VVA JO19 opent seizoen met een gelijkspel - www.arendskerke.nl

VVA JO19 opent seizoen met een gelijkspel

VVA JO19 opent seizoen met een gelijkspel

's Heer Arendskerke JO19-1

1 - 1

FC Axel JO19-1

54'
speler Axel (intikker)
74'

Competitie

1e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 2

Datum

2 september 2023 11:00

Scheidsrechter

G. de Vos

Accommodatie

Sportpark 's Heer Arendskerke
Elenbaasstraat 34 b/c
4458AG
'S-HEER ARENDSKERKE
tel. 0113-562313

Nieuwe ronde nieuwe kansen en weer op 1e klasse niveau, ondanks dat we een niveautje lager hadden aangevraagd, vanwege de lastige wedstrijden vorig seizoen. Maar goed, we kunnen nu kijken of we er ook van geleerd hebben en/of we nu wel het niveau aan kunnen. Met een nagenoeg zelfde selectie gaan we dat gewoon proberen te doen. Krijn is doorgestroomd naar de senioren, maar heeft aangegeven in geval van nood graag te helpen. Julian heeft zijn knieoperatie ondergaan en is bezig met zijn herstel, wat naar verwachting wel t/m de winterstop gaat duren. Siep is hersteld en heeft een pijnloze voorbereiding achter de rug. Met 14 man starten we dus het seizoen.

Vandaag gelijk een pittige test, want Axel kwam op bezoek, waar we vorig seizoen met dubbele cijfers van verloren. Zij hebben wel wat bepalende spelers af moeten staan aan de 1e en 2e selectie dus dat gaf ons wat meer perspectief. Het was ‘blommig’ op het sportpark, zonder dat de zon echt scheen. Omstandigheden waar de tegenstander ook mee te maken heeft dus geen excuus. Ivar, Nick en Sven Verschueren starten op de bank. Verder geen bijzonderheden in de opstelling, iedereen stond op een plek die hij wel eens vaker had bespeeld. Gerjan was de leidsman vandaag en Sander zijn assistent met de vlag; ook weer netjes opgelost bij gebrek aan scheidsrechters: bedankt heren!

Het begin van de wedstrijd begon met een klap; geen onweer, maar Sven van der Velde viel na een actie met zijn hoofd tegen een reclamebord. Dat was even pijnlijk, maar hij kon gelukkig verder. Axel nam het initiatief en liet zien nog een elftal over te hebben dat verzorgd voetbal kon spelen. Het leidde tot gevaarlijke momenten en wat afstandsschoten waarvan er 1 op de buitenkant van de paal belandde en een paar waarbij Siep handelend moest optreden. Zelf zetten we er niet veel tegenover. We kwamen via Jimi en Jelle wel in de buurt van de 16 of erin, maar verloren daar de bal. Luca pikte op de achterlijn bijna de bal van de keeper af, maar bijna is niet helemaal. Twee goede aanvalsopzetten van achteruit kregen geen vervolg vanwege buitenspel. Jelle geloofde in een diepe bal van Siep, maar kwam in de sandwich niet verder dan een corner. Wel goed gewerkt, wat je eigenlijk nooit iemand kan ontzeggen. Halverwege de 2e helft kregen we na de 1e wisselbeurt wat meer grip op de wedstrijd. De bal ging lekker rond tussen Nick, Hans en Ivar op rechtsback die iets meer mee durfde te voetballen dan Koen. Axel wist het even niet meer en daar hadden we van moeten profiteren. Maar de eindpass was vaak niet goed; Jimi kwam een keer goed vrij aan de rechterkant, nam hem goed aan en wilde zijn neef Timo inspelen die op de as doorkwam, maar de bal belande bij de verkeerde kleur. Misschien kwam het doordat we in het rood/wit speelden en blauw toch meer van ons is. Ruststand 0-0.

In de 2e helft kwam Axel wederom iets beter uit de kleedkamer, maar de afstandsschoten waren van mindere kwaliteit dan in het 1e bedrijf. Wij kregen misschien wel de grootste kans op de openingstreffer. Hans maakte een actie en bediende Luca bij de 1e paal, maar die kreeg hem niet over de keeper die in de weg lag. Daarna was het weer Axel die zich liet zien met een pegel op de lat die gelukkig terug het veld in stuiterde. Blijkbaar had Siep zijn hand er ook nog aangezeten. Een fantastische redding volgens onze spelers, maar ook volgens de tegenstander die er een beetje moedeloos van werden. De tegengoal volgde in de 54e minuut toch. Jelle kon zijn tegenstander niet bijbenen en deze gaf een goede voorzet bij de 2e paal waar een speler zo kon binnen tikken: 0-1. Ai dat was een domper, maar wel verdiend op dat moment. Vanaf dat moment gingen we toch weer iets meer vooruit voetballen. Sven van der Velde kreeg iets meer ruimte om zijn acties te maken en dan creëer je toch een mannetje meer. Na een actie vanaf rechts schoot hij met links daar waar een passje breed op Stijn beter was geweest. Timo kreeg op randje 16 ook de kans voor een schot, maar gaf de bal wel breed op Sven Verschueren die na een prachtige kapbeweging ook op goal schoot, maar geen doel trof. De spelers van Axel gingen iets fysieker spelen, maar wel op het randje van toelaatbaar. Slimme overtredingen zoals het vasthouden van Sven, waardoor ze weer konden organiseren. 1x op de as van het veld, had Gerjan misschien voordeel moeten geven aangezien Stijn nog met de bal door had kunnen gaan. Nu floot hij en eigenlijk was het ondanks dat het nog een lange weg naar de goal was een doorgebroken speler en dus 10 minuten straf. Dan in de 74e minuut wel een geslaagde actie van Sven via onze linkerkant. De eerste speler die hij tegenkomt kan hem buiten de 16 niet pakken, maar de 2e die hij zelf aan ziet komen pakt hem vol met een sliding in de 16; geen twijfel bij Gerjan: penalty. Sven krabbelt na zijn val op en neemt als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid voor de penalty. Een Axel speler geeft hem de bal en fluistert hem nog wat in zijn oor, maar het bracht hem niet van de wijs: 1-1.

Sven Verschueren en Jelle (na een prachtige salto) vielen nog licht geblesseerd uit en zo gingen we de laatste 10 minuten in. De boys onder aanleiding van Hans wilden vol voor de winst gaan, maar omdat we nog niet balvast waren lag het gevaar ook aan de andere kant. In de 85e minuut nog een vrije trap die kruislings op de bovenkant van de lat valt. De trainer realiseert zich dat een punt een prima resultaat is en sommeert Timo en Hans de controlerende positie in te nemen. Samen met de rest van het team trekken ze het punt over de streep.

Ik zeg een prima begin, waar we mee verder kunnen. Volgende week naar Lamswaarde tegen de combinatie SJO HSVC’20; de enige ploeg die zijn 1e wedstrijd wist te winnen en dus de koploper is.

 

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!