Siep Capello (schot)
20'

4e klasse 1

23 maart 2019 9:30

Terneuzen kwam op bezoek; de nummer 3 in de stand 1 punt achter ons. Voor de winterstop uit gewonnen met 1-2, maar gemakkelijk ging dat niet ondanks het vele balbezit. Nu op echt gras een nieuwe kans. Zonder Dave, Julian, Koen en Raul, maar met Siep en Hans begonnen we aan de wedstrijd. Ivar had weer plaats genomen onder de lat, ondanks dat hij toch liever voetbalt is hij een goede vervanger van Dave. En teambelang staat voorop bij JO14. Zo moest ook Jelle Pekaar weer op een voor hem wat onwennige plek namelijk rechtsback.

We speelden de eerste helft goed. Veel ‘wisselpasses’ zoals ze dat noemen. Van links naar rechts en weer terug. De verdediging stond weer als een huis. Ivar heeft bijna niets te doen gehad. 1x kwam er een gevaarlijke voorzet van hun rechterkant, maar deze werd klemvast gepakt door onze ‘baas’. Terneuzen had best een paar leuke en snelle aanvallers, maar deze liepen zich stuk op Nick en Hans. En anders waren afwisselend de 3 J’s (Jelle P, Jappe en Jelle van I )in de buurt om een handje te helpen. Aanvallend stonden we scherp met Jimi en Siep, maar fysiek hadden ze het best lastig tegen de lange verdedigers. In de 7e minuut kregen we een corner die door Timo goed genomen werd. Siep dook als een duveltje uit een doosje  voor de keeper en kopte van dichtbij de 1-0 binnen.  Daarna een fase met wat gevaarlijke momenten en zoals gezegd een rustig voetballend VVA. Jelle Pekaar kreeg veel ruimte op rechts om op te bouwen een op te komen. Wel leden we regelmatig balverlies, maar Terneuzen deed daar weinig mee. In de 20e minuut een steekpass van Sven door het midden waardoor Siep alleen voor de keeper kwam en rustig langs hem schoot: 2-0. Dit was ook de ruststand, aangezien we geen grote kansen meer kregen en onze afstandsschoten niet krachtig genoeg waren.

De 2e helft was een stuk minder van onze kant. We hadden geen controle meer over de wedstrijd en de snelle en lange jongens van Terneuzen zorgden voor veel dreiging. Na 6 minuten werd een afstandsschot half geblokt en stuiterde verraderlijk onder Ivar door: 2-1. Dat was een tegenslag die we moesten verwerken. Rommelig werd het, maar desondanks kregen we nog wel een paar grote kansen met 2x Siep, Sven, Kian en Jimi, maar de kleine keeper stond elke keer goed in de weg. Zo bleef het tot de laatste minuut billenknijpen, maar haalden we wel onze doelstelling: 3 punten in de tas. Zo blijven we in het spoor van koploper HVV die volgende week op bezoek komt.