Jimi Jansen (intikker)
66'

4e klasse 1

6 april 2019 10:00

Vandaag als koploper naar Lebo; de nummer laatst in onze poule en de ploeg waar we thuis met 5-0 van hebben gewonnen. De ingredienten voor gemakzucht en onderschatting waren dus aanwezig. Zonder de voor de rest van het seizoen geblesseerde Dave en de van een breuk herstellende Koen, maar met een messcherpe Siep begonnen we aan de wedstrijd.

We hadden veel overwicht in de 1e helft en creerden daaruit een paar aardige kansen. Op rechts werd weer veelvuldig naar de gedreven Timo gezocht die een aantal keer goed doorkwam. Zijn voorzetten kwamen echter net niet bij een Arendskerke speler uit, maar waren vaak de prooi voor de keeper van Lebo. Toch kreeg Jimi nog een goede kans uit een doorschietende bal, maar hij schoot over. Sven had op het middenveld een geduchte en bekende tegenstander die veelvuldig aan de noodrem moest trekken. De vrije trappen van William en Sven leverde geen gevaar op. Op links onderschepte Kian veel ballen en probeerde Jimi een paar keer weg te sturen. Dat lukte ook, maar net als zijn neef aan de andere kant was het vervolg niet altijd even nauwkeurig. In de achterste linie waren we in het begin veel aan het mopperen, maar desondanks had Ivar het rustig op een paar terugspeelballen na. In de 22e minuut kwam een afgeslagen aanval voor de voeten van Jelle Pekaar die maar eens uithaalde van zo'n 18 meter. Hij raakte de bal niet heel lekker, maar hij verdween wel hoog in de goal achter de keeper: 0-1. Daarna kreeg Siep nog een kans, maar hij schoot te snel ipv door te lopen naar de keeper. Ruststand 0-1.

Ivar wilde voetballen en KIan ging keepen. Daardoor ontstond er in de rust een discussie over wie de doeltrappen moest nemen. Simpele opdracht van de trainer was om geen doeltrappen tegen te krijgen. Waren dit zenuwen van een kampioenskandidaat? Na rust gingen we gewoon verder met wat we in de eerste helft hadden gedaan: Creeren van kansen zonder afmaken. In de 11e minuut ging het mis bij een vrije trap tegen op het middenveld. We stonden niet goed opgesteld, zelfs Nick kon de vrije man niet meer afblokken en hij scoorde beheerst de 1-1. Dat was een tegenvaller en de vraag was of we dat konden herstellen. Jelle Pekaar die een goede wedstrijd had gespeeld moest gewisseld worden wegens opmerkingen tegen de overigens goedleidende scheidsrechter. Siep was weer in het veld gekomen in de 16e minuut en liet toen weer zien van waarde te zijn voor ons team. Hij maakte een actie en zocht de achterlijn op, gaf een harde voorzet en deze werd in eigen goal verwerkt door Lebo: 1-2. En toen was hij en het team los. Kort daarna gaf Wil een diepe bal op Jimi die nu wel goed voorgaf en Siep kon de (linker) hoek uitzoeken: 1-3. In de 24e minuut een aanval over rechts, wat gefrommel voor de goal waarop Jimi goed reageerde met zijn ijzeren rechterbeen en wat hulp van de keeper scoorde hij de 1-4. Toch kwam Lebo nog een keer terug en scoorde de 2-4 in de 26e minuut na eerst een goede redding van Kian was de rebound hem toch te machtig. Even was het wat rommelig van onze kant, maar onze verdedigers Julian, Jappe, Nick en Jelle van Iersel gaven geen krimp. Ivar maakte op linkshalf lekker zijn meters. Het slotakkoord was in de 31e minuut weer voor Siep. De afgekoelde Jelle Pekaar ging goed door op rechts, speelde de bal naar William die vanuit de kleine ruimte met een bekeken tikje Siep bereikte. Die haalde nogmaals de trekker over en zette de eindstand op het bord: 2-5.

Een goede wedstrijd, waarin we na een kleine tegenslag toch de wedstrijd terecht naar onze hand zette. De enige kritische noot die we kunnen geven is dat we beter met onze kansen moeten omgaan, zodat de wedstrijd eerder beslist wordt. Volgende week de revanche thuis tegen Zaamslag waar we ons enige verlies tegen hebben geleden.