VVA JO15 pakt een puntje

VVA JO15 pakt een puntje

's Heer Arendskerke JO15-1

2 - 2

Terneuzense Boys JO15-2

Jelle Pekaar (schot)
20'
Jelle Pekaar (intikker)
30'
Assist: Siep Capello

Competitie

3e klasse 01

Datum

9 november 2019 9:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd om de laatste plaats tegen Terneuzense boys. Een onbekende tegenstander voor ons waardoor we alleen naar hun uitslagen konden kijken en die waren nagenoeg gelijk met die van ons. Een gelijkspel zou waarschijnlijk op voorhand door toto-liefhebbers zijn ingevuld. Zonder de zieke Jelle en Jappe die met de JO16 mee ging begonnen we aan de match.
Het begin was voor ons zonder echter echt gevaarlijk te worden. Na 8 minuten was de eerste grote kans voor Terneuzen, maar d'n Dave kon met zijn rechtervoet redding brengen. Daarna een hele goede counter van ons van achteruit van Julian via Sven naar Timo en weer terug naar Sven die echter geen krachtig schot meer kon produceren. We kwamen wel steeds beter in de wedstrijd en vooral Jelle Pekaar had zijn draai gevonden op het middenveld. In de 20e minuut gaf hij een te harde steekbal op Siep, maar de uitkomende keeper maaide volledig over de bal heen en deze rolde langzaam de goal in: 1-0. Een beetje sneu voor de keeper, maar voor ons een goed duwtje in de rug. We lieten zien dat we soms best aardig kunnen voetballen met driehoekjes op het middenveld. Raul kwam een paar keer goed door op links, maar het ontbrak aan een goede eindpass. Terneuzense boys zocht voetballende oplossingen en probeerde dat zelfs vanuit een doeltrap te doen. Tegenwoordig mag dat met een tikkie binnen de 16 meter. Siep was erg attent en zette goed druk bij deze poging, veroverde de bal en hield zijn overzicht en gaf de inlopende Jelle Pekaar een niet te missen kans. Beheerst tikte hij dan ook de bal in de hoek naast de keeper: 2-0. Dat zou een lekkere ruststand worden, ware het niet dat we van de goal nog iets te veel aan het nagenieten waren. De organisatie was weg, Nick liep in al zijn ijver Ivar in de weg, verloor het duel en het 1 op 1 duel tussen de spits en Dave werd op de rand van de 16 gewonnen door de spits, die de klutsbal in het lege doel kon tikken: 2-1 en dat was ook de ruststand.

De 2e helft was een hele open wedstrijd, waar het alle kanten op kon. In de 1e minuut kregen we al een kans uit een goede voorzet van Timo op Siep die de bal helaas net niet goed kon raken. Aan de andere kant viel 2 minuten later wel de gelijkmaker. Een schot vanaf de 16 kon door d'n Dave niet klem gepakt worden en de bal kaatste recht weer terug het veld in. Net als in eerdere wedstrijden waren onze verdedigers niet attent genoeg om op de rebound te reageren, maar de aanvaller van Terneuzen wel: 2-2. Vervolgens een open strijd met veel duels en over en weer mogelijkheden. Beide teams lieten zien waarom ze onderaan staan: ze missen te veel kansen. Bij ons was Siep 2x dichtbij met een bal in het zijnet en een 1 op 1 situatie met de keeper. De rebound werd door Jelle Pekaar net naast geschoten. Sven zag een strak afstandschot gekeerd worden door de keeper die daarmee zijn foutje uit de 1e helft stijlvol herstelde. In een van de laatste minuten stuurde Sven Jimi nog weg in de as van het veld en hij leek op weg naar de winnende treffer. Maar Jimi bleef zolang lopen totdat hij bijna bij de cornervlag was waardoor de kans om te schieten weg was. Ook dit is een terugkerend probleem, waar we van de week maar weer eens op gaan trainen. Terneuzen kreeg ook nog wat kansjes, maar afwisselend Koen, Raul, Julian, Nick, Ivar, Kian en Stijn wisten op tijd een voet dwars te zetten.
Hierdoor bleef het 2-2 en dat was eigenlijk wel een terechte uitslag. Het eerste punt is binnen en dat smaakt wel naar meer....volgende week eens kijken of we punten uit Koudekerke mee kunnen nemen.
 

  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!