Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Het bleef lang spannend maar uiteindelijk was het Dennis die VVA langs GPC schoot in de 89e minuut. Uiteindelijk een verdiende winning voor de blauw-witten, maar er gebeurde veel deze middag op het sportpark van Arendskerke.

Nadat pupil van de week Ferre de eerste goal van de middag gemaakt had, werd er om 14.30 afgetrapt tussen VVA en GPC. Het duel werd gefloten door scheidsrechter P.J. de Meyer. De scheidsrechter had zijn kaarten meegenomen, hij zou die middag maar liefst 9 gele kaarten uitdelen. 6 voor VVA en 3 voor GPC. Een harde, maar over het algemeen faire wedstrijd.

Dat beide ploegen de punten hard nodig hebben wordt vanaf het begin direct duidelijk. In balbezit gaan beide ploegen op zoek naar de goal. Dat leidt in de eerste helft tot veel gevaarlijke momenten, voor beide goals. GPC, een technisch vaardige ploeg, weet in de eerste helft het beste spel te laten zien. Arendskerke heeft het moeilijk. In de 11e minuut combineert GPC naar de goal van Eljo en kan Anwar Zghoudi de 0-1 binnen schieten. Nog geen minuut later krijgt VVA aan de andere kant een corner. Tom plaatst deze op het hoofd van Michel die knap binnen kopt. 1-1!

Vier minuten later schiet Michel ook de 2-1 binnen, wederom op aangeven van Tom. Een lange pass op de lopende Michel wordt door de spits handig langs de keeper in de goal geschoten. Zo draait VVA de achterstand snel om in een voorsprong. GPC is maar kort van de wijs gebracht want gaat daarna gewoon door met voetballen en komt een aantal keer gevaarlijk voor de goal van VVA. In de 29e minuut denkt Eljo een bal te stoppen in zijn doelgebied, maar hij raakt met zijn been de aanvaller: penalty. Gelukkig voor VVA weet Eljo deze penalty klemvast te stoppen en blijft het 2-1.

Vier minuten later krijgt VVA de gelijkmaker alsnog om de oren. De vrijgespeelde Quincy Koorndijk weet vanaf de rand 16 de bal langs Eljo te schieten. Een verdiende gelijkmaker van een prima spelend GPC. Arendskerke staat matig te verdedigen. Naast de gelijkmaker krijgt VVA ook de blessures van Michel en Tom te verwerken, de mannen van de assists en goals. Dominic en Nando vallen voor hen in, Jay schuift door naar de spitspositie. Tot de rust wordt er niet meer gescoord.

Na rust gaat vooral VVA op zoek naar een doelpunt. Het grijpt GPC veel meer dan in de eerste helft bij de strot en laat niet los. VVA geeft de voetballers van GPC veel minder ruimte en daardoor speelt GPC veel de lange bal welke vaak niet aankomt. VVA heeft op deze manier veel de bal, maar komt niet tot veel uitgespeelde doelkansen. Dennis, Jay en Jari komen vaak in de buurt van de goal, met een groot aantal corners als gevolg. Helaas voor VVA leveren deze geen goal op.

Pas in de 89e minuut valt de verdiende en bevrijdende 3-2 van Dennis op aangeven van Nando. Nando en Dominic vielen deze vanmiddag heel goed in en droegen op deze manier bij aan een mooie teamprestatie. Ook Hans Drost kon zijn debuut maken. Al met al een mooie middag voor VVA en 3 belangrijke punten.

Aankomende zaterdag gaat Arendskerke op bezoek bij De Noormannen. Zij verloren nipt met 1-0 bij Dauwendaele dus dat beloofd ook een spannende pot te worden in Westkapelle.