Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Lange tijd leek het er niet op, maar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd maakte Jay de 2-2 waardoor de derby tegen Luctor Heinkenszand in 2-2 eindigde.

Nadat scheidsrechter Coskan alle administratieve zaken op orde had én alvast zijn eerste gele kaart aan trainer Siereveld had uitgereikt, kon de wedstrijd na half 3 beginnen. Deze middag had dus al een bijzondere start en die status zou de hele middag van toepassing zijn.

Al na 8 minuten legde Coskan de wedstrijd stil en riep hij de aanvoerders bij elkaar. Wegens een blessure kon hij de wedstrijd niet voortzetten. Erg vervelend voor de scheidsrechter zelf, daarnaast zagen vele aanwezigen de bui al hangen. Gelukkig was Jo-Annes de Bat beschikbaar en bereid om in te vallen waardoor de wedstrijd om 15.30 weer hervat kon worden. Jo-Annes, erg bedankt!

Na de herstart begint Luctor beter dan Arendskerke en is het de betere aan de bal. Veel gevaarlijke kansen worden er niet gecreëerd. In de 32e minuut is het Van Iersel die een lange bal van de zijkant knap inkopt. De sterke Van Iersel is door de verdedigers van VVA lastig van de bal te houden. Helaas moet Dennis het veld verlaten met een blessure en hij wordt vervangen door Jari.

Ondanks dat Luctor veel aan de bal is, drukken ze niet door naar de 0-2. Het lukt Arendskerke ook niet om kansen te creëren. De strijd wordt voornamelijk op het middenveld gevoerd. Jasper is nog gevaarlijk met een vrije trap, maar tot de rust wordt er niet meer gescoord.

Na rust probeert VVA meer het initiatief te pakken, maar dit wordt eenvoudig afgeslagen door Luctor dat ook nu de betere is. Wederom krijgt Jasper een vrije trap te nemen in een mooie positie, maar de bal gaat er niet in. In de 54e minuut wordt Schouw namens Luctor gevaarlijk aan de linkerkant en schiet hij binnen nadat hij Siem en Jeroen achter zich heeft gelaten. 0-2 voor Luctor en VVA heeft nog weinig gecreëerd. Het lijkt een kansloze middag te worden.

Kees kiest voor een meer offensieve speelwijze en brengt Tom en Joep in het veld voor Marijn en Dominic. De wedstrijd is in de 2e helft ook harder geworden, maar de scheidsrechter heeft het goed onder controle, zonder met kaarten te strooien. Met de 0-2 stand komt VVA meer aan de bal, maar het duurt tot de 81e minuut voordat Jasper een goede voorzet op knappe wijze binnen weet te koppen. 1-2, het is weer spannend.

Met nog een 10 minuten te spelen komen Nando en Hans erin voor Jeroen en Siem en gaat Hans in de spits lopen. VVA zet alles op alles voor de gelijkmaker. Luctor leunt op haar beurt achterover. Dit lijkt lange tijd te werken. VVA krijgt een aantal corners maar dit levert verder dan een kopbal op de lat, weinig gevaar op. Tot in de laatste minuut: weer een corner voor VVA waarbij Eljo mee naar voren gaat. De bal wordt afgeslagen en Marc schiet de bal op goal. Dit schot lijkt naast te gaan, maar Jay raakt hem met zijn hak en scoort daarmee de 2-2.

Uiteindelijk weet VVA het niet maken van de 0-3 en het achteruit leunen van Luctor af te straffen met de late gelijkmaker. Voor Luctor zijn de druiven zuur nu zij op 9 punten achterstand van de koploper komt. Met het gelijkspel mag VVA zich de morele winnaar van deze bijzondere middag noemen. VVA staat hierdoor met de winterstop 7e met 2 punten achterstand op VC Vlissingen en nog steeds 3 punten achter op nummer 5 Luctor.

Zaterdag 17 december om 12.00 uur staat nog de bekerwedstrijd in Tholen tegen de Tholense Boys op het programma.