15 - 6

RCS JO9-3

5e klasse 03

16 februari 2019 9:30

Voor de JO9-1 stond de wedstrijd tegen RCS JO9-3 op het programma. In tegenstelling tot vorige week was het heerlijk weer om te voetballen. Lekker zonnetje, geen wind, dus perfecte omstandigheden. Aydean, Dani, Dennie, Mees, Ryo, Steijn, Thomas en Tim waren aanwezig. Luuk kon er helaas niet bij zijn. De tegenstander had maar 5 spelers, omdat iemand zich verslapen had. We speelden dus 5 tegen 5.

De eerste helft begon Ryo op de goal. We begonnen goed aan de wedstrijd. Als snel kreeg Dani een kans, maar hij schoot net naast. Vervolgens leek RCS een kans te krijgen, maar Ryo was snel uit zijn goal en zodoende op tijd bij de bal. Al binnen een paar minuten maakte Dani van dichtbij de 1-0. Niet veel later scoorde hij met een mooi schot via de binnenkant van de paal de 2-0. Daarna scoorde Steijn de 3-0 met een mooi schot. Hierna vergaten we even dat verdedigen ook bij voetbal hoort. Nu Luuk er niet was, hadden we geen laatste man. Mees nam deze rol goed over, maar de anderen roken doelpunten, dus liepen naar voren zonder te kijken wat er achter hun bleef staan. Drie keer balverlies betekende drie tegendoelpunten. 3-3! Mees en Ryo konden hier niets aan doen. In de tussentijd had Tim nog wel op aangeven van Steijn een kans gekregen, maar de keeper had de bal net tegengehouden. Door de opleving van RCS stond iedereen van VVA gelukkig weer op scherp in het veld. Na een mooie actie en voorzet van Dennie, kon Dani de 4-3 maken. Daarna waren de rollen omgedraaid en scoorde Dennie op aangeven van Dani de 5-3. Niet veel later kreeg Dani uit een klust de bal voor zijn voeten en schoot onberispelijk hard en hoog binnen: 6-3. Het slotstuk van de eerste helft was voor RCS. Een mooi doelpunt van de rood-zwarten resulteerde in een 6-4 ruststand.

In de rust twee tevreden coaches en 8 tevreden spelers in de kleedkamer. Enig punt van verbetering was de restverdediging. Dit werd rustig uitgelegd en er werd beterschap beloofd. Na de siroop wilde iedereen weer snel naar buiten.

De tweede helft ging Dani keepen. We gingen door waar we gebleven waren: doelpunten maken dus! Na een goede onderschepping maakte Steijn vlak na rust de 7-4. De volgende kans was voor Tim, maar helaas werd zijn inzet net voor de doellijn tegengehouden. Tim kreeg nog meer kansen in deze wedstrijd, maar hij het telkens geen geluk. Iedere keer zat er wel een voetje tussen. Daarna kreeg RCS een kans. Een speler ging alleen op Dani af, maar Dani kwam als winnaar uit de strijd. Na een mooie assist van Dennie scoorde Steijn beheerst de 8-4. Niet veel later scoorde Dennie de 9-4 na een puike pass van Ryo. Ook in de tweede helft moesten we tegentreffers incasseren: 9-5. Dit werd snel rechtgezet door Aydean. Vanaf de zijkant van het veld schoot hij de bal precies in de verre hoek: 10-5. Vervolgens had Aydean een mooie actie aan de andere zijkant. Hij omspeelde een paar tegenstanders. Iedereen verwachte dat hij daarna een voorzet zou geven, maar Aydean schoot de bal bekeken in de korte hoek: 11-5. Bij de 12-5 ging Dennie alleen op de keeper van RCS af. Hij gaf de keeper geen kans en schoot beheerst binnen. Ook Thomas deed mee aan het doelpuntenfestijn. Hij scoorde met een mooi en hoog schot de 13-5. Ryo had minder geluk. Zijn schot ging net naast. Het vizier van Steijn stond wel op scherp. Hij scoorde de 14-5. Deed RCS dan helemaal niet meer mee? Gelukkig wel. Dani was kansloos op een mooi schot, dus RCS mocht ook nog een doelpunt bijschrijven: 14-6. Het slotakkoord was uiteraard aan de blauw-witten. Eerst was er nog een kans voor Mees. Zijn schot werd net gekraakt. Ryo had in de tussentijd zijn vizier op scherp gezet. Na een goede voorzet van Dennie schoot hij de 15-6 binnen. Even leek RCS nog een doelpunt te maken, maar dit voorkwam Ryo met een goed getimede sliding. Eindstand: 15-6!

De penalty’s werden gescoord door Tim, Thomas, Ryo en Dennie. Mees, Aydean, Steijn en Dani moeten deze week weer even oefenen op het nemen van een penalty.