VVA JO-14 komt pas laat op gang - www.arendskerke.nl

VVA JO-14 komt pas laat op gang

VVA JO-14 komt pas laat op gang

Zaamslag JO14-1

0 - 5

's Heer Arendskerke JO14-1

Competitie

4e klasse 1

Datum

17 november 2018 10:30

Accommodatie

Onbekend

Zaamslag uit; voor velen onbekend terrein. Ook trainer Gerjan was er nog nooit geweest, maar reed er toch in 1x naar toe. Zaamslag is de nummer laatst in de competitie met 0 punten. Voor ons zijn dit vaak lastige wedstrijden. En ik verklap u: dat was zaterdag ook het geval. Zonder Jappe begonnen we aan de wedstrijd, dus met 2 wissels. Het meegereisde publiek zocht een plaatsje in de herfstzon, terwijl de wissels in de schaduw op de natte, licht ijzige dug-out moesten plaatsnemen.

We begonnen………ach laat ik het kort houden dit keer. De 1e helft was slecht. We hadden geen rust in ons spel en als we een bal raakten was het maar half met de buitenkant. Alle basispunten uit het voetbal waar we zo vaak op trainen gingen mis. 3 positieve momenten er dan maar uitlichten. 1) Raoul verspeelde de bal, op zich niet positief, maar de manier waarop hij zijn fout herstelde was wel goed. 2) Julian nam een stuiterende bal net buiten de 16 meter ineens op zijn pantoffel, net naast, maar goed dat hij direct durfde uit te halen. 3) Koen verdedigde goed en kreeg een vrije trap mee halverwege onze helft. William nam de bal snel op de roepende Sven die bijna in botsing kwam met Jimi. Uit de kluts, nam Jimi de bal mee en die schoot 1 op 1 met de keeper………op de paal. Gelukkig was hij doorgelopen en kon hij de rebound toch nog binnen schieten: 0-1. Zaamslag was kort voor rust licht dreigend met een paar corners, maar verder niet.
In de rust duidelijk verwoordt dat we weer simpel moesten gaan voetballen, want dit was om te huilen. Excuses weer genoeg: de bal en het veld waren niet goed. Tja dat heb je in deze periode van het jaar, maar daar heeft de tegenstander ook last van zeg ik dan maar. Daar moet je mee om leren gaan.

De 2e helft begon goed met een grote kans voor Raoul die alleen nog te veel met zijn punt wil schieten, waar je toch minder controle over hebt en dus naast geschoten. Daarna veel gestuntel op het middenveld en voorzetten die niet aankwamen of gewoon tot balverlies leidde. Zaamslag kon er gelukkig helemaal niets tegenover zetten. Als ze al over de middellijn kwamen dan stonden daar onze verdedigers nog. En Dave die weer ver uit zijn goal stond, omdat hij weinig te doen had. We hadden van de week nog even kort getraind op corners, maar die kwamen niet uit de verf. Uiteindelijk kwam het wel tot een goal. Timo nam de corner niet goed, maar de bal werd slecht verwerkt en kwam bij de vrijstaande Sven op de rand 16 en die besloot ook eens een keer direct te schieten. Met links zelfs, niet hard, maar hoog genoeg om over de keeper te vallen: 0-2. Daar leek de wedstrijd wel mee beslist en vanaf dat moment ging het iets beter lopen. Timo zei zelf achteraf dat hij voor het teambelang gewisseld was. Zijn sterkste helft kwam na de wedstrijd in de kleedkamer J…
De 0-3 na ongeveer 20 minuten werd gemaakt door Jelle Pekaar, ijverig, maar niet heel gelukkig in zijn acties. Nu schoot hij van afstand en de houdbare bal rolde onder de handen van de keeper door.

Raoul kreeg de kans op zijn 1e goal, maar de bal die hij met zijn knie ‘inschoot’ werd door een prachtige redding van de keeper onschadelijk gemaakt. Daarmee maakte hij zijn blunder van even daarvoor weer goed en later pakte hij nog een bal goed. We bleven op de helft van Zaamslag voetballen dus het was lekker druk daar. Sven kreeg op de rand 16 de bal en omspeelde met een schijnbeweging zijn tegenstander, die dat echter niet op zich liet zitten en Sven neerhaalde ten koste van een terechte penalty. Alhoewel de speler van Zaamslag daar toch anders over dacht. Dit klusje werd door William feilloos opgeknapt: 0-4. Het slotakkoord van deze wedstrijd was wel Arendskerke waardig. Op links liep de bal in een driehoek van Jimi naar Kian naar Sven die het spel verlegde naar het midden waar Jelle Pekaar vrij stond. Die draaide zichzelf vrij naar rechts en stifte/lobde van 16 meter de bal prachtig over de keeper: 0-5.

Samengevat: een slechte wedstrijd, uiteindelijk nog gemakkelijk gewonnen. Maar niet zo makkelijk als onze laatste tegenstander van deze competitie Hontenisse die met 22-0 had gewonnen!!! Daar kunnen we ons de komende vrije weken op gaan voorbereiden. Wellicht dat we de beslissing van het kampioenschap tussen GPC en Hontenisse dan nog kunnen beïnvloeden….

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!