Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Vandaag alweer de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Door het nieuwe ‘fasenvoetbal’ is dit een halve competitie en vindt er na de winterstop weer een herindeling plaats. Het was nog even spannend of het wel door zou gaan ivm de vrieskou, maar Cees zag geen reden om het af te lassen. Het kunstgrasveld moet hier tegen kunnen en ondanks dat het wel een beetje glad was, was het niet gevaarlijk. Verder was het ook prachtig weer met een strakblauwe lucht en een zonnetje. Een aantal selectiespelers van wie de wedstrijd was afgelast konden we begroeten als supporters. Zij zorgden ervoor dat het clublied voor de wedstrijd over het veld galmde. Leuk!
Tegenstander Arnemuiden kenden we niet dus moesten we maar gewoon van eigen kracht uit gaan om zo de 2e plaats te behouden. Peter Verburg kon niet fluiten, maar Wim Capello nam zijn fluit graag een keer ter hand, zodat Gerjan zijn stok weer vast kon houden. Finn en Julian waren afwezig, Sven Verschueren geblesseerd, maar wel supporter, Kian was ziek. ‘Good Old’ Lars Goedegebure die weer wat trainingsminuten op niveau had meegemaakt deze week bij ons deed ook mee. Timo en Jelle begonnen op de bank, omdat ze vanwege lichte blessures maar 1x getraind hadden.

We begonnen goed, want in de eerste 5 minuten hadden we al op 2-0 kunnen staan als Hans zijn 2 kansen had benut. Een voorzet van Sven kwam net niet goed aan of anders gezegd Hans was iets te ver doorgelopen, waardoor hij de vrije kans niet over de lijn kon lopen. En uit een corner van Krijn kon hij koppend niet de goede richting geven. In de 11e minuut was het Hans die Sven weg stuurde, die alleen op de keeper af kon gaan. Hij omspeelde de keeper keurig, maar het vervolg was minder, want hij schoof een vrije bal in het zijnet. We gingen door: Jimi gooit in op de lopende Sven die vanaf de achterlijn hoog teruglegt op Luca. De moeilijke bal weet hij vollerend met buitenkant voet toch de juiste richting te geven, maar de keeper van Arnemuiden liet zien dat hij er niet stond om vliegen te vangen. Met een mooie redding slaat hij de bal uit zijn goal. Dan een aanval over de andere kant via Stijn en Ivar komt de bal bij Krijn, maar zijn schot mist kracht. Dan breekt een iets minder fase van onze kant aan, waarin Arnemuiden er 2x gevaarlijk uitkomt, maar ook 2x wordt afgevlagd voor buitenspel.
Dan rond de 36e minuut uit het niets valt toch de eerste goal. De altijd ijverige Krijn pikt een afvallende bal op na een ingooi aan onze rechterkant en denkt: “Als je niet schiet kén je niet scoruh!”. Vanaf zo’n 20 meter schuin voor de goal ter hoogte van de 16 meter lijn schiet hij diagonaal de kruising in. Bam! Wat een goal! En een terechte voorsprong op basis van het begin van de wedstrijd.
Je zou denken dat zo’n doelpunt weer wat pit geeft, maar dat was niet zo. Het bleef wat vlakjes tot aan de rust. Vlak voor de thee moest Siep nog redding brengen toen de spits even aan de aandacht van onze verdedigers was ontsnapt. Verder alleen maar complimenten voor de laatste linie met Ivar en Lars op de flanken en afwisselend Koen, Nick en Hans in het centrum.

In de rust besproken dat de verdediging alert moest blijven, want die spitsen liepen tussen de linies in en wachten op hun kans. Voorin moest het scherper, want deze keeper verschalk je niet met een slap schot.

Het begin van de 2e helft was voor Arnemuiden, zonder dat ze écht gevaarlijk werden hadden ze wel het meeste balbezit en dreiging. Maar het is als ploeg zijnde toch wel lekker als je een Hans en Nick achterin hebt lopen die de gaatjes die vallen perfect opvullen met een sliding of een peer naar voren. Het duurde even voordat ik mijn 1e aantekening had gemaakt in de 2e helft. We schrijven namelijk de 60e minuut wanneer een leuke aanval wordt opgezet door Jimi, die terugkaatst op Jelle die Jimi weer wegstuurt. Hij weet op zijn beurt de inlopende Luca te vinden die met zijn schot echter weer de keeper op zijn pad vindt. Uit de daaropvolgende corner komt Luca net te laat voor een rake kopbal. Dan wordt Jimi weggestoken door Krijn en ik kan niet anders zeggen dat Jimi nu alles goed deed. Hij zocht laag de lange hoek, maar de teen/voet van keeper Casillas voorkwam onze 2e treffer. Arnemuiden zet er niet zo veel tegenover; een vrije trap gaat naast. Het meest gevaarlijke daarvan was dat Siep bij het halen van de val onderuit ging op het spekgladde stoeprandje.
Onze Timo probeert het nog eens van afstand, maar zijn schot gaat naast. En zo kabbelt de wedstrijd door met af en toe een opwindend moment. De woorden: ‘83e minuut Luca uit de draai volley en keeper’ heb ik nog geschreven, maar ik kan het niet meer goed herinneren dus moeten we het maar ‘imagineren’.
De oplettende lezer weet dat het nu nog steeds maar 1-0 staat dus de buit was nog niet binnen. In de laatste minuut kregen we nog een corner tegen, waarbij de keeper van Arnemuiden mee naar voren kwam. Zou hij dan ook kunnen koppen? Gelukkig hebben wij ook een goede keeper die de bal vangt en razendsnel naar voren schiet waar Lars G. het moet uitvechten met nog 3 verdedigers die waren blijven hangen. Een poging tot een schot wordt geblokt, maar hij houdt overzicht en legt de bal terug op de inlopende Luca die echter de bal in alle haast overschiet. Daarna vindt scheidsrechter Wim het welletjes en fluit af. Pffff een zuinige, maar overall gezien wel een verdiende overwinning. Jimi en Jelle waren nog uitgevallen met hopelijk lichte blessures die deelname aan het kerstzaalvoetbaltoernooi niet in de weg staan.

Met deze overwinning hebben we op eigen kracht de 2e plaats gehaald. Ongeslagen (3x gelijk en 3x gewonnen met het minimale verschil van 1 doelpunt) en als enige team niet verloren van de kampioen Kloetinge. Conclusie: we scoren en winnen niet makkelijk, maar van ons winnen is ook niet makkelijk. Top gedaan mannen!

Tot slot wensen we alle supporters, ouders en hulpdiensten van de JO19 prettige feestdagen en tot volgend jaar!