VVA JO15 toont veerkracht met goed voetbal

VVA JO15 toont veerkracht met goed voetbal

's Heer Arendskerke JO15-1

8 - 3

Nieuwland JO15-1

Siep Capello (kopbal)
2'
Assist: Timo Jansen
Siep Capello (volley)
8'
Assist: Jelle Pekaar
Jimi Jansen (schot)
19'
Assist: Siep Capello
57'
Assist: Timo Jansen
Assist: Jimi Jansen

Competitie

4e klasse 21

Datum

15 februari 2020 11:30

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd tegen Nieuwland was er een om niet snel te vergeten. Een tegenstander die met grote uitslagen kan winnen en verliezen. Zo hadden ze Lebo verslagen met 9-1 en daar hadden wij maar met 4-2 en een moeilijke 2e helft van gewonnen. In de voorbereiding op dit seizoen hebben we van ze gewonnen op een toernooi, maar ja wat zegt dat nog 6 maanden later…..

Met Koen op de goal en zonder de langdurig geblesseerden Jappe en Dave, die wel kwamen supporteren, gingen we de wei in. Nieuwland had een lollige en rumoerige warming up achter de rug. Gerjan gaf aan dit op 1 manier te willen beantwoorden: snel scoren om de monden te snoeren.
Dat was niet aan dovemans oren besteed. Uit de eerste de beste corner van Timo scoorde de vrijgelopen Siep met zijn hoofd de 1-0 al binnen 2 minuten.  Nieuwland werd even wat stiller, maar liet zich niet gelijk uit het veld slaan. Door een moment van onachtzaamheid bij Sven en Stijn in de as van het veld kreeg een speler van hun de ruimte om van afstand te schieten. Een beetje door de wind gedragen plofte de bal buiten bereik van Koen in de kruising 1-1. ’Het spel was op de wagen’ zoals ze dat zo mooi zeggen. Ook wij lieten onze kopjes niet hangen. Ivar nam een vrije trap op eigen helft en legde deze over de verdediging van Nieuwland heen. De bal stuiterde 2x en toen nam de meegelopen Siep de bal op zijn pantoffel. De bal belandde prachtig in de verre hoek: 2-1. De snelle en fysiek sterke buitenspelers bleven wel voor gevaar zorgen en niet veel later kon Julian op rechts zijn tegenstander niet meer bij houden en scoorde deze bijna vanaf de achterlijn in de korte hoek van Koen: 2-2. Nog maar net bekomen van de schrik kregen we een corner tegen. Deze werd afgeslagen, maar met een afstandsschot weer in de 16 gebracht. Koen kon de bal keren, maar de rebound was voor Nieuwland: 2-3. Let wel dames en heren we schrijven de 12e minuut!
Nu moesten wij weer komen. Een corner vanaf links werd door Sven genomen en weggewerkt door Nieuwland. Jelle Pekaar wist op het middenveld zijn duel te winnen en opende direct weer terug op de nog op links staande Sven. Deze kapte zich vrij naar binnen en schoot vanaf randje 16 in de lange hoek de 3-3 binnen. Het spel bleef op en neer gaan, maar met de in het veld gekomen Nick Speedy Reijnhout konden we de aanvallers wel wat meer van de goal af houden. In de 19e minuut toch weer een corner tegen. Deze kon door Nick opgepakt worden. Hij speelde aan de linkerkant van het veld Siep in de voeten. Deze kaatste op de meegelopen Sven en hij gaf hem weer in de loop aan Siep mee die ter hoogte van de 16 meter Jimi kon bereiken die op de penaltystip vrij stond. Deze kwam 1 op 1 met de keeper en schoot via de keeper binnen: 4-3. Een counter uit het (trainings)boekje! Heerlijk om te zien!
Ruststand? Nee hoor! In de 30e minuut probeerde de laatste man van Nieuwland weer door te komen, maar Sven pakte net over de middenlijn de bal van hem af. Over links stoomde hij op en de overgebleven verdedigers konden hem niet afstoppen. De bal kwam echter voor zijn linkerbeen, maar de in vorm zijnde Sven twijfelde niet en schoot met zijn mindere linker toch de bal langs de keeper: 5-3. Dat was wél de ruststand en daar waren we wel even aan toe.

In de rust de koppies bij elkaar gestoken. Gezien de snelheid van de spitsen toch maar besloten om Koen onder de lat vandaan te halen en te vervangen voor Ivar. Het doel werd om z.s.m. de 6-3 te maken, want dan zou het verzet wel eens gebroken kunnen zijn. Maar met de 2e helften van eerste 2 wedstrijden in ons achterhoofd was dit makkelijker gezegd dan gedaan…….alhoewel…..
Raul had goed opgelet in de rust en deed wat de trainers wilden. Een afgeslagen aanval in de 2e minuut na rust schoot hij met een dropkick hoog in de goal: 6-3. Daarna zowaar een rustige periode van wel 20 minuten waarin we vooral consolideerden. We kwamen nauwelijks in gevaar op een bal op de paal na, maar die had Ivar anders wel gehad. Nieuwland werd wat geïrriteerd door in hun ogen verkeerde scheidsrechterlijke beslissingen. Hier konden ze zich niet overheen zetten en daardoor werd het wat onvriendelijker met woorden. De trainers corrigeerden dit overigens goed.
In de 22e minuut een corner van Timo. Trainer Stefan stuurde Jimi naar de keeper en hij nam daardoor zonder dat hij het zelf wist 3 spelers mee. Hierdoor kwam Sven op de 5 meter lijn volledig vrij te staan en met een snelle en een beetje gelukkige voetbeweging kon hij de bal de hoek insturen waar de bal via de binnenkant van de paal binnen viel: 7-3.  Het slotakkoord was voor Raul. Kian stuurde Jimi op links weg en die legde de bal perfect terug op de vrijstaande Raul. Deze controleerde de bal eerst nog even en schoot beheerst in de lange hoek de 8-3 binnen. Dat was ook de eindstand.

Een hele leuke wedstrijd, waarin we lieten zien goed te kunnen voetballen en terug te kunnen knokken. We hebben laten zien dat concentratie en motivatie belangrijke aspecten zijn in het voetbal. Ik weet zeker dat dit Nieuwland heeft opgebroken, want bij hun ontbrak het daaraan.
De komende 2 weken geen competitie. Op 7 maart gaan we verder en dan spelen we een subtopper tegen de nummer 4 DwO’15. Hopelijk komt iedereen heelhuids terug van winstersport. Veel plezier en tot 7 maart!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!