Korenweg 5 B
4456RT
LEWEDORP
tel. 0113-613286

Afgelopen zaterdag maakte Michel in de 86e minuut de winnende 1-2 in de uitwedstrijd bij Lewedorpse Boys. Een bijzondere wedstrijd, waarbij het beide partijen niet lukte om een goede wedstrijd op de matige mat neer te leggen. Daarnaast speelde de wind een rol.

Toch mogen we het niet alleen op het veld en de wind steken. Het kan en moet beter bij VVA om een goede 3e periode binnen te zetten. Een compact LeBo zette goed druk bij balbezit VVA en daar had het moeite mee. In balbezit probeerde LeBo met een snelle counter toe te slaan. In de eerste helft speelde VVA met de wind tegen en wist het naast een paar schoten van afstand en een gevaarlijke voorzet van Nando weinig te creëren. Op haar beurt werd Lebo niet gevaarlijk.

In de 2e helft ging VVA met de wind mee voetballen, maar dat resulteerde nog niet in gevaarlijke mogelijkheden. Het spel gaat over en weer, de bal is voornamelijk op het middenveld. Normaal zou je denken dat de ploeg die het eerst gaat scoren, de wedstrijd ook gaat winnen. In de 66e minuut scoort Jeroen, maar hij doet dat in eigen goal: 1-0. Een counter van LeBo resulteert in een bal die tijdig door Jeroen lijkt weggeschoten te worden, maar de verdediger jast hem in eigen goal. Gelukkig voor VVA, het kan nog gekker. 3 minuten na de goal van LeBo schiet Dominic de bal vanaf de middenlijn vooruit en wordt deze door de keeper van LeBo gemist. De bal vliegt zo de goal in: 1-1.

Na de 1-1 gaan beide ploegen alsnog voor de overwinning en VVA is daarbij de gelukkigste. De bal  valt na een scrimmage voor de goal van Lewedorp voor de voeten van Michel die hem in kan schieten. 1-2, 86e minuut.

Door de late overwinning blijft VVA 7e met 28 punten en zet het LeBo op 10 punten achterstand. De Noormannen staat nu 8e met 20 punten. Met deze zwaarbevochten overwinning begint VVA de 3e periode met 3 punten en kan het aanstaande zaterdag 25 maart aan de bak: thuis tegen koploper Serooskerke.