20'
90'

2e klasse E

26 september 2020 14:30

Arendskerke vertrok zaterdag met lege handen uit Strijen waar het met 2-1 verloor van de plaatselijke voetbalvereniging.

Al in de 2e minuut kwam Strijen op voorsprong door een fout van Eljo, die een afstandsschot van Brian Monster niet goed verwerkte waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde. Vrij snel daarna verzuimde eerst Jeroen en daarna Justin om de gelijkmaker te maken. Van dichtbij zagen ze beide hun kopbal aan de verkeerde kant van het doel verdwijnen.

In de 20e minuut stond een vloeiende aanval met Wesley Luyendijk aan de basis van de door Nelson Vieira Tavares gescoorde 2-0, waarna dezelfde speler in de 25e minuut zijn afstandsschot op de lat zag eindigen. In de 30e minuut ging een speler van Strijen te ver door met het in discussie gaan met de scheidsrechter wat hem 2 gele kaarten opleverde en hij dus kon inrukken. De scheidsrechter vond het toen even nodig om een afkoelingsperiode in te lasten in een verder overigens sportieve wedstrijd. Vlak voor rust kreeg Arendskerke nog een paar kansen op de gelijkmaker. Na een voorzet van Justin probeerde Jasper de bal met binnenkant voet in het doel te schieten, maar zijn inzet ging over. Ook Justin en Michel waren er dichtbij. De aansluitingstreffer bleef helaas uit en zo gingen de mannen rusten met een 2-0 achterstand.

Na de rust was het éénrichtingsverkeer richting het doel van de prima keepende doelman van Strijen die zijn team een aantal keren op de been hield. Veel kansen voor Arendskerke maar de bal wou er maar niet in. De thuisploeg beperkte zich tot de lange bal en was ook een aantal keren dreigend. Beide ploegen werkten keihard maar dat ging soms ten koste van de zuiverheid. In de hectische slotfase zette Arendskerke alles op alles. Na een harde vrije trap van Siem kon de keeper de bal in eerste instantie net meteen klem krijgen maar kon zich net op tijd herstellen voordat een Arendskerke speler in de rebound de bal binnen kon tikken.

In de slotminuut was het dan uiteindelijk raak. Invaller Robin kopte uit een hoekschop de 2-1 binnen. De blauw-witten zette nogmaals aan en was dichtbij de gelijkmaker. Weer lag de keeper van Strijen echter dwars met een knappe redding op een hard schot van dichtbij. In de blessuretijd lag het spel volledig open en kregen beide ploegen nog kansen om te scoren. Dat gebeurde niet en zo eindigde deze wedstrijd in een teleurstellende en onnodige 2-1 nederlaag. Aan de werklust heeft het niet gelegen vandaag. Met een beetje meer geluk had er minimaal een puntje ingezeten.