VVA JO15 begint met overwinning

VVA JO15 begint met overwinning

's Heer Arendskerke JO15-1

4 - 2

ST HVV'24 / Clinge JO15-2

Siep Capello (afstandschot)
20'
Siep Capello (kopbal)
30'
Timo Jansen (afstandschot)
50'
Assist: Jimi Jansen

Competitie

3e klasse 01

Datum

21 september 2019 10:10

Accommodatie

Onbekend

De voorbereiding inclusief beker zit er op. Even wat scorebord journalistiek: Nieuwland 5-1 winst, GPC 1-4 verlies, Lebo 4-5 verlies, Zeelandia Middelburg 5-2 winst en Dauwendaele 1-0 winst. Personele problemen: Dave weer terug van zijn blessureleed van vorig jaar, maar een klein motorongelukje levert een pijnlijk scheenbeen op. Jelle Pekaar helaas weer terug bij af met zijn lies dus die wordt rustig gebracht. Net voor het begin van de competitie hebben we wel weer een speler erbij: Stijn van Rooijen. Dus met een selectie van 15 jongens zullen we het dit seizoen moeten doen.
Om te beginnen thuis tegen HVV/Clinge. Niet hetzelfde team als vorig seizoen, maar wel een paar bekende aangevuld met jonge spelers. We namen direct het initiatief en met schoten uit de 2e lijn stelden we de keeper op de proef. Die liet zien dat hij goed was. Na een minuut of 7 kwam HVV voor het eerst aan onze kant van het veld. Koen schrok daar van en viel na een schouderduw om, de spits gaf vanaf de zijkant voor en de bal die ook langs Dave heen ging werd gemakkelijk binnen getikt, omdat Jelle van Iersel niet goed was meegelopem met zijn tegenstander: 0-1. Dat was even slikken, want dat was toch tegen de verhouding in. We pakten het voetbal tot hun 16 weer op, maar we schoten vooral van afstand en daar was de keeper gewoon te goed voor. De 2e aanval  van HVV na zo'n 12 minuten ging nu over rechts, werd voorgegeven en via het linkerscheenbeen van Nick achter Dave gewerkt: 0-2. Oei, wordt dit een valse start van onze boys?
We rommelden wat verder, hielden niet goed breed en bleven maar van afstand schieten. Het was druk in de as van het veld en voor de goal dus het zag er rommelig uit. Dan in de 20e minuut toch een kans voor Siep die nu van binnen de 16 meter kan uithalen en dat schot was de keeper wel te machtig: 1-2. Het spelbeeld veranderde niet; we speelden veel op hun helft, maar in de omschakeling door ons balverlies dreigden ze soms gevraalijk te worden. Uiteindelijk 5 minuten voor rust een goede corner van Sven die prachtig werd binnen gekopt door Siep: 2-2. Pfffff, nu konden we rustig gaan rusten.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde; wij de bal op hun helft en af en toe kwamen ze er even uit door foutjes van ons. Maar Jelle Pekaar die de positie van Dave onder de lat had overgenomen is maar 1x op de proef gesteld. De eindstand stond toen al op het bord: Timo had met een prachtig afstandschot in de kruising ons op 3-2 gezet. Daarna eindelijk een succesvolle aanval waar we zovaak op trainen. Timo heeft de bal op rechts, speelt hem naar binnen op Jappe die hem verplaatst naar links op Kian die de bal terugtrekt op Jimi die hem tot slot met de juiste snelheid naar Sven speelt die met zijn linker zuiver in de hoek scoort: 4-2.
Zoals gezegd moest Jelle P. toch zijn broekje nog vies maken. Eerst had hij al hulp gekregen van Raul die als linksback goed mee was gelopen om een schot te blokken en het 2e schot pakte hij met stijlvolle duik klemvast. In het laatse kwartier lieten we zien dat we goed kunnen voetballen. Ivar en Koen tikten samen vanachteruit de bal lekker rond om vervolgens het middenveld te zoeken. Mooi om te zien en daar moeten we verder mee.

Ik verwacht niet, met alle respect voor HVV, dat deze tegenstander het niveau van de 3e klasse is. Op 5 oktober komt HPC (Hoek Philipine) op bezoek; dan weten we denk ik wel waar we staan.  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!