2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 53

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

De 1e wedstrijd van het nieuwe JO19 team: JO17 + 3 spelers van oud JO19 te weten Hans, Krijn en Sven Verschueren. Raul heeft aangegeven per direct te willen stoppen, omdat voetbal toch niet helemaal zijn sport meer was. Jammer maar zijn goed recht uiteraard. Wij wensen hem veel succes met wat hij nog gaat doen. Finn was vandaag niet aanwezig en daarom hadden we 'maar' 16 man.......Tja dat wordt het wekelijkse puzzelstuk dit seizoen. We hebben al een afspraak gemaakt met de senioren, als zij straks ook gaan spelen, om wekelijks 3 a 4 spelers af te staan, die dan niet met ons meedoen, zodat we dan maar 2 of 3 wissels hebben. Zo krijgt iedereen toch voldoende speeltijd zeker als iedereen fit blijft.

Vandaag kwam Clinge op bezoek; voor de meeste van ons een onbekende ploeg. We moesten eerst maar eens aan elkaar gaan wennen en kijken of de nieuwe speelstijl met 2 controleurs en de punt naar voren bij ons past. De eerste 5 wissels waren Timo, Damian, Ivar, Jelle, en Sven Verschueren. Siep stond weer vertrouwd onder de lat. En onze nu officiele VVA lid Luca in de spits. Sander was vandaag de vlagger.

Het begin was typerend voor de hele wedstrijd, want beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. Er werden afwisselend duels gewonnen en ballen verspeeld, waardoor er in de eerste minuten nog geen grote kansen waren. Uit een corner van Sven was Stijn dichtbij, maar zijn kopbal ging naast. In de 11e minuut veroverde Hans de bal op het middenveld en stoomde door naar de 16. Helaas schoot hij alleen voor de keeper al vallend/glijdend naast de goal. Dat was met recht de grootste kans tot dan toe. Even later weer een herhaling van de corner van Sven en een gemiste kopbal van Stijn. In de 15e minuut kreeg Clinge een grote kans uit de kluts, maar de bal rolde naast. We schrijven vervolgens de 28e minuut, na het 5 man sterke wisselblok, waarin Koen goed doordrukt en een aanval opzet via rechts over Stijn wiens voorzet bij Damian beland, maar zijn schot werd geblokt. Een Jelle-Damian-Krijn combinatie kwam voor de voeten van Timo, maar zijn schot ging naast. Een voorzet van Jelle richting Stijn die in duel met de keeper weer net niet koppend kon scoren. Het lijkt dat ik in herhaling val, maar Koen, die goed speelde, kwam weer voor zijn vent, zocht weer de ruimte bij Stijn die nu teruglegt op Krijn, maar zijn schot werd gekraakt. Ik moet er wel bij zeggen dat Clinge af en toe ook gevaarlijk doorkwam, maar in mijn ogen iets minder grote kansen had dan ons.

In de 40e minuut een flits en een donder, want zulk weer was het. Peter besloot verstandig om de kleedkamer op te zoeken voor de thee en de 5 minuten later aan de 2e helft te plakken. Helaas klaarde het in de rust niet snel op en hebben we in onderling overleg met de Clinge besloten om ook de 2e helft 40 minuten te spelen.

Daarin viel veel regen, maar weinig kansen en doelpunten. In de 48e minuut een kans van Timo over links en wonderwel schoot hij ook met links, maar in het zijnet. Bij een ingooi van onszelf aan onze linkerkant letten we niet goed op en leden balverlies. De voorzet werd verlengd en belandde bij de 2e paal in het net: 0-1
We rechtten onze rug nogmaals om toch een verdiend gelijkspel binnen te halen. Echter werd er te veel getwijfeld en gepingeld in de 16 meter, waar het heel druk was met spelers. Pas in de slotfase werd er door Jimi, Hans en Sven op advies van de trainers eens van afstand geschoten. Zonder succes, maar wel met overtuiging.

Zo eindigde de eerste pot een beetje in mineur, want de boys wilden heel graag winnen en dat was wel te zien. Voor de eerste pot en met zoveel wisselingen waren de trainers niet ontvreden. Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering, maar dat is maar goed ook.