VVA JO9-1 alleen eerste helft uitgedaagd

5 - 8

's Heer Arendskerke JO9-1

5e klasse 03

23 maart 2019 10:00

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SJO Lebo/SVN/VVB JO9-2 (een combinatie van Lewedorp, Nieuwdorp en Borssele) op het programma. We waren weer compleet, dus Aydean, Dani, Dennie, Luuk, Mees, Ryo, Steijn, Thomas en Tim waren van de partij. Ook stond weer een trouw groep van supporters langs de lijn.

Dennie was de eerste helft onze keeper. Tevens was hij vandaag onze aanvoerder (dat maakte het gelukkig al snel goed dat hij op de goal moest beginnen). De wedstrijd begon direct in een hoog tempo. Het eerste schot op goal was van de rood-witten. Luuk kon het schot nog kraken. De corner die daarop volgde werd goed door ons verdedigd en leidde direct een counter in. Helaas kon Dani de bal net niet goed bij Steijn krijgen, waardoor een kans verloren ging. Vervolgens schoten van Aydean en Ryo. De eerste ging naast en de tweede werd gestopt door de keepster. Niet veel daarna scoorde de thuisploeg de 1-0. Dennie was kansloos op het harde en hoge schot. Gelukkig lieten we de hoofden niet hangen en gingen we gelijk weer in de aanval. Dit resulteerde in een mooie combinatie tussen Steijn en Dani. Dani besloot niet zelf te schieten, maar de bal af te leggen op Ryo. Helaas kon hij er net niet bij, waardoor er geen doelpoging werd gedaan. Daarna kreeg Dani een goede kans op aangeven van Steijn, maar hij miste de bal volledig. In de volgende aanval waren de rollen omgedraaid. Dani gaf de bal op Steijn. Zijn eerste schot werd geblokt en het tweede schot ging over. Even leek het erop dat we deze helft niet zouden gaan scoren, maar daar bracht Ryo snel verandering in. Na een assist van Dani schoot hij keihard binnen en stond de 1-1 op het scorebord. Dit was het teken voor de rood-witten om weer even aan te zetten. Het eerste schot ging naast. Het solide verdedigingsduo Mees en Luuk maakte de volgende aanval onschadelijk en een volgend schot eindigde op de paal. Daarna pakten we de voorsprong. Thomas leverde een mooie voorzet af op Steijn. De bal raakte even in de kluts, maar Steijn was het meest scherp en kreeg de bal toch in de goal: 1-2. Direct na de aftrap een aanval van de rood-witten. Het schot werd knap gestopt door Dennie. Hij speelde direct Steijn in, die zijn broer Thomas voor hem vrij zag staan. Thomas legde de bal terug op Ryo. Ryo nam aan en schoot goed op goal, maar de keepster stopte het schot. Dit was een mooie laatste aanval van de eerste helft, die helaas net geen doelpunt opleverde.

In de rust waren er veel geconcentreerde gezichtjes. De jongens hadden door dat dit een goede tegenstander was, waar we niet zomaar even van zouden winnen. Er liepen een paar jongens bij die goed konden schieten, dus benadrukt werd dat op de bal verdedigd moest worden en dat we niet moesten afwachten. Complimenten werden gegeven voor de strijd en het goede overspelen. Steijn wilde de tweede helft graag keepen, dus daar was dit keer geen discussie over. Nadat de siroop en de appeltjes waren geconsumeerd en iedereen had geplast, kon de tweede helft beginnen.

De rood-witten kwamen net als de eerste helft goed uit de startblokken scoorden vrij snel de 2-2. Daarna namen wij het heft in handen. Dit begon met een goed schot van Dennie, die werd gepakt door de uitstekende keepster. Die zou niet haar laatste redding zijn deze middag. Het tweede schot van Dennie was echter precies in de hoek en daardoor onhoudbaar: 2-3. De rood-witten probeerde met een hard schot weer langszij te komen, maar met enige moeite kon Steijn de bal gelukkig  uit het doel houden. Dennie was deze middag op dreef en na een mooie actie probeerde hij weer een doelpunt bij te schrijven. Helaas ging dit door een schitterende redding niet door. Ook zijn volgende schot op aangeven van de hardwerkende Tim werd gestopt. Op aangeven van Aydean wist Dani het net te vinden en voor het eerst stond een marge van 2 op het scorebord: 2-4. Dennie scoorde vervolgens de 2-5. Vervolgens een mooie aanval van Dennie en Dani, maar Dani kiest geen hoek en schiet recht op de keepster. Daarop volgende een counter van de rood-witten, maar deze werd gekraakt door Tim. Niet veel later scoort Dani met een mooi schot de 2-6. De volgende kans is voor Tim. Hij probeert een voorzet van Dani in één keer binnen te tikken, maar de keepster houdt de bal net tegen. Vervolgens een kans voor Thomas, maar weer staat de keepster in de weg. Toen was de beurt weer aan de rood-witten. Steijn was kansloos op een hard en hoog schot: 3-6. VVA hard het antwoord snel klaar. Dani gaf een voorzet op Thomas. Die raakt de bal niet goed, maar op gelukkige wijze komt die voor de voeten van Ryo. Hij denkt niet na en schiet goed binnen: 3-7. Dani scoor nog de 3-8 op aangeven van Thomas. Vervolgens scoren de rood-witten nog de 4-8 en 5-8 en is de wedstrijd klaar.

Na een zware eerste helft werd de wedstrijd toch overtuigend gewonnen. Complimenten voor de werklust van de groep. De penalty’s werden alleen gescoord door Thomas en Dani, dus daar moet weer op getraind gaan worden.