2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 53

Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na de onnodige nederlaag van vorige week hebben de boys goed getraind om het zure gevoel vandaag weg te kunnen spoelen. Terneuzen kwam op bezoek en die hadden nog geen wedstrijd gespeeld dus we konden hun sterkte niet inschatten. Met zo'n grote groep gaat er altijd wel wat mis: Hans was zijn sokken vergeten en Koen dacht dat hij alleen smiddags met de ouwe garde mee moest doen. Gelukkig konden we hem snel bereiken en was hij nog op tijd voor de match.  Finn was afwezig, Krijn geblesseerd en Damian ziek dus hadden we nog 3 wissels. Hans, Luca en Julian begonnen op de bank. Siep weer onder de lat en Ivar in de spits.

De eerste 40 minuten waren een genot voor de trainers om naar te kijken. Stefan vergat notities te maken en Gerjan vergat dat hij aan het vlaggen was. Bal verplaatsingen van links naar rechts en andersom, steekpasjes, aannemen-spelen, hoge energie, coaching alles was aanwezig. Nee natuurlijk ging niet alles goed, maar veel wel en de intenties waren er. In het eerste kwartier waren we overheersend met mooie aanvallen via Jimi en Jelle over de flanken en door het midden via Stijn, Sven en Ivar. Het leverde een aantal gevaarlijke momenten op, maar geen doelpunten. Daarna kwam Terneuzen iets beter in hun spel wat vooral bestond uit een lange bal op de behendige snelle spitsen. Nick greep 2x goed en op tijd in, voordat ze de 16 in konden en Siep moest 1x gestrekt om een doelpunt te voorkomen. Ons goede spel leverde een aantal schietkansen op voor Sven, maar die wist met links en rechts de goal niet te vinden. In de 25e minuut stoomde Hans op, maar verloor de bal in de 16. Zijn tegenstander verloor echter de bal aan Sven die de weer opgekrabbelde Hans bediende en vrij voor de keeper zette. De Terneuzense keeper kwam goed uit en tikte de bal naast. Uit de corner die volgde kopte Luca de bal naast. Ondanks het goede spel duurde het tot de 35e minuut dat we scoorden. Hans veroverde de bal op eigen helft, speelde Stijn aan en die gaf een steekbal op de lopende Luca die via de keeper de 1-0 maakte. Eindelijk had hij zijn doelpuntje binnen; de 1e van zijn doelstelling van 16 stuks!
Kort daarna een kenmerkende actie van Hans die vanaf de middellijn opstoomde. Door een goede loopactie van Luca, moest de verdediger kiezen en hij koos ervoor om Luca te volgen, wat de deur opende voor Hans. Nu maakte hij het wel af: 2-0. Dik en dik verdiend.
De gasten begonnen wat te mekkeren en dat resulteerde in een klein opstootje tussen Kian en zijn tegenstander. Of dit de oorzaak was van een mindere periode tot aan de rust zullen we nooit exact weten, maar hierna was onze verdediging even de weg kwijt. Julian kon zijn snelle vent niet volgen en Nick greep maar half in waardoor de spits de kans kreeg om Siep te passeren en dat lukte: 2-1. Dan in de laatste minuut voor rust liepen (ik citeer Timo vanaf de bank) te 'klootviolen', waardoor de spits de lachende 3e was en Siep weer kansloos liet: 2-2 en direct rust.

In de rust de positieve punten benadrukt en aangegeven dat als we dat weer op kunnen pakken dat de 3 punten zeker hier zouden blijven.
Toch waren de eerste 10 minuten na rust voor Terneuzen. Het vele balbezit resulteerde echter niet in grote kansen, omdat onze verdedigers Julian, Ivar, Nick en Sven Verschueren op tijd de aanvallen konden afbreken. Na die periode kwamen we weer iets beter in ons spel, niet zo goed als in de 1e helft, maar we kregen weer grip op de wedstrijd. Zo rond de 60e minuut wilde Terneuzen opbouwen net buiten de 16, maar ze hadden Sven over het hoofd gezien. Hij veroverde  de bal wijkte uit naar links en gaf een voorzet richting de 5 meter. Daar gleed de attente Luca de bal de verre hoek in: 3-2 en de 2e voor Luca. Niet veel later opnieuw een actie van Sven en wederom bereikte hij Luca die zijn 3e van de middag dacht te maken, maar omdat hij fier van trots met zijn borst vooruit liep stond hij volgens de vlagger met zijn borst buitenspel.
Hans ging ook op avontuur en werd onrechtmatig ten val gebracht in de 16 dus terechte penalty. Hans ging zelf achter de bal staan, maar de scheidsrechter had de bal neergelegd. Deze had gefloten en toen dacht Hans ik leg de bal nog even goed. Feitelijk misschien wel een handsbal, maar de scheidsrechter besloot Hans de penalty gewoon te laten nemen en hij scoorde: 4-2.
Een beetje begrijpelijk was de frustratie van Terneuzen dan ook wel, maar ze lieten zich daarna wel een paar keer gaan in natrappende overtredingen. Wij konden ons gelukkig redelijk beheersen. Peter moest nog wel een gele kaart trekken en dus een 10 minuten straf uitdelen.  Ivar zette met een mooie bal Sven alleen voor de keeper en die tikte met de buitenkant van zijn rechterschoen de bal langs de keeper: 5-2. Dat was echt de nekslag en toen vielen de gaten in de verdediging. Sven werd gevonden door Timo waardoor Sven alleen op de keeper afging. Hij probeerde er langs te gaan, maar de goede keeper liet dat niet gebeuren. Vanuit de kluts kwam de bal wel voor de voeten van de meegelopen Stijn die geen moeite had om te scoren: 6-2.
De mee opgekomen Kian, dit keer als linksbuiten, kreeg nog een goede kans, maar zijn schot was niet geplaatst genoeg. Daarna toch nog een tegenaanval van de 10 man van Terneuzen door het midden. Alleen voor Siep maakte de spits geen fout. Siep bleef nog even liggen met pijn aan zijn rug, maar kon gewoon verder.  De scherpte was er bij ons wel wat vanaf. We kregen nog een corner tegen, de keeper van Terneuzen mocht mee van zijn trainer. De afvallende bal was echter voor ons en Kian mocht aanleggen voor een afstandsschot op de lege goal. Zijn schot draaide echter te veel naar rechts, waardoor deze naast ging. Gerjan zei dat hij nog wel met hem zou gaan oefenen......

Einde wedstrijd. Zeer tevreden over het vertoonde spel. Enige minpuntje is dat we onszelf niet sneller belonen met meer doelpunten. Volgende week Kruiningen uit; alweer de laatste wedstrijd van deze bekerronde.