Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Na een goede overwinning vorige week tegen de nummer 2 Jong Ambon, moest er vandaag gewonnen worden van de nummer laatst Zeelandia Middelburg om de glans van vorige week niet te verliezen. Dit moest dan thuis op ons mooie kunstgrasmatje maar gebeuren. Finn en Sven Verschueren waren de om bekende redenen afwezigen dus hadden we 3 wissels. De keuze voor de beginwissels was gevallen op Hans, Krijn en Kian die deze week vanwege griep niet konden trainen. In de basisopstelling kwam Stijn hierdoor als controleur te staan, begon Ivar in de spits en Luca rechtsbuiten.  Ondanks de kou waren onze trouwe supporters en onze huisfotograaf toch weer aanwezig, waarvoor hartelijk dank!

We begonnen de eerste paar minuten best aardig aan de wedstrijd. Het leidde in de 4e minuut tot de eerste grote kans van Luca die na een schijnschot van Sven de bal aangespeeld kreeg en met links net naast schoot. Wellicht had een aanname met links en een schot met rechts meer kans gehad, maar Luca had niet het idee dat hij daar de tijd voor had. Misschien was het juist omdat het de eerste minuten wat makkelijk ging dat de scherpte wegvloeide, maar ZM nam het overwicht in handen. Het gevaar kwam bij hun voornamelijk van de 2 spitsen die erg handig en snel waren. Een flinke kluif voor Julian en Jelle op de backposities. Het was echter niet uit een actie of snelle aanval waardoor we een tegengoal kregen, maar uit een kluts situatie waarbij we niet goed ingrepen en ZM wel 3x mocht schieten. De 3e keer was een harde streep/zwabberbal van de technische nummer 11 die Siep verraste: 0-1. Vlak daarna nog een grote kans waarbij Jelle zijn man uit zijn rug liet lopen waar Siep hem ín de actie al op terecht wees nog voordat hij de redding moest maken om de 0-2 te voorkomen. Er was zo her en der wat gemopper op elkaar omdat simpele ballen niet goed aankwamen. Halverwege de 1e helft draaide dat een beetje om, toen Hans Kian en Krijn het veld in kwamen. Met name Krijn nam het team op sleeptouw iets wat ik wekelijks zie op de training, maar in de wedstrijden er niet altijd uitkomt. Hans speelde met een steekbal Jimi vrij, maar die tikte eerst de bal met zijn rechtervoet aan, waardoor hij niet meer vrij uit kon schieten. Daarna een actie van Krijn op de achterlijn die zich richting de keeper frommelt en tussen zijn benen door tikt. Helaas stond er nog een verdediger op de lijn om de bal weg te schieten. Dan in de 31e minuut een nieuwe kans voor Jimi; hij schiet eigenlijk goed en hard in, maar ook hoog en dit was een lange keeper dus die kon hem goed pareren. Weer een paar minuten later een corner van Krijn en een kopbal van Hans die er net niet in gaat. De druk van onze kant neemt toe. Ivar legt de bal over de verdediging, zodat Jimi 1 op 1 met de keeper komt, maar de keeper verkleinde zijn goal goed nog voordat Jimi echt kon schieten. Dan vlak voor rust, wanneer we het eigenlijk niet meer verwachtte, geeft Krijn vanaf rechts een zeer strakke voorzet. Zo strak dat deze er bij de 1e paal in vliegt en doorsuist in de verre hoek: 1-1. Dat was lekker aan de thee gaan.

In de rust wat puntjes op de Ï gezet. De veldbezetting voorin moest beter, want Ivar en Luca liepen elkaar eerder in de weg dan dat ze profijt van elkaar hadden. En als dan ook Jimi nog naar binnen komt dan zijn de zijkanten helemaal leeg. De backs Jelle en Julian, moesten korter op hun vent en in balbezit meer openstaan. Met Kian op linksback ging dat alweer beter.

De eerste kans na rust was echter voor ZM, waarbij Siep in de korte hoek redding moest brengen. Daarna een mooie aanval van ons via Hans in het midden en Stijn op rechts die een goede voorzet geeft op Luca die met een 'slaande' kopbal de bal net naast kopt. Vervolgens een schrikmoment waarbij een hoge bal op lat via Siep of net andersom overgaat. Wat rest was een keeper die op de grond blijft liggen met een ijsbeentje, wat op zich niet raar is met deze temperaturen. Gelukkig kon Siep verder en bleek de moeite van de redding overbodig, omdat de bal achter was geweest volgens Gerjan. Dan even een fase zonder noemenswaardige momenten of het moet zijn dat ik ze niet genoteerd heb, want schrijven met handschoenen aan is niet zo makkelijk. In de 64e minuut ziet Siep Sven en Luca diep staan dus geeft hij een lange bal uit zijn handen. Luca maakt oorlog met zijn verdedigers en Sven schat de stuiterbal beter in dan zijn tegenstander en gaat op weg naar de keeper. El Capitano blijft rustig en schuift de bal beheerst laag over de grond langs de lange uitkomende keeper: 2-1.
Het verzet van ZM lijkt hierdoor gebroken. Krijn breekt door over rechts en geeft een voorzet bij de 2e paal op Jelle die ala Bep Bakhuis probeert te scoren met zijn kop, maar mikt helaas net naast.
Ivar had wat tips vanaf de bank voor Julian om de nummer 11 te stoppen. Dat mocht hij in de praktijk brengen, want hij kwam op zijn plaats. Al vrij snel maakte hij zijn woorden waar. Zat kort op zijn vent, veroverde de bal en geeft een leep balletje over de verdediging. Sven reageert hierop terwijl de keeper ook uitkomt, maar hij is net iets eerder bij de bal. Hij omspeelt de keeper, houdt het overzicht en geeft Krijn een (bijna) niet te missen kans in de lege goal: 3-1.
Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Op zich wel als we iets zorgvuldiger met onze counters om zouden gaan en iets slimmer zouden zijn. Sven en Jimi hadden zich kunnen laten vallen nadat ze geraakt werden in de 16 meter, maar ze bleven met hangen en wurgen overeind, maar dan vervalt balvoordeel. Ook floot Peter een keer te snel toen Jelle zich tussen 2 spelers heen wurmde en voordeel had moeten krijgen.  En dan valt de aansluiting toch nog aan de andere kant. Siep had ter hoogte van de penaltystip een keer nog net met een handje op de grond een tegentreffer voorkomen, maar de keer daarop was de nummer 11 Ivar kwijt en liet hij Siep kansloos: 3-2 met nog 7 minuten op de klok.
Het was nog even billenknijpen in de laatste fase; net als bij Nick die er inmiddels uit was met wat maagklachten, maar die weer een bere partij gespeeld had met veel onderscheppingen. Koen verving hem nog even in de laatste fase samen met afwisselend Timo en Hans naast hem in het centrum.
In de 87e minuut lijkt Jimi op weg om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar helaas zit het hem niet mee vandaag en schiet hij tegen de uitkomende keeper op. Toch trekken we de 3 punten over de streep, want ZM kan ook geen kans meer creeren.

Volgende week geen wedstrijd en dus afwachten wat de concurrenten doen. Hoogst haalbare in deze halve competitie lijkt een 2e plaats en daarvoor zal de laatste wedstrijd thuis tegen Arnemuiden gewonnen moeten worden.