Noordeinde 5
4481BJ
KLOETINGE
tel. 0113-213173

Na 3 weken geen eigen wedstrijden, maar wel ervaring opgedaan bij de senioren, mochten we beginnen aan de competitiefase. De bekerfase hebben we als nummer 2 afgesloten, waarbij we maar al te goed weten waar we de winst hebben laten liggen. Tijdens 1 van de trainingen is Sven Verschueren zwaar geblesseerd geraakt aan zijn knie dus die voetbalt voorlopig nog niet. We wensen hem een snel herstel. Damian heeft aangegeven te willen gaan werken op zaterdag en is per direct gestopt met voetballen. Jammer want hij was een zeer bruikbare kracht.
Krijn was weer hersteld en ook Finn was weer aanwezig dus met 15 man gingen we naar Kloetinge. Een team dat we al jaren kennen en de spelers onderling elkaar ook maar al te goed van school of stappen. Vorig jaar 1x verlies (4-3) en 1x (0-0) gelijk gespeeld. Op basis van de uitslagen in de bekerfase zijn ze wat mij betreft een titelkandidaat dus we konden gelijk aan de bak.

Dat bleek ook wel in de beginfase van de wedstrijd, waarin VVK de bovenliggende ploeg was. In de 2e minuut al een grote kans van de spits die makkelijk wegdraaide bij Koen, maar gelukkig voor ons langs de verkeerde kant van de paal schoot. Over en weer waren er veel lange ballen, waarbij die van VVK wel beter verwerkt werden tot een kans. Maar onze verdediging Ivar, Koen, Nick en Kian wisten vaak wel net op tijd een voetje er tussen te krijgen. Aanvallend konden we nog niet veel brengen. Alleen Stijn leek zijn directe tegenstander de baas, want die testte een paar keer de kwaliteit van Stijn zijn shirt. In de 22e minuut een vrije trap voor VVK. Een kleine muur van 3 man werd door Siep opgesteld. Zelf pakte hij de verre hoek. En met succes, want hij tikte de ingeschoten bal fraai naast. Nadat we gewisseld hadden moest er even wat geschoven worden. Ivar ging naar het centrum van de verdediging, maar de communicatie met Koen bleek nog niet helemaal op orde. Een lange bal van hun rechterkant kwam op de kop van de vrijstaande spits terecht en via een stuit belandde deze in de hoek van de goal: 1-0. Ik kan niet anders zeggen dan een terechte en verwachte tegengoal.
Onze boys moesten een extra stapje bij gaan zetten om niet tegen een grotere achterstand aan te lopen. Lang hadden ze daar niet voor nodig, want nog geen 3 minuten later was daar de gelijkmaker. Hans kreeg de bal op het middenveld en stuurde met een hoge bal Stijn weg. De bal stuiterde 1x en de uitgekomen keeper (van JO19-1) werd met een prachtige lob met dit keer buitenkant voet door Stijn gepasseerd: 1-1.
Inmiddels kunnen we Stijn toch wel onze stille kracht noemen, want heeft er al weer een aantal inliggen dit seizoen, zelfs bij de senioren. Klasse!
VVK bleef wel de bovenliggende partij, maar we leken het verdedigend wat beter onder controle te krijgen door ondersteuning van de controleurs Hans en Timo. Wel waren we aan de bal zeer slordig. Vrije ballen werden zomaar in de voeten van de tegenstander gespeeld. Al met al durfden we af en toe de tegenstander ook onder druk te zetten. Spitsen Finn en in het 2e deel Luca leverden veel arbeid hiervoor en soms ook met succes. Ruststand 1-1.

In de 2e helft een ongewijzigd beeld. VVK voetbalde beter en kwam tot aanvallen die eindigden in onze 16 meter. Kort na rust een schot van de spits die via de hand van Siep op de lat belandde. Uit de corner die volgde moest Siep met zijn voet redding brengen. Onze opbouw was in de 1e helft een paar keer misgegaan dus wij kozen nu meer voor de lange bal. Sven kon wel een paar keer doorkomen, maar dan was daar de lange laatste man nog die tot 2 maal toe met mooie slidings op de bal hem een halt toeriepen. Finn kwam nog een keer in kansrijke positie, maar zijn schot mistte kracht. VVK kwam over onze rechterkant nog een keer goed door, legde de bal terug op de 16, maar het schot ging over. Een vrije trap recht voor de goal op 20 meter leek een kansje voor ons te zijn, maar helaas schoot Sven in de muur. Het was sowieso niet echt zijn wedstrijd. Halverwege de 2e helft stak hij Jimi nog wel weg, maar die schoot met zijn linker in de verkeerde kant van het zijnet. Jimi kreeg even later nog een keer een zelfde kans, maar wachtte toen te lang en werd geblokt.
De eindfase was aangebroken. De boys weten dat ik zoveel mogelijk iedereen evenveel laat spelen, maar dat het resultaat af en toe wel voor gaat. Gelukkig zijn het geen kleine jongens meer en snappen ze dit. Bij 4 wissels moet je in mijn systeem van wisselen 2 jongens teleurstellen die 2x wisselen; vandaag waren dat Luca en Julian. Timo was voor mij samen met Siep een van de uitblinkers in verdedigend opzicht. Het is daarom dat ik hem de laatste 10 minuten toch weer terug in het veld heb gebracht. Jelle speelde wat ongelukkig en kwam eruit. Hij begreep dit wel in het teambelang. Hierdoor konden we ook weer de backposities voorzien van een rechts- (Krijn) en linkspoot (Kian).
Ondanks de druk en wat dreigende momenten waren er in de laatste fase geen grote kansen meer voor VVK en trokken we het gelijkspel over de streep. Eindstand 1-1.

Voor ons een gewonnen punt en voor VVK een duidelijk verlies. Vanuit VVK waren er in de afgelopen week al wat voetbal pesterijtjes geweest zelfs tot vlak voor de wedstrijd in de catacomben van de kleedkamers. Als je ons dik denkt te kunnen verslaan dan is een gelijkspel wel een flinke teleurstelling en daar hadden sommige spelers zichtbaar wel wat moeite mee. Een dikke pluim voor ons dus!