Zeelandia Middelburg MO11-1

Groep 1 11

31 augustus 2019 9:00

Vandaag mochten we eindelijk de wei weer eens in. Ten opzichte van afgelopen seizoen, een flink veranderd team. Heel wat van de meiden zijn doorgegaan naar de mo13, aleen de jongste blijven nog in de mo11. Met Fenna, op de goal natuurlijk, Evi, Dana, Saar en Femke hebben we de bekende gezichten van afgelopen jaar. Nieuw in ons tem zijn Kaylee, zij speelde vorig jaar bij de jongens in de jo10, Anna, Faye en Nienke.

We moesten vandaag tegen Zeelandia Middelburg mo11 -1, een bekende van ons, aangezien we die de afgelopen jaren ook meermalen zijn tegengekomen. Vooraf het idee dat het wel eens lastig kon gaan worden, dus moesten we er gelijk staan. Dit was duidelijk doorgekomen bij de meiden, wat resulteerde in een doelpunt van Saar, binnen de 20 seconden. Ze deden allemaal hun best, knapten voor elkaar het vuile werk op, en gingen zo met 4-1 de rust in. Net als andere jaren, wisselen we bij een ruime voorsprong van keeper, dus Fenna het veld in, Saar op de goal. Dan merk je wel, dat we de snelheid, balvastheid en doelgerichtheid missen, althans, de eerste 15 minuten. De groen witte mochten 2 keer van ons scoren. Toen ging de doelpuntenmachine weer op aan, zo scoorde Fenna 3 keer van ver, Tess haar doelpuntjes, Evi vond het net, en ook Anna, in haar eerste wedstrijd, wist met enig fortuin het net te vinden. Waar Anna zichzelf beloonde, had ook zeker Nienke dat mogen doen, wat een vechtjas. Ook Kaylee, en Faye deden stinkend hun best, de eerst door solide te verdedigen, de tweede door de tegenstander goed te hinderen in de opbouw. Al met al, een goed begin, met deze leuke groep meiden. Eindstand 11-3.