2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 53

Emmastraat 17 a
4587EO
KLOOSTERZANDE
tel. 0114-681800

Een wedstrijd in Kloosterzande, bij VV Hontenisse, tegen SJO HSVC'20; de jeugdafdeling van diverse omliggende clubs.Een accommodatie met 2 mooie velden waarvan 1 kunstgras waar wij op speelden, maar ook met oude vergane glorie kleedkamers. In alle opzichten een beetje vreemde gewaarwording dus. Met die omstandigheden moet je het doen; de tegenstander van vandaag leek het in de warming up al niet zo serieus te nemen dus onze jongens erop gewezen zich daar niet te veel door te laten afleiden.
Krijn, Finn en Sven Verschueren waren geblesseerd/afwezig. Siep had zijn vinger gekneusd, maar kon wel spelen. Luca nam zijn plek onder de lat over. Kian, Siep en Damian begonnen op de bank.

De 1e helft was volledig voor ons. We speelden de bal lekker rond, wel iets te traag, maar de tegenstander kwam er niet aan te pas. Onze eindpass was echter niet altijd even zuiver, waardoor we niet heel veel 100% kansen kregen. De 1e grote kans kwam door een foute terugspeelbal. Gelegenheidspits Stijn reageerde goed, maar raakte de paal. In de 14e minuut een combinatie tussen Jelle, Sven en Hans, waarbij de laatste hoog over schoot. In de 21e minuut een aanval opgebouwd via Ivar (linksback) die de bal meegaf op de lopende Hans. Zijn eerste actie smoorde op de achterlijn, maar vanuit de herkansing hield hij het overzicht en legde de bal terug op Stijn die vanaf zo'n 12 meter beheerst de hoek op zocht en scoorde: 0-1. Dat leek het startsein voor een doelpuntrijke wedstrijd. Siep was op zijn oude spits positie ingevallen en kreeg na aan opgebouwde aanval die bij hemzelf begon via Jimi en Timo een kans met een halve omhaal. Helaas ging deze over. Hans testte de keeper nogmaals van afstand, maar de bal kon worden overgetikt door de keeper. HSVC kwam eigenlijk alleen op onze helft als we zelf de bal verloren. De circa 3 afstandschoten en 1 corner brachten Luca niet van de wijs. 6 minuten voor rust een prachtige lange bal van Timo op Jelle die vanaf links de bal voorgaf op de inkomende en vallende Siep, wiens bal weer geen doel trof. Een speler van HSVC trapte vlak voor rust de energieke Hans bewust na, wat werd begeleid met een vervelend gelach/gejuich vanuit de dugout. Helaas liet de scheidsrechter dit behoudens een vrije trap onbestraft. Ruststand 0-1.

In de rust benadrukt dat het op zich goed ging, maar dat de handelingssnelheid een tandje omhoog moest om ze echt helemaal weg te spelen en betere open kansen te krijgen. En dat we scherp moesten blijven om ze geen hoop te geven door een aansluitingstreffer te laten scoren.

We mochten aftrappen voor de 2e helft en toen ging het hopeloos mis. De bal ging helemaal terug naar Nick die vervolgens de bal in de voeten van de spits plaatste. Die bedacht zich geen moment en schoot van buiten de 16 op goal met een hoge bal die Luca te machtig was: 1-1. Wat een tegenvaller als je de mannen hier nog zo op wijst.
We waren helemaal van de leg, want de aftrap daarna ging het weer bijna mis. Het leek wel of er iets bij ons in de thee had gezeten, wat niet bevorderlijk was voor ons spel. De tegenstander had ook iets in hun thee gekregen, want die maakten opeens driehoekjes door ons middenveld heen alsof ze er niet stonden. Na een paar minuten was het weer hetzelfde beeld als de 1e helft waarbij wij op hun helft speelden. Siep kreeg de bal van Jelle op rand 16 ingespeeld, maakte een een-twee met Stijn, waardoor hij vrij voor de keeper kwam. Misschien was het te lang geleden voor Siep, maar voorheen waren dit doelpunten geweest. Nu raakte hij de voet van de keeper. Even later een corner nu genomen door Jelle, want die van Sven waren brandhout. Nick schampte de bal met zijn hoofd, maar wel naast de goal.
Dan een onoplettendheid in de verdediging in de 65e minuut; een lange bal verkeerd ingeschat door ons, maar niet door de spits die alleen voor Luca beheerst bleef. De vingertoppen van Luca waren onvoldoende om de bal van richting te veranderen: 2-1.

En wat we hierna ook probeerden we kwamen er bijna niet meer doorheen. Vanaf de gelijkmaker werd er al tijd gerekt door HSVC wat al aangeeft dat die jongens al blij waren met een punt, laat staan 3. Hans, Timo en Sven stoomden nog regelmatig door, maar vaak ook tot over de achterlijn alsof we niet wisten dat een bal op het kunstgras doorrolt. Siep leek nog een keer te gaan scoren, maar de lange laatste man schoof zijn been op tijd uit. Sven werd op links nog weggestuurd door Timo, kwam in de 16, kapte naar links en schoot de bal voorlangs. Nog wat stevige overtredingen, waardoor we ook nog 2 vrije trappen kregen bij de 16 meter. Waar Sven vorige week nog liet zien hoe je een vrije trap neemt, waren deze niet goed genoeg om de keeper te verschalken. De scheidsrechter liet terecht nog 5 minuten doorspelen, maar ook dat was niet genoeg voor ons. In een scrimmage schoten Jimi en Stijn nog richting de goal, maar de vele benen blokkeerden de weg.

Verliezen is echt niet erg, maar de manier waarop we dit weggeven, met alle waarschuwingen, vooraf en in de rust, en tegen met alle respect gesproken een jong bierelftal is beschamend. De trainers waren dan ook not-amused en hebben de muziekbox maar eens even buiten gezet, zodat er gepraat kon worden over wat hier nu mis is gegaan. Hopelijk eenmalig, want anders gaan we niet veel klaarmaken in de 2e klasse ben ik bang. Volgende week thuis de kans om revanche te nemen tegen Terneuzen.