
3. Ronald/Teun 6
4. Jari/Marco 6
5. Wim/Peter 6
6. Serge/Berry 6
7. Per/Arsène 5

Eindstand voorronde (maximaal 94 punten)

1. Eljo/Justin 74
2. Serge/Berry 68
3. Ronald/Teun 66
4. Frank/Sander 65
5. Jari/Marco 64
6. Wim/Peter 62
7. Per/Arsène 62
8. Vincent/Walter 60
9. Peter/Thomas 57
10. Dennis/Dejan 57
11. Adrie/Adriaan 57
12. Pieter/Robin 55
13. Wim/Stefan 55
14. Michel/Jeroen 55
15. Marco/Pascal 55
16. Pieter/Ricardo 54
17. Marco/Siem 53
18. Joep/Jan 53
19. Danny/Lennard 52
20. Rody/Rick 51
21. Robin/Dominic 51

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Belangrijke winst Arendskerke op Domburg

Arendskerke pakte vanmiddag 3 punten tegen Domburg en stijgt zo een plaatsje op de ranglijst. In een matige 1e helft (op een slecht veld) waren het de bezoekers die het best uit de startblokken kwamen en na 10 minuten de score opende. Nadat Ricardo een enorme kans kreeg op de gelijkmaker maar van dichtbij hoog over schoot was het diezelfde Ricardo die in de 25e minuut toch voor de 1-1 tekende. Tevens ruststand.Na rust een beter Arendskerke. Waar het in de 1e helft vaak voor de lange bal koos werd er nu meer van achteruit opgebouwd. Na bijna een uur spelen was het Dennis die in de weg stond bij een schot van Justin maar de bal zo van richting veranderde dat deze in het doel belandde van Domburg. Even later leek Michel de wedstrijd te beslissen door de 3-1 binnen te koppen.

Maar uit één van de spaarzame kansen van Domburg, waarbij de verdediging van Arendskerke er niet goed uit zag, werd gescoord. Spanning helemaal terug. Domburg ging op zoek naar de gelijkmaker maar moest daarbij achterin veel ruimte weggeven. Vlak voor tijd was het de 16-jarige Dejan Goedgegebure die zijn debuut in het 1e elftal opluisterde met een treffer. Hij kreeg de bal in de 16 aangespeeld kapte zijn tegenstander uit en schoot binnen. Wedstrijd gespeeld. Eindstand 4-2.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Arendskerke pakt punt tegen Yerseke

Een hardwerkend Arendskerke pakte vanmiddag een punt tegen Yerseke. Het werd uiteindelijk 1-1.

In de 1e helft had Yerseke een licht overwicht en kreeg het met name in de beginfase een paar goede kansen. Maar ook Arendskerke was een paar keer dichtbij een treffer. In blessuretijd van de 1e helft werd een foutje in de verdediging van Yerseke afgestraft. Ricardo veroverde de bal en zette Michel alleen voor de keeper die dit buitenkansje benutte. Ruststand 0-1.

Na rust was het Yerseke dat op zoek ging naar de gelijkmaker en de druk op Arendskerke opvoerde. Arendskerke werd vastgezet op eigen helft maar verdedigde fel en hield de ruimtes klein. Een verrassing hing in de lucht tot de 82e minuut toen een speler van Yerseke van eigen helft kon opstomen en loeihard binnenschoot. 1-1.

Vanaf dat moment was het billenknijpen voor Arendskerke, ging Yerseke voor de winst en liepen de gemoederen af en toe hoog op. Maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 1-1.

Klik hier voor het uitgebreide verslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Gelijkspel bij Kapelle-VVA

Kapelle en Arendskerke deelde vanmiddag de punten in een leuk duel. Arendskerke mocht van geluk spreken dat het binnen 3 minuten niet met 2-0 achterstond nadat de Kapellenaren een paar enorme kansen kregen. Daarna regende het aan beide kanten kansen maar was het uiteindelijk Justin die een foutje in de defensie van Kapelle genadeloos afstrafte en de 0-1 binnenschoot. Dat was in de 24e minuut. Maar lang kon Arendskerke niet van de voorsprong genieten want een aantal minuten later was het Kapelle dat uit een corner langszij kwam. Ruststand 1-1.

Na de thee was het Kapelle dat het initiatief nam en door een frommel goal in de 51e minuut op voorsprong kwam. Daarna vergat Kapelle door te drukken en was het na een uur spelen Arendskerke dat de wedstrijd weer naar zich toe trok. In de 65e rondde Michel een fraaie aanval af op aangeven van Ricardo: 2-2.

In het slot van de wedstrijd leken de spelers van Kapelle er doorheen te zitten kreeg Arendskerke een paar goede kansen. De beste voor invaller Robin die de bal uit een voorzet net overschoot. Gescoord werd er echter niet meer. Eindstand 2-2.

Klik hier voor een uitgebreid wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Jeugdig Arendskerke verslaat Jong Ambon

Op een moeilijk bespeelbare grasmat pakte Arendskerke 3 punten tegen Jong Ambon. In een aantrekkelijke eerste helft lag het tempo hoog. Na 13 minuten was het Ricardo die een snelle aanval Arendskerke op voorsprong bracht. In de 35e minuut kreeg een speler van Jong Ambon rood toen hij een bal met zijn armen uit het doel sloeg. Justin nam de penalty maar schoot op de paal. Op slag van rust maakte Michel gelukkig de 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld.

Maar na rust was het niet te zien dat Jong Ambon met een man minder op het veld stond. Het onrustig spelende Arendskerke werd teruggedrongen op eigen helft en had moeite om er uit te komen. Jong Ambon kon echter ook geen grote kansen creeren op een paar afstandsschoten na. In de 80e minuut kreeg Jong Ambon een terechte penalty na geklungel achterin. Dit buitenkansje werd benut zodat de spanning weer volledig terug was. En weer kon Arendskerke de nul niet houden.

In de slotfase ging Jong Ambon alle risico's nemen en moest achterin ruimte weggeven. Daar werd door Arendskerke dankbaar gebruik van gemaakt. In de 88e minuut maakte Justin de bevrijdende 3-1 en diep in blessuretijd zette Michel de eindstand van 4-1 op het bord.

Door deze knappe overwinning (er waren 4 basisspelers afwezig en het complete middenveld bestond uit A-junioren) stijgt Arendskerke een plaatsje op de ranglijst en staat nu op de 6e plaats.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Geen winnaar bij Krabbendijke-VVA

Arendskerke speelde voor het eerst van het seizoen gelijk. In en tegen Krabbendijke werd het 2-2. Of de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse uiteindelijk blij was met een puntje valt te betwijfelen want net als bij de thuiswedstrijd gaf het een 2-0 voorsprong uit handen.

Uw verslaggever was wat verlaat maar was net op tijd om Justin de 0-1 binnen te zien koppen. Dat was halverwege de 1e helft. Op aangaven van Stef maakte dezelfde Justin er in de 40e minuut 0-2 van. Een paar minuten later was het Krabbendijke dat terugkwam in de wedstrijd. Ruststand 1-2.

Na 10 minuten spelen in de 2e helft kreeg Arendskerke een terecht gegeven penalty. Justin wist echter dit buitenkansje niet te benutten. Het spel golfde in hoog tempo op en neer. In de 80e minuut maakte Krabbendijke gelijk. Daarna kon het beide kanten maar waarbij Arendskerke de beste kansen kreeg. Maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 2-2.

Klik hier voor het complete wedstrijdverslag

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Veel plezier en veel doelpunten

Tijdens een groot deel van de kerstvakantie was het Goese Omnium het domein van de voetballende jeugd uit de gemeente Goes (G.O.E.S., Arendskerke, Kloetinge, SSV'65 en Wolfaartsdijk),’s-Gravenpolder (Apollo) en Kamperland (Bevelanders). Daar werd in alle leeftijdscategorieën gestreden om de finaleplaatsen. In de 780 gespeelde wedstrijden werden bijna 2300 doelpunten gemaakt. Het 1000e doelpunt werd gescoord door Liam Stroes van Bevelanders F1; hij kreeg een bal van de organisatiecommissie.
Alle bijna 1400 deelnemers kwamen op minimaal 2 dagen in actie. Er zijn voor zover bekend geen zware blessures opgelopen, de elke dag aanwezige verzorgers hebben bijna niets te doen gehad.

Lees verder

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Nieuwjaarsreceptie druk bezocht

De nieuwjaarsreceptie van VV Arendskerke werd ouderwets goed bezocht. Even na vieren was de kantine nagenoeg vol. Vooraf aan de nieuwjaarsreceptie speelde VVA 1 en en VVA 2 nog een oefenwedstrijd tegen elkaar. Zoals het ook eigenlijk hoort won VVA 1 de wedstrijd met ruime cijfers. Het werd 5-0.

Na een inspirerende toespraak van voorzitter Edwin de Kok, werd er gestart met de traditionele nieuwjaarsverloting. Wederom georganiseerd door het jeugdbestuur en met weer een groot aantal prijzen. De kans dat je zonder prijs naar huis ging was kleiner dan dat je wel een prijs had. Met dank aan de vele sponsors die hieraan (weer) een bijdrage hebben geleverd.

Na de verloting was het nog lang gezellig in de kantine van VV Arendskerke.


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie

Wedstrijdverslag VVA 1- VVA 2

We schrijven zaterdag 2 januari, de dag dat de wedstrijd VVA 2 – VVA 1 wordt gespeeld. Het is ondertussen al weer een paar weken geleden, dit is de eerste keer dat ik even tijd weet te maken om een stukje te schrijven, er zat onder meer nog een voetbalkamp naar Londen tussen. Ik schrijf dit stukje namens het 2de elftal, mocht ik een beetje door een roze bril kijken mijn excuses daar alvast voor.

Opstelling: Lloyd – Raymond – Pascal – Walter – Niels – Edi – Hubert – Yann – Stefan – Robbin – Stephan. Wissels: Lennard – Vincent – Dejan. Ik wil me er niet achter verschuilen, maar toch misten we vandaag een aantal belangrijke spelers, zoals, Danny vogel(Amsterdam), Robin Di Maria(klussen), Henry Benzema (niet wedstrijd fit), Kay Deco(werk), Jorn Matterazzi(geblesseerd), dat zijn van deze 5 namen waar er 3 van in de top 5 van de topscorers van de club staan.

We gaan over tot de wedstrijd, VVA 1 neemt het heft in handen en maakt het spel, dat natuurlijk ook hoort als je tegen een mindere tegenstander speel, met snelle buiten spelers als Michel en Justin is het voor ons lastig te verdedigen. Na een paar minuten is er al een kans voor Justin die de bal op lat kopt. Na een minuut of 5 is het Michel die VVA 1 op voorsprong kopt, het is een afgeslagen corner die terug wordt gebracht door Ricardo, voor Michel is het nu nog een koud kunstje om de bal vanaf een meter of 5 voorbij Lloyd Schmeichel te koppen.

5 minuten later is het weer Michel die met een goed schot weer gevaarlijk wordt, dit keer laat Lloyd Schmeichel zich niet kloppen en redt sterk! Het is voor de club en de eerste selectie denk ik zeer fijn dat Michel na bijna een jaar blessure leed weer terug op het veld is, je merkt aan alles dat de klasse er vanaf druipt, het is een genot om naar te kijken! Michel hopelijk blijf je de komende jaren fit en lekker bij de club ballen!

Na een kwartier laten wij toch ook zien dat we zeker wel kunnen voetballen, het is Hubert van Hanegem die de bal inspeelt op onze nieuwe spits Robbin Sigthorsson, die de bal uitstekend terug legt op Stephan Cocu, die vuurt de bal heerlijk op Eljo af, Eljo weet de bal goed naar de zijkant te werken en zo is het gevaar voorbij. VVA 1 blijft toch de betere partij, nu is het weer Siem de jonge middenvelder die op komt zetten en schotje afvuurt, dit levert voor de rest weinig gevaar op. Een paar minuten later komt VVA 1 weer opzetten vanaf de rechterkant, de bal wordt goed terug getrokken, Lloyd laat zien dat het 5 meter gebied van hem is en pakt de bal goed.

Nu komen wij weer een keertje in de 16 meter, Robbin Sightorsson wordt aangespeeld, Robbin wordt vast gepakt door Pieter en 90% in het veld weet hoelaat het is, dit moet een pingel zijn, de scheids beslist echter anders en laat doorspelen. In de eerstvolgende aanval is de wedstrijd is de wedstrijd ook gelijk gepeeld, het is Ricardo die goed doorloopt op Lloyd, die daardoor een foutje maakt en zo is het voor Ricardo simpel binnen tikken, in plaats van dat het een wedstrijd werd, maakt Ricardo een eind aan de spanning 2-0 boek dicht wedstrijd gespeeld!

Een paar minuten later is er een mis communicatie tussen Walter Maldini en Lloyd Schmeichel, gelukkig loopt dit momentje goed af, voor VVA 2. Net voor rust komt Michel weer aanvliegen over de rechterkant, trekt de bal deze keer wel goed terug en is het voor Ricardo simpel binnen tikken 3-0 voor VVA 1. Zo gaan we dan ook de rust in, de tussenstand is ook dik verdiend voor VVA 1.

In de rust komen Stephan – Raymond – Edi eruit en Lennard – Dejan – Vincent in de ploeg, Eljo komt bij ons op de goal in plaats van Lloyd, en Jan Krul neemt plaats onder de lat bij VVA 1.

Na rust zorgen wij voor het eerste gevaar, het is Yann die de bal net voor langs kopt. Daarna komt VVA 1 uit een counter op 4-0 het is weer Michel die de bal breed legt op Justin, die simpel binnen kan tikken. Na een uur spelen komt er nog een schot van Marijn, Eljo pakt makkelijk, ook is het mooi om te noemen, dat Marijn weer terug is bij de club, Marijn is jaren geleden naar de JVOZ gegaan, en daarna naar Kloetinge, daar heeft Marijn een paar jaar tegen het eerste van Kloetinge aangezeten, helaas nooit door kunnen breken, afgelopen jaar heeft Marijn een stapje terug gedaan naar het oude nest. Zodat hij weer lekker in het eerste kan ballen,

Marijn heeft ook zijn maatje Stef de Goederen mee genomen, samen zetten ze nu de lijnen uit op het middenveld, ik hoor Stef vaak roepen hebben kleine, doorgaan kleine, lekker kleine, ik denk dat kleine staat voor zijn lengte, al weet ik dit niet helemaal zeker. Begin van het seizoen moesten de 2 nog een beetje wennen aan het team, en nu staan ze er dan, en staan ze ook met het team in het linker rijtje, ik hoop dat jullie de 2de seizoenshelft doorgaan waar jullie als team zijn gestopt bij de winter, dat is winnen en leuk voetbal spelen.

G goed nu weer door met de wedstrijd! Op me papier staat Ricardo eruit Wouter Nesta er in bij het eerste. Na 65 minuten laten wij ook weer wat van ons zien, het is Niels Cole met een goed schot, schot wordt op de 5 meter lijn geblokt, anders hadden we misschien nog wel mogen juichen. Daarna krijgen we zelfs nog een vrije trap en krijgen we het idee dat we weer lekker mee doen, het is Walter Maldini die zich achter de bal zet, de vrije trap gaat net naast. Ook wij gaan wisselen, Walter eruit Raymond erin, Niels eruit Stephan erin.

In de 75ste minuut stuurt Jeroen Justin weg langs de lijn, Justin probeert op snelheid een lopje over de keeper de bal gaat voorlangs. Het is een paar minuten later weer Jeroen, die opent op Michel, die legt de bal voor op Justin, die weer simpel kan binnen tikken 5-0. Het laatste wapen feit komt van Justin met een goed schot die wordt goed gered door Eljo. Zo blijft het 5-0, goed voor het vertrouwen van de spelers van het eerste, en voor ons weer een goed moment om wakker te worden en zorgen dat we weer sterk aan de competitie gaan beginnen.

Ik wil nog wel vermelden dat er een goeie groep bij het eerste staat, ik heb al wat spelers vermeld, zo zag ik ook dat Marc Jeroen en Siem stevig op de deur kloppen bij het eerste om de komende jaren in de basis te staan. En je hebt de nog wat oudere spelers als Frank, Pieter en Michiel die rust en kalmte uit stralen. Ik wil jullie veel succes wensen in de 2de seizoenshelft! en de mannen van het tweede we gaan er gewoon weer lekker met zijn allen tegen aan in de 2de seizoenshelft, en we gaan proberen zo hoog mogelijk te eindigen, maar vooral plezier te hebben, dan komt de rest van zelf! Tot in de 2de seizoenshelft iedereen!

Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie


Startpagina
Naar boven
Vorige
Volgende Mail de redactie