Zandstraat 9
4561SB
HULST
tel. 0114-314273

Het was een hele reis naar Hulst zeker toen we erachter kwamen dat er een omleiding was na de Westerscheldetunnel. Ongelukkig kozen we er vervolgens voor om via de oude draaibrug onze weg te vervolgen, want die ging net voor 1 boot open. Toen snapten we weer waarom de Sluiskiltunnel gemaakt is....... Met Stijn achter het stuur in de Volvo haalden we wel wat tijd in, maar toch was de voorbereiding en warming up wat korter dan anders. Gelukkig werden we zeer hartelijk ontvangen bij HVV, schrijf ik cynisch.... Alleen de goedlachse en praatgrage scheidsrechter had aandacht voor ons, vandaar dat ik zelf vlak voor de wedstrijd maar het intiatief nam voor een vriendschappelijke handdruk aan de trainer.

We waren op de bekende namen na compleet. Damian, Nick en Kian (licht geblesseerd) namen plaats op de bank. Luca weer onder de lat en vandaag Sven van der Velde in de spits, om te kijken of hij zijn acties dichter bij de 16 kon maken. Stijn nam zijn plaats op 10 over.
Het gras was droog en eigenlijk net iets te lang waardoor er weinig snelheid aan de bal kwam. HVV nam het initiatief om lange ballen te gaan spelen en we konden daar de eerste 10 minuten wel in mee gaan. We kregen ruimte om op te bouwen en hadden zo het gevoel wel lekker mee te kunnen doen. In de 10e minuut een lange hoge bal vanachteruit, de bal stuitert 1x en de spits is opeens verlost van Koen. Hans trekt een sprint om het te corrigeren, doet dat half, waardoor de spits de bal kan afleggen op een wederom vrijstaande speler die Luca kansloos laat:
1-0.  Het zag er zeer knullig uit en weer staan we achter. Vervolgens gaat het spel in een niet al te hoog tempo op en neer. Onze eerste echt grote kans komt uit een steekbal van Krijn op Jimi die net tekort komt om de bal langs de keeper te tikken. Verder noteer ik nog een mooie passeeractie van Sven tussen 2 spelers door, maar helaas gevolgd door een matig afstandschot. We waren in balbezit slordig en wisten na een half uur nog niet dat we de bal harder in moesten spelen op dit veld. Ook Luca zat een paar keer mis alsof de bal een hete kroket was die hij vast moest pakken. Gelukkig bleef het onbestraft en was de ruststand 1-0.

In de rust aangegeven dat we tegen deze tegenstander wel een resultaat zouden moeten kunnen halen. Dan moest wel de zuiverheid van passing omhoog en de kansjes die we krijgen moeten erin. Kian heeft het even geprobeerd, maar had te veel last en moest weer gewisseld worden. Halverwege de 2e helft viel tijdens het warmlopen ook Jelle geblesseerd uit.

We beginnen zeer matig aan de 2e helft alsof we nog niet wakker waren en dat om 15.30 uur. Balverlies en onnodige overtredingen. Een vrije trap van 20 meter wordt door Luca goed naar de zijkant gebokst. Maar dan krijgen wij ook een kans. Een vrije trap van Krijn komt in de 16 waar Timo het duel van de keeper wint net buiten de 5 meter. Hij had volgens mij zelf kunnen scoren op de lege goal maar gaf de bal voor op de vrijstaande Sven. De bal was echter niet zuiver, waardoor Sven er niet bij kon. De bal rolt door naar de 2e paal waar Jimi nog in komt lopen, maar ook die weet niet de binnenkant van het net te vinden. Of dit gevolgd werd door een corner of doeltrap weet ik niet meer, maar uit de eerstvolgende tegenaanval krijgen we het deksel op de neus. Koen die naar linksback is verhuisd wordt gedold door zijn tegenstander die in de 16 komt. De instappende Hans en Nick durven/kunnen hem ook niet meer afstoppen en hij scoort de 2-0. Zo jammer dit, maar typerend voor de laatste wedstrijden.
Een paar minuten later kunnen we alsnog terug in de wedstrijd komen als Hans een diepe bal geeft op Jimi die weliswaar met een vent in zijn nek 1 op 1 met de keeper komt. Hij weet de bal nu wel goed te raken, maar helaas weer niet langs de uitkomende keeper. En wederom krijgen we 2 minuten later het 3e deksel op ons neus. Hans rommelt in de opbouw wat met de bal en geeft een slechte bal terug op Nick. De spits kan de bal oppikken en maakt 1 op 1 met Luca geen fout: 3-0. Dan lijkt de wedstrijd wel gespeeld en is de energie wel een beetje uit de ploeg. Damian voorkomt met een goede verdedigende actie nog een zekere goal. Daarna is hij aanvallend actief wanneer hij diepgaat en balbezit houdt. Hij legt de bal terug op Sven Verschueren die eens een keer uithaalt van 18 meter en met een prachtige boogbal binnenkant voet de keeper verschalkt: 3-1. Eindelijk weer eens een doelpunt voor ons. Met nog 22 minuten op de klok is er misschien nog wat mogelijk. Toch is HVV wel de gevaarlijkste ploeg. Ze scoren nog een keer weliswaar in buitenspelpositie en lopen lacherig op en naast het veld. In de 32e minuut maakt de nummer 2 een belachelijke overtreding op Koen die geblesseerd en vooral ook met veel schrik het veld moet verlaten. De nummer 2 vond het blijkbaar normaal en leuk, want stond erbij te glimlachen. Een sorry of een handje kon er niet vanaf. Gelukkig werd de kamikaze actie bestraft met geel en dus 10 minuten tijdstraf. Volgens de scheidsrechter krijg je op dit niveau geen direct rode kaart, wat ons inziens wel op zijn plaats was. Uit de vrije trap die volgt krijgt Jimi weer een kans om vrij op goal te schieten, maar hij schiet hopeloos naast en over. De man meer situatie is niet echt zichtbaar op het veld, we creeren te weinig en kunnen de vrije man maar moeilijk vinden. Vlak voor tijd mag de nummer 2 het veld weer in, maar de trainer besluit heel sportief en terecht dat ze de wedstrijd met 10 man uitspelen. Tot overmaat van ramp schiet een HVV speler nog van zo'n 20 meter de bal over Luca heen de kruising in: 4-1 en ook de eindstand. Frusterend omdat onze afstandschoten van met name Sven van der Velde matig waren en de tegenstander er wel uit scoort.

Zonder punten in de tas weer terug de tunnel door. Langzaam indalend dat het niveau van de 1e klasse voor ons wellicht toch net iets te hoog is. Positieve van vandaag is dat we in ieder geval weer mee hebben gevoetbald en kansen hebben gecreerd. Het mindere is dat onze verdedigende kracht van voor de winterstop ver te zoeken is. Nog 1 wedstrijd te gaan: aanstaande woensdag thuis tegen HPC Biervliet. Komt allen om ons aan te moedigen, zodat we wellicht nog een resultaat kunnen halen.