VVA JO14 revancheert zich - www.arendskerke.nl

VVA JO14 revancheert zich

VVA JO14 revancheert zich

's Heer Arendskerke JO14-1

4 - 1

Zaamslag JO14-1

14'
Assist: Jimi Jansen
... (e.d.)
37'
Assist: Jappe Bouman
45'
Assist: Timo Jansen

Competitie

4e klasse 1

Datum

13 april 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Zaamslag thuis; de mogelijkheid voor de revanche van de verloren en slechte uitwedstrijd en 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie. De omstandigheden waren nu perfect: fris, zon, geen wind, omkleden in de nieuwe kleedkamer en Daan van Sabben was erbij. Alleen Dave en Koen waren nog steeds afwezig.  Er stond dus maar 1 opdracht op het bord: winnen! Dat wilden we doen door vlug druk te zetten en door te schieten, want als je niet schiet 'ken' je niet scoren. Ivar nam weer plaats onder de lat ondanks een blauwe vinger.
Sommige ouders nemen de gok om niet bij de start van de wedstrijd aanwezig te zijn. Dit keer was de vader van Raul iets later. Hij had dus gemist dat we zeer scherp begonnen en dat Raul in de 2e minuut besloot om bij zijn eerste kans te schieten op de goal. En met succes: de bal vloog vanaf rechts over de keeper in de verre hoek: 1-0. Heel leuk voor hem, want dat was zijn eerste doelpunt en een mooie! Maar zijn vader had geluk; in de 14e minuut scoorde Raul nog een keer. Op links kreeg Jelle Pekaar de bal, maakte een actie naar de achterlijn, trok de bal goed terug naar Jimi die met een klein tikje Raul bereikte. Hij tikte met zijn buitenkant schoen de bal langs de keeper: 2-0. Wat een heerlijke start van deze wedstrijd! Net als de eerdere edities speelden we vooral op de helft van Zaamslag tot ergernis van hun trainer die zijn spelers alleen maar achteruit zag lopen. En dat kwam doordat wij ons plan goed uitvoerde. Af en toe kwam de spits van Zaamslag wel door, maar onze Daan en later Nick stonden weer hun mannetje. 1x ontglipte hij wel, maar toen kwam hij 'onze baas' Ivar tegen die met een perfecte redding de aansluitingstreffer voorkwam. In de 1e helft was verder Sven nog dichtbij een treffer. Hij plaatste echter de bal met links buiten bereik van de keeper op de paal. Ook Kian was dichtbij met een schot vanaf de rand 16 ineens die maar rakelings naast ging. Zelfs Julian probeerde het een keer van afstand, maar het schot ontbrak aan kracht.
De 2e helft bleek achteraf gezien een formaliteit. Door 2 vroege (2e en 10e minuut) en lucky goals werd de wedstrijd al snel beslist. Eerst schoot Jappe een afgeslagen corner hoog terug in de 16 meter. De bal kwam op een rug van een speler van Zaamslag die hierdoor zijn keeper verschalkte: 3-0. Daarna een corner van Timo die Sven kopte (of met zijn lange haar schampte) en "naar wij dachten" via een been van tegenstander de bal over de doellijn kreeg: 4-0. In het restant van de wedstrijd kregen we nog een paar kleine kansen, maar goals leverde dat niet meer op. Heel even werd het rommelig toen een voorzet de goal in waaide over Ivar heen: 4-1. Onze valkuil ging weer open: te veel mopperen op elkaar, onszelf of de scheidsrechter. Maar gelukkig herpakte we onszelf, onder leiding van een positief coachende Jappe en de sobere doch solide verdedigers Julian en Jelle van Iersel, tijdig en kwam de overwinning niet meer in gevaar.  
Het was na de wedstrijd weer erg gezellig in de kleedkamer, zeker toen we hoorde dat HVV gelijk had gespeeld en dat we nu dus 4 punten voor staan met nog 3 wedstrijden te gaan. Op 4 mei gaan we naar HVV toe en dan weten we ook of Zaamslag nog meedoet in de kampioensrace (inhaal op 20 april). Zo niet dan wordt dat een kampioenswedstrijd. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!