5 - 12

's Heer Arendskerke JO9-1

5e klasse 03

9 maart 2019 10:15

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Walcheren JO9-5 op het programma. Dennie was op wintersport, dus we gingen met 8 man op pad: Aydean, Dani, Luuk, Mees, Ryo, Steijn, Thomas en Tim.

Ryo was de eerste helft onze keeper. Luuk was deze wedstrijd onze aanvoerder. Er stond veel wind, dus het was lastig voetballen. Toch hadden onze spelers daar niet zo veel last van. Het eerste schot op goal was van Steijn. De bal ging goed in de hoek en leverde direct een doelpunt op: 0-1. Ook de tweede kans was voor VVA. Helaas schoot Aydean hoog over. Al binnen twee minuten kwamen we op een 0-2 voorsprong. Thomas kreeg de bal in zijn voeten van de keeper van Walcheren en schoot beheerst binnen. Dat was een lekker begin. De 0-3 werd op dezelfde wijze gescoord, alleen was Dani nu de doelpuntenmaker. Pas in de zesde minuut schoot Walcheren voor het eerst op goal, maar deze bal werd goed gepakt door Ryo. De 4-0 werd gescoord door Thomas. Een schot van Steijn werd gestopt door de keeper, maar Thomas stond op de goede plek en kon de rebound binnentikken. Vervolgens een mooie aanval van Steijn, Ryo en Aydean. Helaas ging het schot van Aydean net naast. Daarna probeerde Walcheren weer een aanval op te zetten, maar deze werd gekraakt door Mees. De 0-5 werd gescoord door Dani. Tim pakte de bal af op het middelveld. Hij speelde Thomas in die bal teruglegde op Dani. Zijn hakje mislukte, maar daarna wist hij alsnog het net te vinden. Steijn scoorde de 0-6 op aangeven van Dani en Dani scoorde de 0-7. Daarna was de beurt aan Walcheren. Ryo was kansloos op een mooi hoog schot en de 1-7 stond op het scorebord. Niet veel later werd ook de 2-7 gescoord. Toen pakten wij het weer op. Luuk kwam net een teentje te kort om een mooie voorzet van Steijn binnen te tikken. Later besloot Steijn een keer zelf te schieten, wat resulteerde in de 2-8. Vervolgens weer een mooie actie van Steijn. Zijn schot belandde op de paal, maar Dani scoorde uit de rebound: 2-9. Rust.

Steijn was de tweede helft onze keeper. We begonnen met een goede aanval. Mees had een mooie pass op Luuk. Luuk ging langs de lijn naar voren en gaf een goede voorzet, maar Dani kon de bal net niet binnentikken. Niet veel later wist Dani het net wel te vinden met een afstandsschot: 2-10. Daarna volgde de 3-10. Een volgend schot van Walcheren werd door Luuk knap weggekopt. Vervolgens was het de beurt aan Ryo om een schot van Walcheren te blokken. Toen twee kansen voor Tim. Bij de eerste kans kon hij een voorzet van Thomas net niet binnentikken en niet veel daarna speelde hij zichzelf met een mooie actie vrij, maar ging zijn schot net naast. Dani scoorde wederom met een afstandsschot de 3-11. Vervolgens scoorde Walcheren de 4-11 en 5-11. Het slotakkoord was aan Thomas. Na een mooie actie schoot hij goed binnen: 5-12 was de eindstand.

De penalty’s werden gescoord door Mees, Steijn en Dani. De anderen moeten nog even oefenen.