Magnolialaan 33
4356JE
OOSTKAPELLE
tel. 0118-582293

Op een prachtige dag konden we afreizen naar het altijd zonnige Walcheren, om specifiek te zijn Oostkapelle. Het mooie weer was geen indicatie voor een hartelijk ontvangst. Bij het beginsignaal ben ik zelf maar naar de leider/trainer toegestapt om hem een prettige wedstrijd te wensen. Insgelijks kon er nog wel vanaf.....Omdat ik dit niet als prettig ervaar moeten wij het als club maar in stand houden om onze bezoekers wel te blijven verwelkomen.

Afijn nu de wedstrijd: Finn afwezig, Sven Verschueren was er voor de support en Koen was nog een vraagteken ivm een lichte blessure. Samen met Jimi en Stijn begon hij op de bank. Het linksbenige duo Kian en Jelle weer eens gewisseld van positie dus nu stond Kian aanvallend.

Het eerste kwartier vond vooral plaats op het middenveld met over en weer veel balverlies. SVOD had wel een licht overwicht, want wij stonden op sommige momenten niet goed of naar elkaar te kijken wie nu wie oppakte. In de 15e minuut het eerste schrikmoment: een corner van SVOD valt achterin de 'box' bij de 2e paal, de kopbal kan door Julian met zijn knie van de lijn worden gehaald. Daarna weer een fase met weinig hoogtepunten. Ik noteer pas in de 26e minuut het 1e schot op goal van onze kant. Hans probeert het van afstand, maar produceert een rollertje. Opvallend is dat wij de bal niet de lucht in krijgen ook niet bij stilstaande situaties. Ivar, Timo, Sven produceren allemaal halfbakken vrije trappen en/of corners. Anderzijds stonden we wel goed te verdedigen. Nick die vorige week heel veel ballen had weggekopt, moest nu bij een counter van SVOD handelend optreden en deed dat met verve. De ietwat gezette maar goed voetballende laatste man van SVOD werd onder druk gezet door Luca, maar raakte niet in paniek en kapte hem in 1 actie tot 3x toe uit. Zijn vervolg was echter niet goed, want de bal belandde bij Hans in de middencirkel. Die stuurde met de 1e goede pass van de middag door de as van het veld Jimi weg. Met een sliding kon hij de bal langs de uitgekomen keeper krijgen, maar helaas ook langs de goal. Een Zinedine Zidane actie van Sven werd afgebroken door een overtreding die iedereen kon zien én horen, behalve door de verder goed leidende scheidsrechter. Rust: 0-0.

In de rust aangegeven dat we terug naar de basis moeten, want dit vele balverlies kost veel energie. En dat als het dan vandaag echt niet lukt dat we dan maar voor een resultaat moeten gaan. Verdedigend stond het namelijk best aardig met altijd wel een voet of been in de weg.

De 2e helft was nog maar net bezig en leverde al een kans op voor SVOD, maar de bal ging naast. Na 5 minuten deden we wat terug; een lange bal van Siep werd door spits Luca goed aangenomen en meegegeven aan Sven over links. Hij passeerde 2 man en schoot vanaf de zijkant op goal waar de keeper goed stond opgesteld. Na de wedstrijd gaf hij toe dat hij misschien beter op Jimi had kunnen afleggen die rechter voor de goal stond. Zo rond de 60e minuut leken we ietsjes beter in de wedstrijd te komen, omdat we elkaar wel konden vinden. Stijn kwam op het middenveld in balbezit en stuurde de lopende Sven weg op rechts. Die sneed naar binnen en kwam 1 op 1 met de keeper en maakte met een schuiver eindelijk weer eens een doelpunt: 0-1. Een beetje tegen de verhouding in, maar ja dat boeide niet. Heel lang konden we er niet van genieten. Timo werd volgens hem vastgehouden, maar de scheidsrechter vond van niet. Uit het balverlies kregen we een corner tegen. En uit die corner kregen we een doelpunt tegen. Een kopbal werd in de 5 meter gebracht en voor de neus van Siep binnen getikt: 1-1.

Daarna was het overleven geblazen. Heel veel corners hebben we tegen gekregen, maar SVOD kreeg het niet voor elkaar om nog een keer te scoren. Ook weer dankzij een uitblinkende Siep op de goal. Aanvallend nog 2 momenten: een vrije trap van Timo was eigenlijk weer een mispeer, maar kwam bij Sven in de voeten op de 16 meter. Uit de draai wist hij te schieten, maar de keeper redde fraai de bal uit de hoek. 2 minuten voor tijd nog een counter van ons. Hans breekt uit na een corner tegen. Passeert met zijn turbosprint 2 man, maar komt een 3e tegen op de middenlijn. Met een hakje weet hij Sven te bereiken die over links de aanval verder opzet en op weg lijkt naar een laatste kans. Een van de verdedigers van SVOD dacht hier echter anders over. Met een harde charge bracht hij Sven ten val. Hij kreeg een tijdstraf van 10 minuten, maar er was nog maar 1,5 minuut te spelen dus veel voordeel hadden we daar niet aan.

Uit de vrije trap die volgde kwam geen kans meer en zo eindigde een slechte wedstrijd in een gelijkspel. Positief gezegd: Weer niet verloren en dus weer een resultaat. Het werd beloond met oliebollen van Tim Reijnhout die gretig werden verslonden in de kleedkamer. Misschien zaterdag thuis de eerste 3 punter bijschrijven tegen VCK.