MO13-1 ruim langs Kloetinge MO13-1

MO13-1 ruim langs Kloetinge MO13-1

Competitie

Groep 2 21

Datum

31 augustus 2019 11:30

Scheidsrechter

C.C.H. (Camil) Bosman

Accommodatie

Sportpark 't Steen
Badhuisweg 7
4564AH
SINT JANSTEEN
tel. 0114-312663

Dit jaar spelen Patrijzen en Arendskerke met elkaar in de Mo13, waar ze bij Patrijzen speelsters te weinig hadden, en wij teveel voor 1 team, te weinig voor 2 teams, samen in de competitie en beker in. Een aantal van de meiden van Patrijzen hadden vandaag afscheid van de scouting, en moesten dus passen voor de eerste wedstrijd. Zodoende deden we het vandaag met Angelique, Esmee en Kyra. Van Arendskerke kant is het grootste deel van de mo11 overgekomen naar dit team, Meike, Tess, Danique, Lieke, Fien, Romy en Ymke. Omdat vandaag de bezetting wat dun was, en het voor het eerst op een heel veld was, de hulp van Dian en Suus uit de jo13, en Saar, Evi en Fenna uit de mo11.

Walter had een opstelling gemaakt, en zo begonnen we met een 4-4-2 de wedstrijd. In het begin wat meer balbezit voor Kloetinge, maar al snel kwamen onze meiden in hun spel. Esmee en Angelique hebben al ervaring op een heel veld, en dat kon je ook wel zien. Beiden goed aanspeelbaar, sterk aan de bal. Waar er een aantal zoekende waren, vooral de backs hadden moeite met aansluiten, want ja, buitenspel kenden ze nog niet, voelden er een aantal zich thuis als een vis in het water. Danique verloor geen duel, vol er in met overtuiging, en ook Meike schitterde als linkerspits. Dit sterke optreden resulteerde in de 1-0, door … Meike, ze was er als de kippen bij, om de bal in het goal te schuiven. Zo ook vlak voor rust, een voorzet, en ze stond er weer om de bal koeltjes in de touwen te werken. Met een 2-0 voorsprong de rust in, hier hadden we alleen van gedroomd.

Na de rust, hetzelfde spelbeeld, Kloetinge kon maar niet tot onze zestien geraken, en als we de bal afpakten, wisten we snel de buitenspelers te vinden, en dreiging te veroorzaken, en zo stond waarrempel wederom Meike daar, om ook haar derde te maken, en zodoende een hattrick te maken. Onze keepster heeft op een paar terugspeel ballen na, niks te doen gehad. Haar spelvoorzetting waren dik in orde, waaruit we konden opbouwen. Halverwege viel de 4-0, een soort van scrimmage komt voor de voeten van Danique, die niet twijfelt, en zo zich zelf beloond met een heel goed optreden. Na afloop waren de trainer, de grensrechter, meegekomen ouders, en zeker de speelsters zelf dik tevreden, met deze prima overwinning.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!