's Heer Arendskerke JO9-1

5e klasse 03

9 februari 2019 10:00

Onbekend

Eindelijk stond de eerste wedstrijd na de winterstop voor de JO9-1 op het programma. In ’s-Heerenhoek werd gevoetbald tegen Patrijzen JO9-2. We hadden nog niet veel getraind, maar dat maakte niemand iets uit. Iedereen had zin om er tegenaan te gaan. Alle spelers waren aanwezig, dus Aydean, Dani, Dennie, Luuk, Mees, Ryo, Steijn, Thomas en Tim stonden op het wedstrijdformulier. Het was onstuimig weer, dus veel wind. Dit had invloed op de wedstrijd. Goed voetbal was moeilijk. Wind mee of wind tegen was bepalend.

De eerste helft hadden we wind tegen. Steijn begon op de goal. Door de tegenwind kwamen we niet van de goal af. Patrijzen kon juist lekker schieten op goal met de wind in de rug. Het eerste schot was gelijk een doelpunt tegen. Steijn was kansloos. Ook het tweede schot van Patrijzen werd door de wind gedragen en vloog binnen. Zo stonden we al snel met 2-0 achter. Aydean was de eerste die namens de blauw-witten wat terug kon doen. Helaas ging zijn schot via een been van de verdediger over het doel. Dani kreeg daarna een goede kans op aangeven van Dennie. Het schot met zijn ‘chocoladebeen’ echter recht op de keeper af. Niet veel later raakte Dennie de paal. Het zat dus niet mee, maar we waren zeker niet minder dan Patrijzen. Vervolgens nam Patrijzen de wedstrijd weer over. Eerst kon Steijn nog redding brengen op een schot, maar niet veel later vlogen de 3-0, 4-0 en 5-0 toch binnen. Het was met name aan onze laatste man Luuk en keeper Steijn te danken dat het verschil niet groter werd. Voor rust probeerde we nog een aanval op te zetten. De spelbegeleider van Patrijzen blies - net toen Aydean ging schieten - voor de rust. Het schot van Aydean vloog wel in de goal. De leider van Patrijzen bepaalde dat het doelpunt nog geteld moest worden, dus gingen we met een 5-1 achterstand de rust in.

In de rust vertelde de trainer dat we ondanks de grote achterstand helemaal niet minder waren dan de tegenstander. Er werd opgedragen om de tegenstander snel vast te zetten (dus druk op de bal), dan zouden de kansen vanzelf komen. De trainer was ervan overtuigd dat we nog konden winnen. De spelers en aanwezige ouders keken enigszins verbaasd.

De tweede helft ging Aydean keepen. We hadden lekker de wind in de rug. Het spelbeeld was daardoor compleet anders dan de eerste helft. Al snel scoorde Dennie de 5-2 na een mooie voorzet van Steijn. Toch leek het strijdplan daarna in duigen te vallen. Eerst kon Aydean nog goed redding brengen op een schot van Patrijzen, maar daarna werd uit een onmogelijke hoek toch gescoord: 6-2. Gelukkig gaven de jongens niet op. De aanval werd weer gezocht en dit werd beloond. Het vizier van Dennie stond namelijk op scherp deze dag. Hij scoorde de 6-3 beheerst in de hoek die de keeper open liet en na een goede onderschepping en pass van Steijn scoorde Dennie de 6-4. We kwamen terug en maakten aanspraak op meer. Ryo schoot een keer over en Steijn kon een goede voorzet van Luuk net niet binnentikken. Niet veel daarna scoorde Steijn toch de 6-5 en 6-6. Zeker het tweede doelpunt was een erg mooi schot. Ook het slotakkoord was voor de blauw-witten. Dani stond op de goede plek toen de bal uit een kluts vrij kwam en schoot de bal hard binnen: 6-7. Dit werd niet meer weggeven. Complimenten voor de ploeg die, ondanks een ruime achterstand, vertrouwen bleven houden in een overwinning!

De penalty’s werden gescoord door Ryo, Thomas, Dani en Dennie. Het lukte Luuk, Tim, Mees, Steijn en Aydean dit keer niet om de penalty te scoren.