36'
Assist: Kian de Vos

4e klasse 1

11 mei 2019 10:00

Het kan de trouwe volgers van VVA JO14 niet ontgaan zijn: VVA JO14 is kampioen geworden! Afgelopen zaterdag werd dit op het eigen sportpark bij zomerse omstandigheden en met spandoek behaald. En terecht, maar als de trainers dat aan het begin van de competitie als doelstelling stellen moet je het natuurlijk nog wel even waarmaken. Die druk leek in de 1e wedstrijd ons direct te verlammen, maar in de rest van competitie hebben we dit slippertje rechtgezet. We wonnen niet alles heel overtuigend qua eindstanden, maar wel waren het op basis van het veldspel terechte overwinningen. Zo ook deze kampioenswedstrijd tegen Sluiskil.
We begonnen ijzersterk aan de wedstrijd. In de 1e minuut kwam de bal bij Timo die na het maken van een actie de bal hard voorgaf in de 5 meter en daar stond onze supersub Siep klaar die keihard de bal binnen schoot: 1-0. Beter kun je een kampioenswedstrijd niet beginnen! Daarna volgde echter toch een fase waarin Sluiskil de betere ploeg was, maar de bal niet over de doellijn kon krijgen....of misschien toch wel 1 keer, maar helaas voor Sluiskil voorziet ons sportpark nog niet in een VAR systeem. Ook moest Ivar nog 2x ingrijpen op een doorkomende spits en dat deed hij zo goed dat de spits te veel naar de buitenkant moest en niet meer gevaarlijk werd. In de 21e minuut werd het spel verlegd van de rechterkant naar links waar Jimi de bal kreeg. Hij maakte een actie en zocht de achterlijn op. De trainer dacht dat hij de bal wel terug zou leggen, maar Jimi zag een gaatje in de korte hoek en scoorde: 2-0! Dat hadden we wel effe nodig. Daarna gingen we steeds beter spelen. Jelle Pekaar nam het middenveld in beheer en probeerde met steekballetjes de spitsen te bereiken. Net voordat hij zelf hard geblokt werd, wist hij in de 25e minuut toch Siep te bereiken die vanaf de 16 meter uithaalde en de 3-0 scoorde. Ondanks dat Nick vlak voor rust nog een bal van de lijn kopte was de wedstrijd wel gespeeld en ook de ruststand bereikt.

Onze boys waren licht geïrriteerd door een lange verdediger die wat vervelende overtredingen maakte. De trainers benadrukten dat we hierdoor niet onze feestelijke wedstrijd moesten laten verpesten. Dat paktten ze goed op: net na rust een vloeiende aanval via een prachtige pass van William, naar Timo op rechts die de bal vanaf de achterlijn teruglegt op de vrijstaande Raul en weer zijn doelpuntje meepikt: 4-0. Onze verdedigers, Koen, Julian, Jappe, Nick en Jelle van Iersel stonden hun mannetje en gaven weinig weg. En als ze dat wel deden stond daar altijd Ivar nog. Na 10 minuten een aanval over links. Kian gaf een passje in de hoek op Sven die vervolgens naar binnen sneed en van randje 16 zeer zuiver in de korte hoek schiet: 5-0. Sluiskil mag vervolgens, na een misverstand in de verdediging, in de 28e minuut wat terug doen 5-1. Maar zoals het bij een kampioen hoort is het laatste woord voor ons. William neemt in de 31e minuut op eigen helft snel een vrije trap op de dieplopende Sven die nu vanaf rechts de bal hard in de lange hoek schiet: 6-1. Einde wedstrijd en groot feest! De (kinder)champagne en confetti vloeide rijkelijk en de foto's voor het nageslacht werden gemaakt. De supporters werden bedankt en daarna ging het feest in de kleedkamer verder. Het kampioenschap werd nog klein gevierd met een lekker frikandelletje van Thomas, waarvan er 1 voor onze huisfotograaf Patrick van Iersel. Uiteraard ook trotse trainers, want het is erg leuk om te zien hoe bepaalde trainingsstof toch terug komt in de wedstrijd. Nog 1 wedstrijd tegen Terneuzen......in fantasieopstelling dus dat wordt wat!!!