VVA JO15 strijdend ten onder - www.arendskerke.nl

VVA JO15 strijdend ten onder

VVA JO15 strijdend ten onder

's Heer Arendskerke JO15-1

1 - 5

SJO HPBC'23 JO15-1

Siep Capello (schot)
47'
Assist: Jappe Bouman

Competitie

3e klasse 01

Datum

5 oktober 2019 10:10

Accommodatie

Onbekend

Zoals vorige week al geschreven zou HVV geen 3e klasse waardige tegenstander zijn; vandaag bereikte ons het bericht dat ze uit onze competitie zijn gegaan. Dus we stonden weer op 0 punten en HPC kwam op bezoek. Een combinatie van Hoek-Philipine jeugd, die in de beker hebben laten zien dat ze een veelscorende ploeg zijn. We konden aan de bak dus!

Met een voltallige selectie en dus 4 wissels begonnen we aan de wedstrijd. De grote jongens van HPC lieten zien dat ze verzorgd voetbal wilden spelen en niet eens zo zeer fysieke duels zochten. Ze hadden vanaf het begin veelvuldig de bal, maar de eerste kansen waren voor ons. Uit een goede counter kon Sven een keer van afstand schieten, maar de keeper (ik denk de kleinste speler van HPC) kon zijn handen achter de bal zetten. Daarna nog een schot van Jappe en een kopbal van Siep uit een corner op de lat. Dat waren onze aanvallende wapenfeiten. Timo en Stein moesten als halfs veel verdedigend werk opknappen en konden aanvallend dus niet veel betekenen. Dave voetbalde goed mee op zijn 16 meter en kon daardoor veel steekballen onderscheppen, waar HPC niet echt op had gerekend. Na 29 minuten werd er toch een gaatje tussen onze stugge verdedigers gevonden. Alleen voor Dave maakte de spits of doorkomende middenvelder geen fout: 0-1. Zichtbaar waren we daardoor toch wel even van slag. 3 minuten later kregen we nog een domper te verwerken toen ze uit een corner in een scrimmage de 0-2 maakten. Rust.
Geprobeerd om in de rust aan te geven dat we hier te maken hadden met een goede tegenstander, maar dat we door hard werken en kort dekken toch nog voor een resultaat konden gaan. Kansen krijg je altijd. Helaas had de speech weinig effect want kort na rust viel uit een corner al de 0-3. De lange verdediger die mee was gekomen werd geen strobreed in de weg gelegd om in te koppen. Dit is wel een verbeterpunt voor ons; sneller een man zoeken bij stilstaande momenten en ieder geval meespringen of het zo lastig mogelijk maken.
HPC geloofde het wel en ging een beetje overmoedig voetballen, waardoor wij door kneiterhard te werken toch weer wat beter in de wedstrijd kwamen. Uit een goede aanval, van links via Kian, Jimi, Sven, Jappe en uiteindelijk Siep maakten we uit het niets de 1-3.
De jongens gingen nog eens even flink de strijd opzoeken en dat resulteerde in een paar kleine kansjes en een groet voor Stijn, maar hij plaatste de bal lansg de verkeerd kant van de paal. Vlak voor tijd scoorde HPC de 1-4 door een eigen doelpunt van ons en de 1-5 in de laatste seconde met een mooi afstandschot. 

Een terechte overwinning voor HPC, alleen jammer dat de laatste 2 goals nog kado werden gedaan. Complimenten voor onze boys die kneiterhard hebben gewerkt. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpuntjes, dus genoeg redenen om weer flink te gaan trainen. Zaterdag weer een thuiswedstrijd tegen een Zeeuws Vlaamse ploeg, want dan komt Graauw op bezoek. We rekenen weer op jullie support!
 Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!