Zure nederlaag VVA JO14 - www.arendskerke.nl

Zure nederlaag VVA JO14

Zure nederlaag VVA JO14

's Heer Arendskerke JO14-1

1 - 2

JVOZ JO14-2

Competitie

4e klasse 1

Datum

27 oktober 2018 9:00

Accommodatie

Onbekend

Terwijl een van de spelers van de JO14 nog zijn sokken moest zoeken om 7.55 uur had Cees van Sabben de meiden en trainers van de JVOZ al op bezoek op het sportpark. We moesten om 9 uur spelen dus ze waren behoorlijk op tijd. Voor een aantal van onze spelers was het al moeilijk om op het afgesproken tijdstip van 8.25 uur aanwezig te zijn. Dit toont gelijk het verschil in beleving/discipline tussen beide teams. Om enige vorm van onderschatting te voorkomen had de trainer de uitslagen van de meiden op papier gezet: 3-3, 10-0, 17-0, 3-3, 6-0, 4-0. En de gelijke spelen waren tegen goede tegenstanders.

Het was duidelijk voor de boys dat we aan de bak moesten. We waren nu echt helemaal compleet dus met 3 wissels op de bank stond ook de trainer weer voor een uitdaging om de juiste balans in het veld te houden. Consequentie is dat niet iedereen op zijn geliefde plaats staat, maar daar leer je ook van.

Het regende behoorlijk, maar het veld was volgens Cees toch bespeelbaar. In het begin van de wedstrijd waren er toch een paar glijpartijen te zien aan beide kanten. De 1e helft ging gelijk op. De meiden waren wel wat rustiger aan de bal en voetbalden goed vanuit hun positie. De kleine kansjes die ze kregen werden echter maar half geraakt of te zacht ingeschoten, zodat Dave zich niet bovenmatig hoefde in te spannen. Wij speelden op de counter en dat ging best goed. Tussen de meiden kon Jelle Pekaar aardig zijn draai vinden en hij speelde zichzelf en ook anderen goed vrij. Zo waren er kansen voor William, Jimi, Timo, Sven en Jelle zelf die de lat raakte. De verdediging kraakte af en toe door de snelle meiden op de flanken, maar brak niet. Met name Koen en Nick ondersteunden hun backs Ivar, Julian en Jelle van Iersel goed. Ruststand 0-0.

Best tevreden over het spel en de gecreëerde kansen gingen we weer het veld op. De doorweekte shirts had de boys wel koud gemaakt en misschien dat het daardoor kwam dat we slecht aan de 2e helft begonnen. De meiden gaven zoals dat tegenwoordig heet ‘hoge druk’ en daar hadden we even moeite mee. Ondanks de druk dacht Dave wel even op te kunnen gaan bouwen. Nick was daar echter niet op berekend en de bal kaatste van zijn voet terug richting Dave. Die probeerde op zijn beurt de bal weg te maaien, maar raakte de bal maar half, zo bij een van de meiden in de voeten. Zij kon de bal in het lege doel schieten: 0-1. We raakten hiervan geïrriteerd en de supporters moesten het even ontgelden. De meiden gingen beter spelen en hun schoten werden steeds gevaarlijker. Een redding van Dave en een bal op de lat voorkwamen eerst nog een grotere achterstand, maar wederom, net als bij GPC, een goed afstandsschot in de 15e minuut na rust was Dave te machtig: 0-2.

In het 2e deel van de 2e helft kwamen we weer wat meer in de duels en kregen we wat meer grip. De meiden raakten ook iets geïrriteerd als we stevig het duel in gingen. Toch konden zij wel hun opbouw van achteruit goed blijven uitvoeren. Dan toch VVA weer, Sven legt op de middellijn de bal terug op Timo die de bal op de dieplopende William geeft. Vanaf de rechterkant snijdt hij de 16 in en rond beheerst laag langs de keeper af: 1-2. Daarna veel ‘sturm und drang’ van onze kant, maar we hadden te weinig kracht en/of durf en/of slimmigheid om de kansen af te maken. En omdat ook de meiden niet meer scoorden was daarmee de eindstand bepaald: 1-2. Een zure nederlaag, omdat we vooral de 1e helft goed meevoetbalden, maar onszelf helaas niet beloonden. En als je dan de 0-1 weggeeft voelt dat zuur. Maar ook hier moeten we weer van leren en de positieve punten meenemen naar volgende week: Sluiskil uit.

Klik hier voor de foto's

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!