VVA JO14 wint, maar overtuigt niet - www.arendskerke.nl

VVA JO14 wint, maar overtuigt niet

VVA JO14 wint, maar overtuigt niet

Sluiskil JO14-1G

2 - 3

's Heer Arendskerke JO14-1

Competitie

4e klasse 1

Datum

3 november 2018 11:45

Accommodatie

Onbekend

Sluiskil uit…sowieso al lastig te vinden, maar ook geen affiche om naar uit te kijken. Onze jeugdige spelers waren er in verhouding tot de leeftijd van de trainers toch al vaak geweest. Ons voormalig D7 tal had er nog een nare nasmaak van het 4-3 verlies. Tijd voor revanche dus.

We waren wederom compleet, dus weer 3 wissels. Jelle Pekaar vroeg in de auto al of hij wissel stond. Hij had zich er al op voorbereid, omdat hij vorige week weinig minuten aan de kant gezeten had. Hij had de gedachten van de trainer goed gelezen. We proberen namelijk iedereen zoveel mogelijk te laten spelen. Is het niet de ene week dan wel de andere week.

We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al in de 5e minuut op voorsprong. William, die misschien ook wel zelf had kunnen schieten, gaf een breedtepass op Timo die in 1 keer een goede voorzet gaf, waar Jimi op reageerde. Hij kwam voor zijn man en tikte de bal langs de keeper: 0-1.

Maar vanaf dat moment kwam Sluiskil beter in de wedstrijd en kwam vooral via onze linkerkant gevaarlijk door. Jelle van Iersel had het moeilijk tegen de snelle rechterspits. Ondanks een paar gevaarlijke momenten volgde er gelukkig geen tegengoal. Zelf kregen we de kans om de score uit te breiden, met name over de rechterkant bij Timo. Maar die leek opeens de rem erop te hebben gezet. Daar waar hij bij de 1e goal nog in 1 keer een voorzet gaf deed hij dat de 3 opeenvolgende keren niet meer. Hij probeerde eerst zijn tegenstander uit te kappen, maar die had dat elke keer door, waardoor de aanval werd afgebroken. In de 26e minuut weer een aanval van Sluiskil over onze linkerkant, waarbij de centrumspits in de 16 meter werd ingespeeld en door ons werd vastgepakt aan zijn arm. Terechte penalty tegen. Deze werd goed ingeschoten en Dave was kansloos: 1-1. In de 30e minuut werd Kian gevloerd op zo’n 25 meter links van de goal. De toegekende vrije trap werd door William feilloos, hoog, binnen getrapt op de niet al te balvaste keeper van Sluiskil: 1-2. Vlak voor rust kreeg Sven nog een kans die al vallend in het duel de bal vanaf de 16 meter langs de keeper schoot, maar de bal raakte tergend langzaam de paal. Ruststand 1-2.  
In de rust de kopjes bij elkaar en de puntjes op de i. Het was voor iedereen duidelijk waar het gevaar van Sluiskil vandaan kwam, dus dat moesten we goed in de gaten houden. In de 2e helft was er echter geen sprake meer van dreiging van de snelle rechterspits van Sluiskil. Wij waren veelvuldig in balbezit op hun helft en de trainer had een ‘dejavu’ met de wedstrijd tegen Terneuzen. Veel overwicht, maar veel in de drukte en weinig uitgespeelde kansen. Sluiskil hielp ons een handje…..In de 7e minuut na rust maakte een speler hands en de goed leidende en eerlijke scheidsrechter gaf ons ook een penalty. Weer een klusje voor William die keihard de bal met keeper en al de penalty binnen schoot: 1-3. Wedstrijd gespeeld, toch? Niet echt, want het bleef rommelig van onze kant. Het spel was niet goed en niet leuk om naar te kijken. Soms wat harde duels van Sluiskil, maar dat kwam ook omdat wij te veel met de bal liepen. Sven en Nick vlogen nog door de lucht. Toch hadden Kian en Raoul de wedstrijd definitief kunnen beslissen met 2 open kansen. En dan zal je altijd zien dat er nog een bal aan de ander kant in gaat. Dave had heel weinig te doen en kwam af en toe een praatje maken met Nick op de middellijn. Dit kwam de concentratie niet te goede; eerst kwamen we nog goed weg bij een van de spaarzame uitbraken van Sluiskil, waarbij voor open goal gemist werd, maar een paar minuten voor tijd viel de 2-3 toch nog, omdat zowel de verdediging en Dave niet goed opgesteld stonden.

In opdracht van de trainer moest William zijn aanvalsdrift even in de kast stoppen en écht vanuit zijn positie als verdedigende middenvelder spelen, want gelijkspelen zou als verlies voelen. Dat gebeurde gelukkig niet meer, dus konden we weer 3 punten bijschrijven en de 4e plaats consolideren. Volgende week HVV/Clinge thuis die qua verliespunten nog op het vinkentouw zit.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!