Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Afgelopen zaterdag liet VV Arendskerke weinig heel van VV Zaamslag. Nadat VVA eerder in de poulefase van de beker nog met 4-2 won, werd het nu 7-1. Een uitslag die nog hoger uit had kunnen vallen.

Nadat pupil van de week Pim het eerste doelpunt van de middag had gemaakt, floot scheidsrechter Duzdusen om 14.30 voor de aftrap van de competitiewedstrijd in speelronde 7. Direct vanaf de aftrap waren het de bezoekers die de verdedigende stellingen innamen met de spitsen op de middellijn. Geen druk op de bal, het initiatief aan VVA. Waar Zaamslag het dus vooral op de counter zou gaan proberen deze middag, wilde Arendskerke voetballen. VVA moest ook wat laten zien na matig spel en puntverlies bij Serooskerke in de vorige wedstrijd.

VVA spelend in een 4-3-3 formatie wist al snel kansen te creëren. En in de 6e minuut was het dan ook al raak via Michel die in de 16 de 1-0 binnen kon werken. Na de goal veranderde het spelbeeld niet, Zaamslag steeds snel de bal kwijt, Arendskerke aan de bal. Het feit dat de 2-0 via Dennis pas in de 34e minuut viel was niet te wijten aan het verdedigen van Zaamslag, maar vooral aan gemis van scherpte aan de kant van VVA. Vooral Michel liet het een paar keer na om een panklare bal binnen te werken.

Na de 2-0 was het wel Michel die met een goede actie een penalty versierde die door Jasper binnen geschoten werd (3-0 37’). En daarna een prachtige lange pass van Joep en een knappe assist van Michel waardoor Dennis op slag van rust de 4-0 kon maken. 4-0 bij rust, zeker niet geflatteerd.

Na rust ging VVA door waar het gebleven was. In de 47e en 52e minuut maakt Dennis zijn 3e en 4e van de middag en brengt de stand op 6-0. In de 60e minuut hakt Tom de bal naar Michel in de 16 en staat de 7-0 op het bord. Het lijkt voor Zaamslag, dat in de rust flink gewisseld heeft, een hele nare middag te worden. Uiteindelijk wordt het voor Zaamslag qua score niet veel erger meer. VVA heeft namelijk haar laatste goal van de middag al gemaakt, mede door toedoen van de scheidsrechter. In de 66e minuut komt Zaamslag in de 16 en wordt er naast goal geschoten. Nadat de aanvaller de bal geschoten heeft wordt deze door een te laat komende en uitglijdende keeper Tom geraakt. Direct rood en een penalty geeft de scheids aan. Een veel te zware straf, daar was iedereen het na de wedstrijd wel over eens.

Neemt niet weg dat Post namens Zaamslag de 7-1 maakte uit de penalty, welke helaas voor VVA, geen prooi was voor de ingevallen Siep. In de 20 minuten daarna gebeurde er niet zoveel meer, VVA vond het wel goed en Zaamslag kon met een man meer ook weinig creëren. Nog één maal moest Siep knap redding brengen op een schot van Zaamslag.

Zo eindigde een vooral mooie middag voor VVA met een klinkende 7-1 overwinning. De volgende wedstrijd is zaterdag 19 november uit bij Nieuwdorp.