Valse start VVA JO14 - www.arendskerke.nl

Valse start VVA JO14

Valse start VVA JO14

Zaamslag JO14-1

2 - 1

's Heer Arendskerke JO14-1

Competitie

4e klasse 1

Datum

23 februari 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Na 2 afgelastingen mochten we dan ook aan de voorjaarscompetitie beginnen uit tegen Zaamslag. Voor de winterstop hadden we daar een lastige wedstrijd gespeeld met een goed laatste kwartier waardoor het nog afgetekend 0-5 werd. Zonder onze geblesseerde keeper Dave, die er overigens wel voor de support was, begonnen we in het winterzonnetje aan de wedstrijd.

Eigenlijk kan ik vrij kort zijn over de wedstrijd die niet echt leuk was om naar te kijken. En dat verbaasde de trainers wel na een goede trainingsweek. We hadden heel veel excuses waarom het niet liep:
- Slecht veld; dat beaam ik, maar daar heeft de tegenstander ook last van.

- Zware bal; heb ik niet gevoeld, maar als zelfs William de bal niet echt vooruit kan schieten zal daar wellicht een kern van waarheid in zitten, maar daar heeft de tegenstander ook last van.

- Een wat oudere scheidsrechter die misschien niet alles goed zag, maar daar hebben we ook een paar keer voordeel van gehad en daar heeft de tegenstander ook last van.

Kortom: het lag aan iedereen behalve aan ons zelf.

In de 1e helft hebben we een paar kleine kansen/mogelijkheden gehad. Na een kwartier werd er zoals altijd gewisseld. Sven kwam het veld in en zocht zijn positie op 10. De uittrap van de keeper kwam precies in zijn voeten en na controle van de bal en een paar stappen voorwaarts schoot hij de bal vanaf de 16 langs de keeper: 0-1. Hierdoor dachten we misschien wat makkelijker te kunnen gaan voetballen. Even daarna hadden we wellicht een penalty moeten krijgen na een handsbal waarbij de scheidsrechter de fluit in zijn mond nam, maar net te weinig lucht had om te blazen. 

Vervolgens een moment waarbij 3 man van ons stonden te kijken hoe een verdediger van Zaamslag de bal een trap naar voren gaf. De kleine snelle spits van Zaamslag was behoorlijk sneller dan Koen die toch ook niet de langzaamste is en maakte 1 op 1 met Ivar geen fout: 1-1. We waren het even helemaal kwijt waardoor vlak voor rust Zaamslag nog een grote kans kreeg, maar Ivar stond zijn mannetje.

In de rust geprobeerd om alle bovenstaande excuses de kop in te drukken door te benadrukken dat we daar geen invloed op hebben. We moesten ons eigen spel verbeteren. Dat lukte echter niet. De passing was niet goed zeker niet in eindfase voor de goal. Jimi kreeg vanaf de zijkant nog wel 2 aardige kansen maar deze verdwenen in het zijnet. Corners en vrije trappen leverden niets op. Zaamslag trok alles uit de kast en slaagde erin om ons uit de wedstrijd te spelen door soms wel iets te harde overtredingen. We gingen steeds meer mopperen op elkaar en daar gaan we echt niet beter van voetballen. Nick had de kleine spits wel onder bedwang, maar toch moest Ivar ook nog een keer goed handelend optreden. Uit een corner werd het in de 27e minuut tot overmaat van ramp ook nog 2-1 doordat we bij de 2e paal niet alert de bal wegtrapten. William had wellicht nog de gelijkmaker op zijn schoen, maar ipv uit te halen nam hij de bal nog aan en kon de verdediger hem nog blokken. Een zeer teleurstellend verlies voor spelers, trainers en supporters die gezien de goede najaarscompetitie verwachten om voor het kampioenschap te gaan. Eerst maar weer even de koppen bij elkaar krijgen en het goede gevoel terugvinden. Woensdag krijgen we al de mogelijkheid om ons te revancheren voor deze matige prestatie thuis tegen Lebo.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!