Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Vandaag de 1e thuiswedstrijd van de reguliere competitie. VCK uit Koudekerke was de tegenstander die 1 wedstrijd gespeeld en gewonnen had. Precies 3 jaar geleden in 2019, net voor de corona, hebben we al eens tegen VCK gespeeld, waarbij er toen een enorm verschil in lengte was, waardoor we met 5-2 verloren. Het was niet meer hetzelfde team en wij ook niet meer dus viel er vooraf weinig over het krachtverschil te zeggen. Behoudens Sven Verschueren was iedereen aanwezig dus 4 wissels op de bank.

Vanaf het begin zag het er gelijkwaardig uit en ik zal u verklappen dat dit heel de wedstrijd zo zou blijven. Fouten, goed voetbal en kansen waren er over en weer. Als je de echte kansen geturfd zou hebben denk ik dat VCK iets hoger uit zou komen, maar met een minimaal verschil.

Ik beperk me dit keer tot wat momenten in telegramstijl:
10e minuut afgekeurd doelpunt VCK ivm buitenspel, met de bevestiging van vlagger Ronald Jansen van het 1e.
29e minuut diepe bal Hans op Jimi die teruglegt op Finn die van buiten de 16 uithaalt. Via de vingertoppen van de keeper over.
41e minuut afstandschot Timo net over de kruising.
45e minuut Jimi weggestuurd met lange bal 1 op 1 met de keeper, schot tegen de keeper. Jimi vond dat er een overtreding werd gemaakt, maar liet dat niet merken aan de scheidsrechter, want hij stond gelijk weer op voor het volgende duel.

Rust - Bespreking: zuiniger in balbezit zijn, want het kost zoveel energie om weer om te schakelen. En sneller aansluiten van achteruit om het middenveld te ondersteunen.

46e minuut kans Timo om te schieten of af te geven, maar hij was besluiteloos dus kans verkeken.
47e minuut kans VCK door gevaarlijke terugspeelbal Julian, schot naast.
49e minuut Koen wordt uitgekapt door zijn tegenstander die vervolgens schiet, maar de gestrekte Siep redt.
54e minuut vrije trap Jelle op rand 16, net over.
56e minuut corner VVA, kopbal Finn, rebound Jelle, half geraakt dus prooi voor de keeper.
60e minuut mooi afstandschot VCK op de kruising. Mazzeltje voor ons.
71e minuut Julian verdraait zijn knie, moet wisselen, Koen vervangt hem.
72e minuut grote kans Sven die met links net naast schiet.
74e minuut kans VCK ook net naast.
80e minuut schot Sven vanaf rand 16 nu met rechts, maar ook weer langs de verkeerde kant van de paal.
81e minuut mopperende trainer op Krijn die een breedte pass te hard op Sven speelt waardoor een veelbelovende aanval wordt onderbroken. Terugmopperende Krijn die het niet fijn vond dat ik zijn, volgens hemzelf, 1e slechte bal van de wedstrijd zo benadrukte. Dat komt omdat ik weet dat Krijn het wel kan, want hij laat het wekelijks op de training zien. Dan valt dat in zo'n situatie extra op.
84e minuut corner VCK die de bovenkant van de lat kust.
88e minuut schot Finn recht op de keeper af.

Einde wedstrijd; brilstand op het scorebord. Weer niet verloren, maar de stemming was wel wat minder dan bij de vorige gelijke spellen. De mannen vonden dat hier meer in had gezeten. Het voetbal was met vlagen weer iets beter dus daar moeten we aan vast houden. Dit keer pik ik Ivar eruit om hem te complimenteren met een goede wedstrijd. Hij was rustig, controleerde de ballen goed, meestal bereikte hij wel een blauw witte medespeler en won veel van zijn duels. En nam het bij een klein opstootje op voor Finn. Dat hoort ook bij teamsport. Gelukkig was het snel gesust.

Op naar volgende week tegen de andere titelkandidaat Jong Ambon.