43'
Jimi Jansen (intikker)

4e klasse 07

10 oktober 2020 15:00

Na de goede wedstrijd tegen de Westhoek gingen we vol goede moed naar het Brabantse land te Hoogerheide, waar METO de plaatstelijke club is. We moesten pas om 15.00 uur spelen dus iedereen had lekker uit kunnen slapen. Helaas is Jappe langdurig geblesseerd en werkt hij  individueel aan zijn herstel, we wensen hem sterkte daarbij. KIan had de JO17 geholpen, maar kon toch mee naar onze wedstrijd. Nick kreeg 1 minuut voor vertrek zijn negatieve Coronatest dus zodoende konden we met 4 wissels afreizen. Bij aankomst moesten we wel om en om omkleden en dat verliep wat rommelig wat zich een beetje voortzette in de warming up.

We begonnen echter sterk op het kunstgrasveld van METO en eisten gelijk de bal op en gingen ten aanval. De aanvallende druk leidde in de 8e minuut al tot de 3e corner. Sven kreeg nog even het advies van de trainer om meer op de 5 meter lijn te mikken, want METO had een lange keeper. Of het een bewussie was, zal niemand weten, maar hij deed het en onze kopsterke Siep stuurde de bal vanaf de 5 meter perfect met zijn bolletje de verre hoek in: 0-1.
Daarna werd METO iets beter en een buitenspeldoelpunt in de 11e minuut was een eerste waarschuwing. Dat mocht echter niet baten, want een paar minuten later lieten we de spits van afstand schieten en op dat mooie schot had Dave geen antwoord: 1-1. Het spel ging op en neer, waarbij de betere kansen voor METO waren, maar Dave en Nick voorkwamen verdere problemen. Sven was inmiddels het doelwit geworden van een aantal tegenstanders en kreeg het zwaar te verduren. De aanvoerder van METO had al eerder een waarschuwing gehad van de scheidsrechter, maar schopte Sven in de 30e minuut weer vuil vanachter neer wat hem terecht een gele kaart opleverde en dus 10 minuten tijdstraf. We konden daar echter niet van profiteren en zo was de ruststand 1-1.

Koppie erbij houden en niet reageren op het spel van de tegenstander was het advies in de rust, op de tribune ipv de kleedkamer.
Na 3 minuten leken we dat goed op te pakken. Sven maakte een actie over de linkerkant en zocht vanaf de achterlijn een spits. Sluwe Jimi was een keer van zijn favoriete linksbuitenplek gekomen en stond voor de goal te wachten op de bal. Hij kreeg hem en jawel met zijn chocolade rechterbeen promoveerde hij de voorzet tot goal in rechterkruising: 1-2.
METO gaf zich echter niet zomaar gewonnen en knokte zich weer terug in de wedstrijd. In de 53e minuut leidde dit al weer tot de gelijkmaker. De sterke spits werd door ons centrale duo, Nick en Koen, even over het hoofd gezien en weggestuurd op de as van het veld. 1 op 1 met Dave maakte hij geen fout en scoorde de 2-2.
In de resterende tijd werd het een vechtduel, waarin wij redelijk vaak het duel verloren of gestuit werden door een overtreding, die wel op het randje waren van het toelaatbare. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes, maar scoorden niet meer. De wil was er wel om de winnende te maken, maar het lukte niet om aanvallen af te ronden met een schot. Uiteindelijk kwamen we nog goed weg toen vlak voor tijd METO uit het niets nog voorlangs schoot.

Overal gezien wel een terecht gelijkspel, maar voor ons toch wel teleurstellend dat we niet het spel konden laten zien van de week daarvoor. En daardoor 2 punten verliezen ten opzichte van de koploper.
Inmiddels is bekend dat we weer even niet mogen voetballen. Vooralsnog is de planning dat we op 14 november weer aan de bak mogen tegen Bevelanders. Een ploeg die nog geen verliespunten heeft na 2 wedstrijden. Eens kijken of wij dat kunnen gaan doorbreken.....