6'
15'

4e klasse 21

1 februari 2020 9:30

De 1e competitie wedstrijd na de winterstop was uit naar Dauwendaele. We kende deze ploeg uit de beker; we wonnen toen met 0-1, maar dat ging alles behalve makkelijk. Ook gezien de 4e plaats die ze hebben behaald voor de winterstop zou dit alles behalve makkelijk worden. Zonder de geblesseerde Dave en Jappe en de op studiereis zijnde Jelle Pekaar gingen we met 12 man weg. Jimi was net hersteld van een griepje dus veel rek zat er niet in de selectie. Ivar nam dit keer plaats onder de lat.
De 1e helft speelden we goed. Vooral over rechts kwamen we via Julian, Timo en Siep vaak goed door. We hadden getraind op het tonen van winnaarsmentaliteit en dat zagen we terug. Iedereen wilde zijn duels willen en als dat een keer niet lukte dan stond een medespeler klaar om over te nemen. Mooi om te zien! In de 6e minuut kregen we een corner die met de wind best lastig te nemen was door Sven. De bal werd uitverdedigd door Dauwendaele, maar de bal kwam bij Julian terecht en die zag aan de andere kant van het veld Sven nog vrij staan die terug kwam van de cornervlag. Met een prachtig door de wind gedragen bal opende Julian op Sven. Deze maakte een van zijn vele dribbels de 16 meter in en werd gevloerd. De jonge goed leidende scheidsrechter twijfelde niet: penalty! Sven nam hem zelf en stuurde de keeper de verkeerde kant op: 0-1.
We kregen hierdoor vertrouwen en lieten de bal goed van voet naar voet gaan. In de 15e minuut weer via Julian, naar Timo die de bal naar de in de middencirkel vrijkomende Raul speelde. Sven liep diep en kreeg de bal perfect in de loop mee en ging in een 1 op 1 duel richting het vijandelijk doelgebied. Net daarbinnen werd hij door zijn tegenstander ten val gebracht. De scheidsrechter kon weer niet anders dan een penalty geven. Wederom nam aanvoerder Sven zijn verantwoording en schoot in dezelfde hoek de 0-2 binnen.
In het resterende kwart van de 1e helft hadden we de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Siep zag zijn schot recht op de keeper afgaan.  Daarna een mooie aanval via Timo en Siep op rechts die hem perfect voorgaf op de ingevallen Jimi. Hij miste helaas de ogenschijnlijk makkelijke intikker; we steken het maar op zijn griepje. Daarna nog een goede corner van Timo die op korte afstand van de goal op Siep zijn knie belande, maar daardoor helaas ook over de goal ging. In de laatste paar minuten werd Dauwendaele wat sterker, maar verder dan wat afstandschoten en een vrije trap in de handen van Ivar kwamen ze niet.
In de rust gewaarschuwd voor een tegenstander die fel uit de kleedkamer zal komen. De trainer was namelijk niet blij met het vertoonde spel. Of het aan de donderspeech van hem of aan de licht gedraaide wind lag we zullen het niet weten, maar de 2e helft kwamen we er bijna niet meer aan te pas. Niet dat we heel veel kansen weggaven, maar we kwamen ook niet meer van onze eigen helft af. In de 12e minuut kon Ivar een schot/voorzet maar met 1 pareren en viel de bal achter de doellijn binnen: 1-2. De wissel staande Siep voelde het al een beetje aankomen dat de 2-2 ging vallen. En hij kreeg gelijk; in de 19e minuut toen hij net het veld weer in was verslikte Nick zich in zijn tegenstander en probeerde in een uiterste poging de bal weg te werken. Helaas tikte hij de bal langs de uitkomende Ivar in zijn eigen goal: 2-2. Tijdens de sliding raakte hij ook een tegenstander dus als dit niet gebeurt was hadden we ook een penalty tegen gekregen.
In het laatste kwartier werd het wat grimmig. De nummer 7 van Dauwendaele schroomde niet om een keiharde duw in de rug van Siep te geven, Sven onderuit te schoffelen en Kian een schop in zijn buik te geven toen de bal al weg was. Hierdoor werd het wat grimmig op het veld en dat was jammer. Uiteindelijk scoorden beide partijen niet meer en was de einduitslag over heel de wedstrijd gezien wel terecht.

Noemenswaardig was nog de invalbeurt van Wim Capello die de geblesseerde Gerjan verving als vlagger. Nogmaals dank!