Siep Capello (schot)
50'

3e klasse 01

21 december 2019 11:00

De laatste wedstrijd van het seizoen was een inhaalwedstrijd tegen Walcheren. Er stond behalve de eer niets meer op het spel. Met een goed gevoel het seizoen afsluiten en naar het kerstzaalvoetbaltoernooi gaan was de opdracht. Lekker nog even een potje voetballen op Stijn zijn verjaardag. Op de langdurig geblesseerde Dave en Jappe na waren we compleet.

Afijn alle mooie woorden ten spijt werd het een grote deceptie. De eerste 5-10 minuten waren nog aardig en kregen we nog een grote kans op de 1-0 via Siep, maar die had zijn schoenendozen nog om waardoor de bal niet eens tussen de palen kwam. Daarna speelden we verder als een grote natte krant en daarbij niemand uitgezonderd. Van stand-in keeper Kian tot spitsen Jimi en Siep; het was bar en boos. De simpelste dingen gingen mis. Het was een zwaar veld, maar Walcheren had daar toch beduidend minder moeite mee. Na 14 minuten kon een speler vanaf de achterlijn voorgeven en na eerst nog een redding van Kian werd de rebound als vanouds weer binnen getikt: 0-1. Niet heel veel later een lange bal over onze verdediging heen. De spits maakte 1 op 1 met Kian geen fout: 0-2. In de 28e minuut werd een diepe bal door Kian terug het veld in geschoten, echter precies in de voeten van een tegenstander. Deze schoot van grote afstand beheerst binnen: 0-3.  Weer 2 minuten later was het weer prijs na een diepe bal over onze verdedigers heen die totaal niet wisten waar hun tegenstanders stonden. Met 2 man kon Walcheren vrij naar de Kian toe en pakten ook dit kadootje uit: 0-4. In de laatste minuut van de 1e helft kreeg een van de betere spelers van Walcheren ruim de tijd om van afstand eens goed aan te leggen. Hij had ook wel gezien dat Kian geen echte keeper was en probeerde het slim van afstand en met succes: 0-5.

Gerjan en ik wisten eigenlijk niet wat we moesten zeggen. We waren er stil van. Waar we zoveel op trainen was niets van terug te zien. Uiteindelijk maar besloten om de 2e helft als wedstrijd op zich te zien.

Of Walcheren nu een stapje terug deed of dat wij beter waren in de 2e helft zullen we wel nooit weten, maar gelukkig hebben we deze helft nog met een gelijkspel afgesloten. Daarin zagen we met vlagen toch wel wat terug van onze kwaliteiten. Het doelpunt was het hoogtepunt: Stijn veroverde de bal buiten de 16 meter en zocht de achterlijn op. Hij legde de bal goed terug op Siep die prima uithaalde en een mooie 1-5 maakte. Walcheren liet vlak voor tijd zien dit ook te kunnen; uit een mooie aanval (kaatsen, diepgaan, afleggen en binnenschieten) brachten ze de 1-6 eindstand op het bord. Noemenswaardig was nog dat Koen zich zelf verdienstelijk op de goal had verweerd en heeft voorkomen dat we niet met dubbele cijfers van het veld zijn gegaan.

Erg jammer dit allemaal. We weten heus wel dat de 3e klasse voor ons een leerjaar is, maar de manier waarop we deze wedstrijd hebben verloren was Arendskerke onwaardig. Gelukkig is het nu winterstop, zodat we goed kunnen overdenken hoe we het straks weer beter kunnen doen.  Namens VVA JO15 wensen we iedereen fijne feestdagen en een goed uiteinde!