Ivar van Eenennaam (vrije trap)

4e klasse 07

26 september 2020 13:30

Zaterdagochtend bestond uit regen, regen en regen. De straten stonden blank en het was donker op straat. Toch maar even bellen met de Grenswachters uit Putte: "het is droog hier en de zon begint te schijnen." Ongelooflijk maar waar, zo'n 40km verder scheen de zon en was het veld droog. Prachtig weer om te voetballen dus!

Zonder de geblesseerde Jappe, Stijn en de zieke Jelle van Iersel begonnen we aan de wedstrijd. De basis bestond uit de groep van 10 spelers die woensdag in de stromende regen zeer goed getraind had. Om het eltal compleet te maken kreeg aanvoerder Sven het voordeel van de twijfel. We begonnen goed aan de wedstrijd en namen gelijk het initiatief door op de helft van de tegenstander te spelen. Daardoor werd het wel druk en konden we niet echt tot een vlot lopende aanval komen. Elke keer zat er wel een been van de tegenstander tussen. Na een klein kwartiertje begonnen de Grenswachters wat meer over hun grens (de middellijn) te komen. Met de lange bal probeerden ze de redelijk snelle aanvallers te bedienen. Uiteraard hadden wij daar nog onze Nick staan die de counters kon afblokken en in het uiterste geval was daar Dave nog die altijd tijdig uitkomt. Ons spel werd er echter niet beter op. De ingevallen Siep bracht wel wat power en energie in de ploeg, maar doordat hij de bal kwam halen was er weer geen spits om aan te spelen. Er kwamen wat kleine kansjes: individuele acties van Jelle Pekaar en Sven eindigden met slappe schoten en voorzetten van Jimi en Siep van de achterlijn werden net niet goed teruggelegd en/of niet op waarde geschat door de inlopende spitsen/middenvelders. Rust 0-0.

In de rust lag het aan alles behalve onszelf: de bal was zacht, het veld was droog, vliegen op het veld en de tegenstander zou niet weten wat buitenspel was. Ook was er al tussen de wissels gesproken over de kermis in Goes. Grrrrrr.....gebrek aan concentratie dus en geen focus op onszelf. Helaas bracht de stemverheffing van de jarige trainer hier geen verandering in. De 2e helft was niet om aan te zien. Zoveel foute passes en oplopende irritaties, omdat onze tegenstander ons kort dekte. Jelle Pekaar kon na een faire tackle van zijn tegenstander op de bal zijn mond niet houden en kon naar de kant. Omdat Jelle niet grof in de mond was geweest gaf de schappelijke scheidsrechter ons wel de mogelijkheid om hem te wisselen ipv met 10 man verder te moeten. Timo moest van de trainer op verdedigende middenvelder; ook dat ging met een zuur en mopperend gezicht. En dan hadden we onze 'dwarse' spitsen Jimi en Siep nog die de adviezen van de trainer niet opvolgden. Hun laatste man gaf zeker 15 meter ruimte om in te voetballen, maar dat was niet waar ofzoiets.

Was er dan nog wat positiefs te melden? Uhhh ja toch wel; onze backs Ivar en Julian groeiden in de wedstrijd. Ze wonnen duels en hadden weinig balverlies. Ivar had al een paar vrije trappen genomen en in de 16 gebracht, maar zonder resultaat. Toen we recht voor de goal op 18 meter een vrije trap kregen zette hij zich opnieuw achter de bal en besloot nu direct te schieten. De kleine felle keeper had geen antwoord op de harde hoge bal en zo kwamen we op 0-1. De Grenswachters zochten daarna wat meer de aanval en werden door zowaar nog wat gevaarlijk. Toch  leek de wedstrijd onze kant op te vallen...... totdat Damian in de 16 meter een klutsbal tegen zijn hand kreeg. Hands? Wij vonden natuurlijk van niet, maar de scheids op basis van de nieuwe regels (hands = hands) wel: penalty tegen met nog 1 minuut te spelen. Dave maakte zich groot in de goal en de penaltynemer was daar van onder de indruk en schoot als een rugbyspeler de bal hoog over. Pfffffff daar kwamen we goed weg.

Om een lang verhaal kort te maken: slechte pot, 3 punten, niet meer over lullen. (dat laatste hebben we op de training nog wel even gedaan)
Zaterdag thuis tegen de Westhoek. Helaas zonder publiek is inmiddels bekend. We zullen via de app onze supporters op de hoogte houden.