Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Vandaag stond de eerste wedstrijd van de derde fase van het seizoen 2022-2023 op het programma. Aangezien de we vorige fase netjes in de middenmoot van de 2e klasse zijn geëindigd, mogen we ook deze fase weer in de 2e klasse spelen. De eerste wedstrijd was thuis tegen Bevelanders JO12-1. Gelukkig waren we compleet: Aydean, Damian, Dani, Dennie, Dex, Fedde, Floris, Kai, Ryo en Steijn stonden op het wedstrijdformulier. Voor Damian betekende dit zijn debuut in het mooie blauw-wit van Arendskerke, want hij is in de winterstop overgekomen van Lebo.

We begonnen sterk aan de wedstrijd. We hadden veel de bal en konden ook een aantal kansen creëren. Zoals het hele seizoen het geval is, kwamen we ook deze wedstrijd moeilijk tot scoren. En wat gebeurt er dan? Dan scoort de tegenstander. Bevelanders kreeg een hoekschop en wij stonden niet goed te dekken: 0-1. Gelukkig gingen de kopjes niet hangen en maakten we vrij snel daarna de gelijkmaker. Bij een hoekschop besloot Steijn om in te dribbelen. Op de achterlijn passeerde hij zijn tegenstander en legde hij de bal klaar voor Dani. Die kon op zijn beurt gemakkelijk binnentikken: 1-1. Met deze stand gingen we de rust in.

In de rust had de trainer complimenten voor zijn team. Ze waren beter dan de tegenstander, de verdediging stond goed, ze speelden verzorgt voetbal, creëerden mooie kansen, ze moesten alleen nog zichzelf belonen met doelpunten.

In het begin van de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Al snel creëerden we verschillende kansen en kwamen we 2-1 voor. Dani schoot op goal, de keeper hield tegen maar kon de bal niet vasthouden, waardoor Steijn de rebound kon binnenwerken. Helaas scoorde Bevelanders direct daarna de 2-2 en vanaf toen werd het voetbal aan onze kant minder. Als het voetballend niet meer zo goed lukt, dan moet er gewerkt worden. En dat deden de jongens. En het werken werd beloond. Na een mooie individuele actie speelde Steijn zichzelf vrij en schoot hij met een droge schuiver de bal achter de keeper: 3-2. En wederom scoorde we uit een hoekschop. Deze keer besloot Steijn de bal voor te geven en Dennie kopte (volgens mij met z’n neus) de bal tegen de touwen: 4-2. Uiteindelijk maakte Bevelanders nog de 4-3, maar meer kansen gaven we niet meer weg.

Al met al een goede overwinning: de eerste helft op basis van goed voetbal en de tweede helft op basis van werklust. Complimenten!