M.H. Boassonlaan 6
4333MH
MIDDELBURG
tel. 0118-628774

Afgelopen zaterdag verloor VV Arendskerke met 2-1 bij Zeelandia Middelburg. Een wedstrijd met een matig niveau waar geknokt werd op een slecht te bespelen veld. Zeelandia was die middag de meest gelukkige en pakte daarmee de 3 punten. Daarmee staat het nu 4e met 26 punten. VVA staat 7e met 22 punten.

Scheidsrechter Struik fluit om 14.30 voor de aftrap. Direct is VVA gevaarlijk met Michel over de linker kant. Hij lijkt er langs, maar wordt neergehaald door een verdediger van Zeelandia. Een vrije trap, maar geen geel. De toon van de wedstrijd lijkt door de scheidsrechter gezet. Dat was ook zo, de scheidsrechter zou in deze wedstrijd voornamelijk de hoofdrol spelen. In de eerste helft werden er geen kaarten gegeven, in de 2e helft juist veel en lag het spel voortdurend stil. Een wedstrijd met weinig kansen, de strijd op het middenveld en veel verloren spelminuten.

Nadat VVA de vrije trap, gekregen na de overtreding op Michel, niet wist te scoren, was het in de 8e minuut aan de andere kant wel raak. Een vrijstaande speler in de 16 van VVA schiet op goal en het lukt Eljo niet om de bal klemvast te pakken. De rebound wordt ingeschoten. 1-0.

Tot de rust wordt er niet meer gescoord. VVA wordt gevaarlijk via een aantal corners en Zeelandia weet zich een paar keer gevaarlijk tot bij de 16 te voetballen. Grote kansen zijn er niet.

Na rust lijkt er bij VVA wat meer overtuiging in te zitten en wordt het wat beter aan de bal. Jasper is ingevallen. Helaas valt in de 54e minuut de 2-0 nadat VVA de bal verliest en Jeroen de voorzet niet weet weg te werken. Kees laat ook Dennis invallen. En in de 59e minuut is Dennis gelijk succesvol met een aanval over de linker kant waarna hij binnen schiet. 2-1.

Na de aansluitingstreffer wordt Zeelandia zenuwachtig en VVA dringt aan. Zeker in deze fase ligt het spel veelvuldig stil en dit zorgt ervoor dat het tempo uit de wedstrijd gehaald wordt. Het lukt VVA niet om verder dan dreigend nog de gelijkmaker te forceren. Daarmee blijft het 2-1.

Aankomende zaterdag 4 februari staat de thuiswedstrijd tegen Patrijzen op het programma. Eerder wist VVA te winnen bij Patrijzen, maar zij hebben daarna uitstekend gespeeld en staan op de 3e plaats met 28 punten uit 14 wedstrijden. We mogen dus weer een mooie en spannende wedstrijd verwachten!