Siep Capello (schot)
13'

3e klasse 01

30 november 2019 9:30

Een rommelig begin van de ochtend was achteraf gezien waarschijnlijk de voorbode voor een forse nederlaag. Trainer Gerjan was aan de late kant, omdat hij nog om keepershandschoenen moest voor onze invalkeeper. Hierdoor was trainer Stefan onthand en vergat hij de vlaggen en de goals klaar te maken. Nick was de shirts vergeten en Timo kon (weer eens) zijn mond niet houden tijdens de bespreking én had zijn verkeerde schoenen mee. Kortom; een rommelige voorbereiding. Dave en Sven waren geblesseerd en Ivar moest de JO16 ondersteunen, waardoor we 1 wissel hadden. In dit geval melde Timo zich onbewust en onvrijwillig aan om als eerste op de bank plaats te nemen.
Het was eigenlijk al vrij snel duidelijk dat Jong Ambon een goede ploeg had. Ook fysiek waren we weer eens de underdog. Het is af en toe niet te geloven dat de tegenstanders onder de 15 zijn. De trainer van Jong Ambon had Gerjan gewaarschuwd voor een paar heethoofden in zijn team, maar dat viel reuze mee. Dat kwam wellicht door het scoreverloop.......
Het was al na 11 minuten 0-3. Een fraaie kopbal van een lange speler uit een corner, een corner die er direct in ging (foute inschatting gelegenheidskeeper Jelle Pekaar) en een frommelgoal vanaf de achterlijn die er met een hakje of iets dergelijks in ging. Wij konden daar vrijwel niets tegenover zetten. Pas in de 13e minuut wist Nick met een diepe lage bal Siep weg te sturen die erin geloofde en de bal langs de uitkomende keeper tikte: 1-3. Even leek het of we beter in de wedstrijd kwamen. We probeerden vanachteruit te voetballen en dat ging een paar keer best aardig, maar veel verder dan net over de middellijn kwamen we niet. In de 27e minuut een slechte doeltrap zomaar in de voeten van de spits die vernietigend uithaalde in de kruising: 1-4 en de ruststand.
Jappe was vlak voor rust uitgevallen met kniepijn dus we hadden geen wissels meer. Jelle Pekaar wilde de 2e helft voetballen dus ging Siep op de goal. Het was vooral tegenhouden wat we deden, maar dat deden we het eerste kwartier na rust nog best aardig. Helaas viel de 1-5 toch en weer leidden we het zelf in. Siep nam een slechte doeltrap, kon nog wel in 1e instantie met een mooie redding een goal voorkomen, maar de rebound was hem te machtig. Daarna nog een voorzet vanaf de zijkant die de goal in waaide (1-6) en dan nog een eerste en enige voetballende tegengoal uit een steekpass door ons moegestreden centrum (Nick en Koen), waarbij de spits de bal handig langs Siep tikte: 1-7.
Een terechte nederlaag door een betere tegenstander die wel gemakkelijk aan de doelpunten kwam. Ook hier kunnen we weer veel van leren zullen we maar zeggen. Volgende week uit naar Axel om te strijden voor de 9e plaats in deze competitie.