Jimi Jansen (schot)
70'

4e klasse 1

16 maart 2019 12:30

Na een midweeks winderig vriendschappelijk duel tegen Patrijzen (2-1 winst) konden we vandaag weer aan de bak in de harde wind in en tegen Sluiskil. Ondanks de regen was het veld goed bespeelbaar. Met beide teams hebben we nog wel de grootste takken van het veld gehaald voor de veiligheid van de spelers. Dave, Koen en Julian waren afwezig door blessures. Siep versterkte ons.

Het lijkt of wel elke keer dezelfde wedstrijd spelen, maar weer waren we de bovenliggende partij. Jelle Pekaar en Timo heersten op de rechterflank en Raul en Kian brachten rust en controle op de linkerflank. In de 12e minuut een corner van Timo die laag in het 5 metergebied kwam. Daar stond Jimi goed op te letten toen de keeper niet balvast was: 0-1. Daarna een fase van kleine kansjes en veel duels op het middenveld. Ivar had weinig te doen; zijn eenhandige redding bij een corner was wel goed. Siep veroverde in de 20e minuut de bal in de as van het veld en schoot van bijna 20 meter geplaatst in de hoek: 0-2. Sven geloofde in de 26e minuut in een bal die naar de linker zijkant van het penaltygebied ging, trok zijn trukendoos open en soleerde op de achterlijn langs 3 spelers en schoot in de verre hoek van de keeper binnen: 0-3. In het slot van de 1e helft werd het wat grimmiger: de doorgebroken Jimi werd neergehaald; de trainer van Sluiskil reageerde hier sportief op door betreffende speler te wisselen. Ook Kian kreeg nog een beuk in zijn rug en moest even bijkomen op de bank. William werd uitgedaagd, maar Gerjan kon het tijdig sussen. De rust kwam wel gelegen.

In de 2e helft ging Jelle Pekaar keepen en kon Ivar lekker voetballen. Via hem werd in de 5e minuut de aanval naar de 0-4 ingeleid. Lange bal van Ivar op Timo en toen ging de bal van rechts naar links via William en Sven kwam de bal bij Jimi die zijn 2e van de middag maakte in de korte hoek: 0-4.
Daarna een fase van ‘niks aan de hand’ voetbal tot de 17e en 18e
minuut waarin Sluiskil uit het niets 2x scoorden: 2-4. Gelukkig pakten we het weer op en onze kleine mannen Jelle van Iersel en Nick klommen in hun lange tegenstanders en Jappe controleerde daaromheen, waarmee de ergste druk weg werd gehaald. Onze afstandsschoten konden de keeper van Sluiskil ook niet meer verontrusten. In de laatste minuut kapte Sven nog maar eens een keer zijn tegenstander uit in de 16 meter en werd daarbij gevloerd: Penalty! De keeper stond niet in het midden van zijn goal waardoor het voor de altijd zekere William een koud kunstje was om te scoren: 2-5 en einde wedstrijd.

Ondanks een ogenschijnlijk makkelijke wedstrijd maakten werd het toch nog even spannend. Volgende week komt Terneuzen op bezoek en kunnen we op 1 punt van koploper HVV komen die de week daarna naar ons toe komt. 2 belangrijke wedstrijden dus!