2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 53

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Het was een rommelige aanloop naar de wedstrijd tegen onze Zeeuws-Vlaamse vrienden uit Graauw. Doordeweeks al het verplaatsen van het aanvangstijdstip, het keeperstenue van Siep hing nog aan de waslijn bij de familie Tolhoek, JO14 was bij ons op zoek naar een paar keepershandschoenen, de stift van het whiteboard was leeg en ik was vergeten de ballen klaar te leggen en de bidons te vullen. Laten we het maar op het gemis van onze klussende Gerjan steken ondanks zijn waardige vervanger Sander. Of het kwam dat ik te lang heb staan ouwehoeren........ :-)
Aan het begin van het seizoen 18 spelers. Raul is gestopt dus nog 17 over. Luca had zich vrijdag afgemeld met een blessure. Finn kwam niet opdagen; later bleek hij ziek te zijn en zich vergeten had af te melden. Dus nog maar 4 wissels op de bank. Hans, Sven Jimi en Kian begonnen op de bank. Tenminste zo stond het op papier. Toen ik terug kwam van mijn sprint om het scorebord te activeren bleek Sven Verschueren in de w-up door zijn enkel te zijn gegaan en had geruild met Kian.

Afijn nu de wedstrijd: Graauw begon scherper aan de wedstrijd dan ons. Ze zaten kort in de duels en speelden de bal wel naar de goede kleur in tegenstelling tot ons. Siep behoedde ons met zijn rechterhand van een achterstand toen een speler over rechts doorkwam en in de lange hoek probeerde te scoren. Na zo'n 15 minuten gaf Krijn aan last te hebben van zijn lies. Sven kwam voor hem in de plaats. En dus nog 3 fitte wissels over. Pas in de 29e minuut kregen we onze 1e echte kans. Jimi ging goed door over links, maar misschien net iets te ver naar buiten, waardoor hij in de korte hoek in het zijnet schoot. Verder was de wedstrijd wel aardig in evenwicht. Vlak voor rust kreeg Graauw een corner. Een van de inlopende spelers nam de bal op zijn pantoffel en volleerde knap binnen: 0-1. Een tegenvaller zo vlak voor rust, maar er waren nog een paar minuten over. We zochten na de aftrap dan ook direct de aanval. Sven kreeg de bal op links, maakte een actie en werd geblokt toen hij wilde schieten. Corner. Sven nam hem en de bal ging richting Ivar die het duel aanging met zijn tegenstander en de bal belandde in de verre hoek bij de 2e paal: 1-1. In de rust gaf Ivar eerlijk toe dat het een eigen doelpunt was, maar die tellen ook.

In de rust aangegeven dat het allemaal wat zuiverder moest, want er was te veel balverlies en dat kost kracht. En nog even puzzelen over de opstelling ook rekening houdend met evenredig aantal minuten spelen tussen de spelers onderling. Kian ging in de spits en Ivar achterin naast Nick. Stijn kwam als een van de 2 controleurs het veld in. We begonnen sterk aan de 2e helft wat al snel resulteerde in een terecht afgekeurde goal van Jelle die de keeper in de 5-meter teveel hinderde na een corner van Jimi. Jimi nam daarna nog een goede corner die ook nog een kopkans van Nick opleverde, maar net over ging.
Aan de andere kant kreeg Graauw een vrije trap die bovenop de lat belandde, waar Siep overigens wel stijlvol vliegend in de buurt zat.  In de 64e minuut was het wel raak. Wederom een corner voor ons en Stijn kon uit de kluts in 2e instantie hoog in de goal binnen schieten: 2-1. Kort daarna kreeg hij nog een grote kans, maar deze schoot hij over. Helaas moest Sven Verschueren de strijd staken; weer ging hij door zijn enkel, maar nu kon hij echt niet meer verder. Koen verving hem op de linksbackpositie. Telt u nog mee? inderdaad: nog 2 fitte wissels.
Het overwicht van ons was wel aanwezig, maar we speelden het niet goed uit. In de 70e minuut een vrije trap op zo'n 20 meter van de goal, iets links van de as. Trainer en aanvoerder hadden het er thuis nog over gehad, waarom Sven de vrije trap niet wat vaker opeist. Dit keer luisterde hij weer eens: met een prachtige krul plaatste hij de bal buiten bereik in de verre hoek: 3-1.

Wedstrijd beslist, mede dankzij onze verdediging (Julian, Damian, Nick en Koen) die in de laatste fase nauwelijks kansen weg gaf. Siep moest zich nog wel een keer flink strekken om met 2 handen een schot onderin de hoek weg te tikken. Ook nog wat uitbraken van onze kant, waarbij de laatste voor Jimi die van rechts naar binnen kneep en met links wat moois in gedachten had, maar zijn schot werd geblokt. Einde wedstrijd.

Een goede 2e helft waar we mee verder kunnen. Volgende week een late wedstrijd in Kloosterzande om 14.30 uur. Eens kijken of we het een goed vervolg kunnen geven en hoeveel fitte spelers we dan nog hebben.