Jens Kamphorst (intikker)

2e klasse E

19 september 2020 14:30

Onbekend

Onder zomerse omstandigheden werd even na half drie afgetrapt in Arendskerke. De thuisploeg opende sterk en kreeg in het eerste kwartier een paar goede kansen. In de 2e minuut ontsnapte Justin op links aan zijn belager en gaf voor op de opkomende Dennis. Maar vlak voor dat deze de bal in kon tikken werd deze net weggetikt door een verdediger van OKD.

In de 13e minuut stuurde Jasper met een paar mooie sleepbewegingen een aantal verdedigers het bos in en leek de bal, oog in oog met de keepers, zo voor het intikken te hebben. Maar tot ieders verbazing ging zijn inzer net naast. Een paar minuten een fraaie redding van de prima doelman van OKD op een schot van Justin.

In het vervolg van de 1e helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht en kregen kansen om de score te openen. Maar gescoord werd er niet meer en gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

Na de thee een beter en vooral feller OKD.Toch waren de kansen in het begin schaars. De beste was na bijna een uur spelen voor de gasten. Na een snelle combinatie door het midden stond ineens een speler van OKD alleen voor Eljo die net op tijd naar de grond ging en redding kon brengen.

Arendskerke kwam in deze fase weinig aan voetballen toe en was genoodzaakt om vaak de lange bal te spelen. Waar de 0-1 een beetje in de lucht hing was het toch Arendskerke dat op voorsprong kwam. Michel werd in de 61e minuut op links aangespeeld en bereikte de geheel vrij staande Dennis die de bal in de verre hoek kon koppen.

OKD stroopte de mouwen meteen op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam in de 75e minuut toen Sven Wisse aangespeeld werd en alle vrijheid kreeg om aan te leggen voor een schot. Het was van een behoorlijke afstand maar Eljo was kansloos. In de 83e minuut stond Arendskerke niet op te letten bij een snelle ingooi. Weer was het Sven Wisse die de bal kreeg en deze keer van iets dichterbij OKD op voorsprong bracht. Een paar minuutjes later leek de wedstrijd beslist toen Jens Kamphorst de 1-3 binnen schoot. Er waren nog twijfels of hij dat deed vanuit buitenspel positie maar de scheidsrechter besloot de treffer goed te keuren. Geen VAR dus we zullen het nooit weten.

Arendskerke zette alles om nog wat te forceren en vlak voor tijd bracht Robin de spanning terug door in een zeer onoverzichtelijke situatie van dichtbij de 2-3 binnen te koppen. De hoop op een puntje ging echter snel verloren toen een minuut later Eljo in de fout ging en hij halverwege eigen helft de bal volledig miste. Het was Jens Kamphorst die er als de kippen bij was om het cadeautje uit te pakken en de bal zo in het doel van Arendskerke kon lopen.

Op basis van de 2e helft een verdiende zege voor de bezoekers. Volgende week wacht een onbekende tegenstander: Strijen