4383NE
VLISSINGEN
tel. 0118-460198

Uit naar JVOZ. De jongens vonden het best spannend. We moesten tenslotte spelen tegen gescoute jongens van de voetbalopleiding in Zeeland. Gelukkig waren we compleet, dus we gingen met Aydean, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Ryo en Steijn op pad.

Voor de wedstrijd waarschuwde de trainer voor de kwaliteiten van de tegenstander. Hij hamerde erop dat de jongens er kort op moesten zitten en het duel niet moesten schuwen. Ze mochten best wat meer fysiek gebruiken dan anders. Verder gaf hij de jongens mee dat ze gewoon lekker moesten voetballen.

Direct na de aftrap was duidelijk dat dit een behoorlijke tegenstander was. Ze hadden allemaal een goede techniek, een lekkere pass, een behoorlijk overzicht en ze konden goed vrijlopen. Maar we gaven ze ook lekker de ruimte, gingen geen duel aan en lieten het allemaal gebeuren. De jongens merkten ook dat de tegenstander brutaler was. Doorvoetballen terwijl de bal uit was, de bal indribbelen terwijl het uit voor ons was en dat soort dingen. De scheids liet het allemaal gebeuren. En wij stonden erbij en keken ernaar. Maar toen we met een 2-0 stand de rust in gingen, stonden we wel fel. Klagen over hetgeen gebeurde, de tegenstander was helemaal niet goed, maar werd geholpen door de scheids, dat soort kreten. Toen greep de trainer even in. In de rust onderling klagen over de tegenstander, de scheids en al dat soort dingen, maar zelf niet brutaal genoeg zijn om de bal te pakken als die voor ons is, het duel aan te gaan en de tegenstander soms ook eens stevig aan te pakken. Dat kan natuurlijk niet. Verliezen is niet erg, maar wel met strijd en opgeheven hoofd en niet als makke lammetjes onszelf naar de spreekwoordelijke slachtbank laten leiden. Afgesproken werd dat we dit de tweede helft anders zouden doen.

Gelukkig werd was de tweede helft in dat opzicht veel beter. Er werd strijd geleverd, de uitballen die voor ons waren eisten we ook op en we probeerden zelf ook mooie combinaties te maken. Uiteindelijk liepen we na het laatste fluitsignaal met opgeheven hoofd van het veld af. Ondanks het 6-0 verlies heeft de trainer daarvoor na de wedstrijd ook complimenten uitgedeeld.

Helemaal kansloos waren we overigens niet. In beide helften kregen we een aantal kansjes, maar helaas lukte het niet om tot een doelpunt te komen. Volgende week beter.