55'
Jimi Jansen (schot)

3e klasse 01

7 december 2019 11:15

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd naar Axel. Als je de stand omdraait een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. Het ging dus wel ergens om. Als we vandaag zouden winnen dan klimmen we over Axel heen op de ranglijst. Volle bak voor de winst dus!
(Dit was de theoretische benadering van trainer Stefan om er maar voor te zorgen dat we in ieder geval niet berekenend voor een gelijkspelletje gingen om zodoende de voorlaatste plaats te consolideren.) William was mee om de blessure boeg (Jappe, Dave en Sven) te vervangen dus we hadden 2 wissels.
Axel bleek een gelijkwaardige ploeg te zijn in ieder geval op fysieke kenmerken. Alleen de keeper was een lange kerel, maar verder waren we aan elkaar gewaagd en dat was ook wel een keer leuk. Onze boys lieten vanaf het begin zien dat wij de bovenliggende partij waren. Wij moesten het spel maken en Axel speelde op de counter. Onze overmacht leverde een aantal gevaarlijke momenten op zoals een bal van Tim op de paal, diverse corners waar Jelle Pekaar 1x dichtbij een goal was, schoten van William en Raul en nog een mooie eentweetje tussen Wil en Siep die helaas niet door Wil verzilverd kon worden. Axel profiteerde een aantal keren van ons balverlies en kreeg een paar corners. Maar onze verdedigers Jelle, Nick, Koen en Julian konden de kansen in de kiem smoren. En zo niet dan was onze waardige reserve keeper Ivar nog een sta in de weg. Met zijn rust aan de bal probeerden we zelfs ook vanachter uit op te bouwen en dat ging een aantal keer best aardig. Tot doelpunten kwamen beide teams niet dus werd de rust in gegaan met de brilstand: 0-0.
Trainers Gerjan en Stefan waren op vrijdagavond bij Willem van Haneghem geweest en hadden 1 wijsheid van hem onthouden: "makkelijk voetballen is het moeilijkst". Toch moesten we dat proberen te doen, want de steekballen waren mooi, maar vaak te moeilijk of te hard. Met een balletje breed kun je ook vooruit voetballen hoe gek dat ook klinkt.
In de 2e helft hetzelfde beeld; overwicht van ons met veel dreiging vanuit het middenveld van Stijn, Kian, William en Timo. Een verkeerde uittrap van Ivar werd ons bijna fataal, maar hij herstelde zijn fout zelf. Jelle Pekaar worstelde weer met zijn blaren, maar kreeg nog wel een kans die hij echter in het zijnet schoot. In de 55e minuut kwam een bal vanaf rechts bij Jimi terecht en die kwam in het midden van de 16 voor de keeper te staan. In eerste instantie werd zijn schot tegengehouden, maar jawel u leest het goed IN DE REBOUND schoot Jim hem alsnog de hoek van de goal in: 0-1! Eindelijk weer eens een goaltje voor Jimi, want dat gevoel had hij wel een beetje gemist de laatste tijd. We zagen in de resterende minuten ook gelijk weer een Jimi met meer vertrouwen in zijn acties. Kort na de goal een goede aanval van achteruit over rechts die eindigde bij Timo, maar zijn schot was geen schot en geen voorzet dus belande naast de goal. Ondanks het overwicht was de overwinning nog niet veilig, want Axel bleef speldeprikjes uitdelen vooral met corners. Bij een corner in de 31e minuut liet Ivar in 1e instantie de bal los, maar kon hem vrij snel alsnog pakken en met een verre trap wist hij Jimi weg te sturen die vanaf de middenlijn 1 op 1 naar de keeper ging, maar zijn schot door de uitkomende keeper gekeerd zag worden. Zo bleef het 0-1, maar boekten we wel onze 1e overwinning van het seizoen en dat verdienden de boys wel. Op 21 december nog 1 potje tegen Walcheren om des keizers baard, maar wellicht kunnen we nog wat zelfvertrouwen op doen voor het kerstzaalvoetbaltoernooi.