VVA JO10 wint met verzorgd spel van SSV'65 JO10-2

3e klasse 03

3 oktober 2020 8:30

Scheidsrechter

Onbekend

Op deze natte zaterdagochtend stond SSV’65 JO10-2 tegen de JO10 van Arendskerke op het programma. Het weer was niet de enige troosteloze factor. Vanwege coronamaatregelen mocht er ook geen publiek aanwezig zijn. Gelukkig hadden we deze uitwedstrijd meerdere chauffeurs, waardoor er toch nog wat mensen langs de zijlijn stonden. We waren compleet, dus 8 man op het wedstrijdformulier. Bij uitzondering speelden we 8 tegen 8 (nadat het veld iets groter was gemaakt), dus we hadden geen wissels. We begonnen in de volgende opstelling: Ryo op de goal, Aydean en Fedde in de verdediging, Tim, Luuk en Dani op het middenveld en Dennie en Steijn van voren.

De teams waren in de eerste minuten aan elkaar gewaagd. Beide ploegen speelden redelijk verzorgd. In de zesde minuut kregen onze blauw-witten een grote kans. Dennie ging alleen op de keeper af, maar de keeper wist Dennie van scoren af te houden. In de tegenaanval werd wel gescoord, waardoor we tegen een 1-0 achterstand aankeken. Vrij snel daarna kwamen we op gelijke hoogte. Na een goede onderschepping van Luuk kreeg Dennie de bal voor zijn voeten. Dit keer wist hij wel het net te vinden: 1-1. In de 15e minuut keken we weer tegen een achterstand aan: 2-1. Ook hier hadden we snel een antwoord op. Met een mooie aanval, die startte bij keeper Ryo, wist Dani na een één-twee met Steijn het net te vinden: 2-2. Dezelfde Dani scoorde met zijn chocoladebeen de 2-3. Aydean had een lange bal op Dennie gespeeld, die de bal vervolgens met zijn hoofd neerlegde voor Dani. Rust.

In de rust vertelde de trainer dat hij zeer tevreden was over het vertoonde spel. Er werd sterk verdedigd, goed rondgespeeld en mooie kansen gecreëerd. Na een kleine wijziging in de opstelling (Steijn naar het middenveld en Luuk naar voren) was het tijd voor de tweede helft.

In de achtste minuut van de tweede helft kwamen we 2-4 voor. Dani onderschepte een uittrap van de keeper, speelde Dennie aan en Dennie schoot de bal netjes in de hoek. Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd volledig onder controle. Dezelfde Dennie scoorde niet veel later op aangeven van Luuk met zijn chocoladebeen de 2-5. Vervolgens twee identieke doelpunten van Dani. Beide keren onderschepte hij een uittrap van de keeper en schoot hij beheerst binnen: 2-6 en 2-7. Vervolgens leek de spelbegeleider voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Onze mannen stonden al klaar voor het nemen van de penalty's, maar toen bleek dat er vijf minuten te vroeg werd afgefloten. Na enige discussie werd besloten nog even door te voetballen. Dat ‘even’ werd vervolgens 10 minuten. In deze 10 minuten waren onze mannen wat van slag, waardoor SSV nog terugkwam tot 5-7. Dit mocht de pret echter niet drukken.

Op deze troosteloze zaterdagochtend werd de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe gespeeld. De jongens bleven gedisciplineerd in de opstelling spelen, er werd fel verdedigd, goed opgebouwd en rondgespeeld, mooie kansen gecreëerd en doelpunten gescoord (zelfs twee keer met een chocoladebeen). Complimenten voor de spelers!